Zeijlon ”bara” tvåa, Mikkelsen leder IRC och nästan sextusen såg TTA-premiären!

Ibland skriver jag lika snabbt som jag pressar fram Silver-VOC:en ( obs. ironi!!!!) och igår var en sådan dag. Skrev ju att Christopher Zeijlon vann A-2WD i Mälarrallyt, men missade att Storfors, storfräsare (detta blev ju riktigt bra) Jimmy Olssons tider ännu inte kommit in. Naturligtvis satte han en käpp i hjulet både för mig och Zeijlon genom att pressa ner Skillingarydaren till silverplatsen. Men Christopher, inga problem med att bli tvåa efter Jimmy, sämre chaufför kunde du haft framför dig…
Snackade lite med Jocke Grahn som var riktigt jublande glad efter knallen i Mälardalen. Det som var allra roligast var att ingen ens nämnde honom och Rickard när segerkandidaterna rankades före start.
– Vi kände oss som riktiga utbölingar som trängde oss på och snodde segern framför hemmafavoriterna. Men det var kul, konstaterade Jocke belåtet.
Tour de Corse avslutades på samma sätt som rallyt fortskridit de senaste dagarna. Etta, Dany Sordo, tvåa Jan Kopecky och trea Pierre Campana. Som femma åkte Andreas Mikkelsen in och detta var tillräckligt för att han skulle få behålla ledningen. Leder på 71 poäng före Kopecky på 58 och Juho Hänninen som trea med 43 poäng.
Fick även lite mothugg för att jag skrev att Lewis Hamilton skulle starta i pole i Spaniens GP. När jag skrev detta, hade fortfarande inget kommit fram att han skulle få tidstillägg och förpassades sist i fältet. Nu vann venezuelanen Pastor Maldonado i Williams, före Alonso i Ferrarin och min ”favorit” Kimi Räikkönen. Lär inte dröja länge innan Kimi och Lotus kliver högst upp på pallen. Hamilton kryssade sig fram i fältet och slutade åtta.
Så kom då den officiella publiksiffran från TTA-premiären på Gelleråsen. Jag trodde eller gissade välj vilket som passar, på sextusen åskådare. Publiksiffran som Flash fick ihop, skulle inte förvåna mig om han tog alla i hand och hälsade samtidigt som han räknade, stannade på 5915 personer. Nu kan ni sluta med hånskratten, en felgissning på 85 personer måste vara godkänt för Motorbloggaren…
Stopp tog det för kartinglöftet Noah Milell från Kristianstad när han åkte SKCC i ett regnigt Växjö. Noah slutade femma men leder ändå fortfarande före Lukas Thylin, Göteborg.
Noterar att det ”jättestora” och ”världens största elbilsrally” enligt arrangörerna körts i helgen. Öresund Electric Car Rally lockade hela 51 elbilar varav Tina Thörner körde en. Här gick det inte ut på att köra fortast utan att förbruka minst el. Vem som vann har jag inte lyckats leta reda på och handen på hjärtat, vem bryr sig…
Lyssnade även på radionyheterna idag och nu har det varit lite tyst om ”alla bilisters och vanligt folks största fiende” Miljöpartiets Karin Svensson Smith. Hon trivs inte med tystnad utan öppnar hellre munnen och då strömmar dumheterna ut i en aldrig sinande ström. Nu var det löntagarnas reseavdrag som hon inte gillade. Varför ska man få dra av kostnader för att kunna ta sig till jobbet, frågade sig Lundabon Svensson Smith (ok, lundabor ni ska inte lastas för detta). Självklart ska man själv betala för detta var hennes åsikt och hur dyrt är egentligen ett månadskort på tunnelbanan/stadsbussen eller att köpa en cykel?
Snälla Karin, nu är det inte riktigt så enkelt att alla kan åka tunnelbana eller buss till jobbet. De finns helt enkelt inte i glesbygd. Men det är kanske så att du och dina lömska vänner i MP helst ser att allt folk koncentreras till städerna och så behåller vi landsbygden som ett rent utflyktsmål. Hit tar man sig sedan på helgen med speciella bussar för att med egna ögon se hur folk levde förr. Är det så vi ska ha det i MP:s drömsamhälle? Nej tack!

11 svar på “Zeijlon ”bara” tvåa, Mikkelsen leder IRC och nästan sextusen såg TTA-premiären!

  1. Rallynisse, verkar som Tommy har mer koll än du. Enligt rallyts hemsida gick tävlingen nu i helgen och det finns även bilder från tävlingen på andra sidor.  Men det finns kanske något till elrally som går i juni?

   1. Hej.
    Antar att Kvällsposten inte har hittat på alltihop plus bilden med Tina Thörner…
    Satsar nog på att du och jag har rätt ”toberi”!
    MVH
    Tommy
    PS. Vad det är för rally som ”rallynisse” syftar på vet jag inte? Däremot ska samma el/gammelbilsally som kördes i fjol med Hässleholms MK som delarrangör köras den 9 september.DS.

  1. Hej.Du som har järnkoll, vad är det för rally du menar i juni och vad var det för något som kördes i helgen?
   MVH
   Tommy

 1. Bra Skrivet som vanligt Tommy! En ett datum hit eller dit har väl mindre betydelse! Ser fram emot att läsa din nästa artikel! Gött med lite rallytokiga i spetsen för tidningar!

  1. Hej.
   Tack för det och du har ju rätt, ”rallytöffar” är en bristvara på tidningar. Detta tackar i och för sig mina omgivande kamrater speciellt för…
   MVH
   Tommy

 2. Hade varit spännande att höra vad Grahn tyckte om Barth-noterna som levererades istället för de mer sydligare (mer eller mindre värdelösa) Martinsson-noterna… Tommy, kan du fråga honom?
  Stort Grattis Jocke & Rickard. Mycket bra gjort! (nu är ni favoriter i helgens SSR, bara så ni vet 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *