Kräbbleboda nästan klar för SSR, ”Börje” gör SM-comeback och elbilar utan ståpäls!

Nu börjar det dra ihop sig till South Swedish Rally, på fredag drar man igång i skogarna kring Tingsryd. Fick en lägesrapport i morse från Hans ”Kräbbleboda” Johansson som har haft lite att stå i efter Silverratten. Ett hopskrynklat Volvo 240 vrak fördes i in i garaget på söndagen, riktades och i fredags var det dags för lackering.
– Nu är det bara att montera i stolar, bälten och lite annat löst skrafs sedan är vi tävlingsklara, meddelar Hans glatt.
Men det gick inte på räls precis, var det inte bakskärmen som trilskades var det något annat. Till exempel gjorde man en ”helt onödig” check av bakaxeln, den skulle ju bara vara hel.
– När vi skruvade av oljepluggen så satt där en lite käck kugg på pluggen, berättar Hans.
Detta var dock inga större problem, en annan bakaxel fanns i gömmorna så nu ska även detta var OK. Det enda som bekymrar just nu är att de renoverade stötdämparna ännu inte kommit till Kräbbleboda.
– Inga större problem annars, har redan kollat så jag får låna Rickies (Borgströms) om de inte kommer i tid!
Problem av samma art, men med ännu mindre tid att åtgärda fick SM-sexan i Otrimmat 4WD Robert Friberg som rullade Mitsubishin direkt på sträcka ett i Mälarrallyt. Meddelar dock på sin hemsida att både han och kartisen är Ok och så även bilen, bara lite plåtskador…
En som dock inte har samma problem är östgöten Mikael Lindquist som nu gör SM-comeback efter några år med WRC-Focusen. Nu är det dock Mitsubishi och en EVO X som gäller. Precis som i senaste SM-sejouren har han hässleholmaren Per ”Börje” Andersson i högerstolen. För att undvika ”notrost” värmde ”Börje” upp i Kong Christian Race där han åkte till sig en tredje plats i en något beskedligare Suzuki som rattades av Lars Jonsson. Skulle Börje tröttna på EVO X:an så har han en ständig inbjudan att åka i Silver-VOC:en om inte Roland har möjlighet. Därför är det bra om han nu värms upp lite i Mikaels Mitsubishi…
På tal om Suzuki Cup så verkar de hetaste känslorna nu ha lagt sig. Dock inget nytt om framtiden, mer än att Ola i Forumet talade om var man i fortsättningen kunde hämta sponsordekalerna!
SSR rider även på den i mina ögon tveksamma haussen med elbilar, i Tingsryd ska det visas upp diverse fordon och allt ihop ivrigt påhejat av SBF. Man får ursäkta mig, men jag har oerhört svårt att se elbilar i en framtida rallyskog. Halva nöjet är ju ljudet av en rallybil och ett nästan ljudlöst ”sviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisssssscccccccchhhhhhhhhhhhhh” ger åtminstone inte mig ståpäls!

4 svar på “Kräbbleboda nästan klar för SSR, ”Börje” gör SM-comeback och elbilar utan ståpäls!

 1. Laddas för fullt med programmet sen i fredags för att se vart man ska stå med flickorna.
  Minstingen tjatar om varför vi inte kan åka nu och titta på rally.

  Kennet

 2. Startrampen är i À f på plats i Tingsryd så.nu kan de gärna starta.. 🙂 Undrar bara om du vet om det är några efteranmälda till SSR?

  1. Hej.
   Möjigtvis i NEZ, i SM är det inte tillåtet med efteranmälda vad jag vet…
   Du får ge dig till tåls ytterligare några dagar innan det är rallydags!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *