Jocke Grahn knallsegrade i Mälarrallyt, Sordo leder IRC och Linus bäst i TTA-premiären!

Vilken dj-la smäll Jocke Grahn och Rickard Nilsson delade ut i Mälarrallyt, premiären i nystartade Svenska Rallycupen. Åhuskärrs stolthet (ursäkta Jonas Olsson, men du har ju flyttat till Kristianstad…) tvålade till samtliga nitton i klassen och körde hem den allra första totalsegern ( i rally alltså, RS och Lille-Mats är inte riktigt samma sak) med WRC-Focusen. Hårt uppvaktad under alla sju sträckorna var Jocke av Björn Adolfsson, även han i en WRC-bil men i tvåans fall rörde det sig om en Skoda Octavia. Till slut skilde drygt sex sekunder till Jockes fördel. trea slutade SMK Lindes Mitsubishiåkare Fredrik Grahn, inget släktskap med Jocke vad jag känner till.
Även om Jockes och Rickards totalseger var en knall som bör ge eko långt utanför Skånes gränser så är frågan om inte Skillingaryds Christopher Zeijlon med co-driver Chrisoffer Svenssons seger i stora (femtio startande) och tuffa A-2WD är mist lika imponerande. Zeijlon som haft en time out efter lite väl mycket krascher, visade nu i comebacken att han verkligen kan köra Volvo 240 när allting stämmer. Det är väl bara att konstatera att både det Skånska och Småländska stålet bet hårdast i Eskilstuna den här lördagen!
Över till något helt annat, IRC och Tour de Corse. Med en sträcka kvar att åka på etapp tre, leder fortfarande Dany Sordo med ungefär samma differens som tidigare, 23,8 sekunder till tjecken Jan Kopecky. Tolv sekunder efter är trean Pierre Campana medan Bouffier har nästan minuten upp till Sordo. Anreas Mikkelsen är superstabil femma, över fyra minuter efter.
I 2WD-klassen ligger för mig lite överraskande Francois Delecour ”bara” tvåa och detta en hel minut bakom ledande Boschelti. Både kör Renault, Delecour en Megane och ledaren en Clio R3.
Hur fort brinner en Skoda S2000 upp? Svaret på den frågan har ”Spar-spnsrade” fransmannen Jean Dominique Mattei svaret på och svaret är, ”inte många minuter”. Såg en film från branden på SS8 och det tog som sagt inte många minuter att elda upp en Skoda. Jag gnällde över mitt bakaxel/växellåda/kardanras på Silver-VOC:en, antar att Mattei varit glad om han haft så små bekymmer…
Så har det varit premiär i TTA/Elitserien och där vann i mina ögon klart överraskande Linus Olsson. Linus kör för team Tidö/PWR Racing och vann före storheter som tvåan Fredrik Ekblom och trean Richard Göransson. Men segern satt lite löst då Linus inte var riktigt vaken efter att ”Safety Caren” fått åka ut efter en incident med Rustad och Hallrup. När den körde i depå missade slutlige segraren lite i andra kurvan och direkt var Ekblom uppe och högg
– Min lucka som jag hade byggt upp till Ekblom försvann helt och jag fick ladda om. Ekblom var nära ett tag i starten, men efter ett tag kunde jag dra ifrån igen och säkra en underbar seger, säger Ohlsson.
Nästa tävling i TTA körs på Anderstorp den 2 juni, medan STCC kommer till Ring Knutstorp redan nästa helg. Lika spänd som jag var över publiksiffran på STCC-premiären är jag detsamma nu. Mitt tips var sextusen TTA:are, få se om det håller.
Förresten Flash och ni andra,  jag vägrar att skriva att Linus körde Saab, Ekblom Volvo och Göransson BMW, men det har vi ju ältat färdigt om eller hur?
Lewis Hamilton har pole positon i Spaniens GP, så blir kollega Nilsson även han nöjd…

9 svar på “Jocke Grahn knallsegrade i Mälarrallyt, Sordo leder IRC och Linus bäst i TTA-premiären!

 1. Zeijlon blev ”barar” 2:A, Jimmy olssons tid hade nog inte kommit in när du tittade. men bra kört av honom ändå!

  1. Hej.
   Dj-la glädjedödare!
   Men visst att bli tvåa efter Jimmy Olsson, sämre resultat kan man ju ha…
   MVH
   Tommy

  1. Hej.
   Förstår at du grottar ner dig i att”Saab vinner igen”, men för mig är det en järnsäng…

   MVH
   Tommy

 2. Ånyo, Tommy!!!!! Tänk om varit lika snabb i VOCn som på tangenterna!!!! Hamilton  Startar SIST, pga att han hade för LITE soppa och inte lyckades ta sej tillbaka till depån efter sitt sista varv. Alltså fanns inte tillräckligt med bränsle för att ta ett prov. Maldonado i en Williams i pole med Alonso tvåa. Grosjean trea med stallkompisen ”Surkimi” bredvid. Godnatt!!!
  Skoda-Nilsson

 3. Hej.
  Alltid lika kul med racing, här är det inte alltid den snabbaste som vinner eller startar i pole, Regelgrejor stökar till och plötsligt är det helt annat som gäller…
  När jag skrev inlägget var där inget snack om tidstillägg, Hamilton var snabbast och startade i pole var de fakta so mgällde!
  MVH
  Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *