WRC2 mest realistiskt menar Tidemand, SM-tvåan slutar med rally, småbilsrevolutionären med bihang och så ännu en P-dåre!

Har varit lite för tyst om Pontus Tidemand och hans framtid för att det ska kännas helt komfortabelt men nu har Värmlands Folkblad pratat med Pontus om framtiden. Kan enkelt summeras att han inte vet någonting alls om denna för tillfället.
Efter Junior-VM segern 2013 såg det ljust ut då priset för detta skulle vara start i sex WRC2-deltävlingar under året. Av detta ”bidde det mer än en tumme”, tre tävlingar men ändå bara hälften av de utlovade starterna. FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - PORTUGAL RALLYSeger i Tyskland, trea i Portugal och så avslutningen med fjärde platsen i Frankrike. Platsen i Mattias Ekströms EKS-Team med fyra EM-tävlingar i Rallycross tävlingar var ett litet surrogat som bar till EM-brons.
Men nu är det stiltje hos Tidemand där han till VF konstaterar att det är rally som är huvudspåret.
– Det är väl egentligen där jag vill få till något. Men det är en tuff bransch och få lediga platser i toppen. Dessutom krävs det hur man än vrider och vänder på det att man måste ha med sig pengar. De få förare som är med är dessutom redan etablerade.
WRC2 ser även nästa år ut att vara mest realistiskt medger Pontus.
Det är nog mest aktuellt. Man kan trots allt vara med och vinna där och ha konkurrenskraftiga grejer. Det går inte att få samma villkor om du ska köra WRC privat.
Lite lugnande för oss PT-fans är att han inte känner sig orolig.
Nej, orolig är jag inte. Det gäller bara att jobba stenhårt och försöka sy ihop lösningar. Sen ett, tu, tre kanske det finns en plats någonstans.
Vad gäller testen hos Toyota med nya WRC-Yarisen är han fåordig.
– Det är viktigt att vara med och synas inför framtiden så jag kommer säkert att köra en del nästa år.
Högt upp på önskelistan står så klart en start på hemmaplan i Rally Sweden 2015. Han kan även tänka sig en mix som i år mellan rally och rallycross. Dock verkar det inte som att någon koppling mellan honom och EKS-teamet finns, än så länge är kanske bäst att tillägga.

*
BloggThorsellMattias Adielsson snuvade 19-årige Gustav Thorsell från Rasbo på SM-guldet i Otrimmat 2WD och han fick nöja sig med silver. Nu lägger Thorsell hjälmen på den s.k hyllan och väljer att koncentrera sig på studier istället. Trots sin ungdom har Thorsell en ”lång” motorsportkarriär bakom sig med bl.a karting och Ginetta i Swedish Racing League. Han väljer bort rally för att under fem år utbilda sig till civilingenjör, men utesluter inte en comeback när han är färdig.
– Det ska inte uteslutas att jag gör inhopp, men skillnaden kommer att vara att jag inte har någon utarbetad plan eller satsning, säger Gustav till Uppsala Nya Tidning.

*
Framförhållning är inget ord man direkt förknippar med motorsportfolk, minns att Stecka Walfridsson i samband med en SSR-presskonferens på 90-talet slog fast.
– Vi rallyförare är alla födda minst en dag försent!
Anspelar på att det idag kom en inbjudan från Södra BF att medverka på en ”Ungdomskonferens” i Hörby nu på tisdag den 2 december klockan18.30. Fem dagars framförhållning borde kanske räcka, själv är jag skeptisk men hoppas så klart att jag har fel och att Folkets Hus i Hörby fylls av unga motorsportare som vill höra mer om det nystartade ”Ungdomsintegreringsprojektet”. Målet är enligt inbjudan ”att starta upp och hjälpa våra klubbar i arbetet att rekrytera ungdomar till er klubb,främst som ledare, funktionärer men också som förare. För att ge största möjliga kännedom/information om projektet så har vi beslutat att möta upp på regionala träffar. Då vi tillsammans med SMK Hörby planerat en träff i deras klubbhus inbjuder vi er att komma dit på tisdagen den 2 dec. med början klockan 18.30 till senast 21.30.
Försök få med så många ungdomar som möjligt. Alla i er styrelse är välkomna (endast 2 styrelsepersoner som står i inbjudan gäller ej). Vi bjuder på fika. Återkoppla så snart du/ni kan med antalet (på ett ungefär) som kommer. Har du frågor är du välkommen att maila eller ringa076-8907265 rugrace@hotmail.com;
Hälsar Södra Bf genom Magnus Rugsveen”
Kan direkt göra en rättelse i inbjudan, platsen är inte SMK Hörbys klubbstuga utan Folkets Hus i Hörby. Jag vet, har nämligen själv bokat!

*
BloggKadettDet bästa av två världar hittade Opel-vännen Rune Nilsson, Hässleholm häromdagen. Småbilen som revolutionerade världen, glöm detta med VW-bubblan och hundkojan, det var så klart Opel Kadett som visade ny väg. När den presenterades som 1963 års modell kunde man plötsligt både transporteras anständigt och dessutom ha med sig bagage. Detta då Kadetten hade ett rejält utrymme där Bubblan hade motorn. Kojans ”brevlådeinkast” mellan bakljusen behövs inte ens kommenteras. När så Rune ser en Kadett med vad jag tror är en svensk uppfinning (kan ha fel), en tillkopplad Pivotkärra är lyckan total. Pivotkärra är typ av släpkärra som till att börja med användes på gengasdrivna bilar för att härbärgera gengasaggregat. I modern tid som med Kadetten, var kärran mer som en minisläpvagn. På lite ”modernare” bilar fungerade det mer som ett extra bagageutrymme men under sextiotalet försvann den praktiska enhjulingen. Att då som Rune och Ascona-fantomen Göte Karlsson hitta en sådan kombination bör rimligtvis renderat med samma känsla som när Indiana Jones hittar något arkeologiskt fynd med nassarna tätt i hälarna. Rune skrev, ” Hej Tommy.
När Göte Karlsson och jag var på väg från de södra regionerna fick vi syn på denna Opel Kadett A med en Pivotkärra efter sig, var vi tvungna att stanna till och ta ett kort.
Inne på gården stod där en Opel Admiral,men eftersom den var guldfärgad tog vi inget kort på den!!!!!
Mvh Rune”.

*
Så hände det igen att folk inte fattar att kombinationen ledig parkeringsficka, stilla stående bil, blinker på till vänster, backljus tänt, att detta betyder ”någon tänker parkera”, hur svårt kan det vara? Allt detta stämde idag plus ytterligare en detalj en cyklist självklart mot enkelriktning, som gjorde att jag inte kunde påbörja manövern förrän han trängt sig mellan min bil och de andra parkerade. Under tiden hann en ny vit Volvo V40 inta scenen och trots att föraren på långt håll borde noterat vad som höll på att hända längre fram på gatan, rullade han nästan ända in i  Subaru-rö…en. När cyklisten tråcklat sig förbi förväntade jag mig att Volvon skulle backa men icke, icke istället började ”i…ten” tuta och gestikulera inne i hytten. Efter ett tag förstod jag att där var noll samarbetsvilja hos” Volvoiten”, så jag gled fram en bit för att låta honom köra förbi genom att använda den tomma lastplatsen till höger. Vad händer då, jo ”i..ten” följer bara efter mig och väljer att inte köra om trots att där var ledigt. Till slut förstod jag att jag hade att göra med en som uppenbarligen köpt sitt körkort via internet. Skippade helt tanken på att parkera just då, men frågan återstår, hur svårt kan det vara att hjälpas åt lite i trafiken?
Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *