WRC-Sandell till South Swedish, Simon fick Polarpris och racingen tappar miljoner…

Sweden World Rally Team med Patrik Sandell och Maria Anderson kör South Swedish Rally som drar igång nästa fredag. Tyvärr alla rallyentusiaster, det blir dock inte i tävlingen och ännu tristare inte heller med WRC-Minin. Nej det blir som föråkare WRC-meriterade Sandell kommer att fungera och bilen det handlar om lär vara en Grupp N Mitsubishi EVO-tia. Hur som helst så får rallyt en extra färgklick, men visst skulle Sandell varit med i riktiga tävlingen…
Hörde idag om om ABBA-grundaren Stickan Anderssons Polarpris som i år tillfaller Paul Simon, ena halvan av Simon & Garfunkel. Välförtjänt, duon har ända sedan min ungdom tillhört favoriterna. Dock blev jag lite konfunderad när jag fick höra att att priset förutom ära och berömmelse även innebar en miljon kronor i ”Pålles” plånka. Med alla miljoner skivor han sålt genom åren är jag ganska säker på att han kan hålla den värsta svälten från dörren, en miljon hit eller dit spelar säkert ingen större roll.
Istället leker jag med tanken om Stickan varit lite rallyintresserad och istället öronmärkt pengarna till en svensk rallyåkare. En miljon kronor är trots allt en hygglig start om man vill lyfta blicken högre än Rally-DM!
Richard Göransson, eller rättare sagt PR-gänget bakom TTA-åkaren ligger inte på latsidan inför TTA-premiären i helgen. Nytt mejl idag och nu berättade man att den Mini Countryman som Richard använde till Rally Sweden turnerar runt i landet. Nja, inte WRC-bilen utan den vanliga standard Minin som strajpades för att likna WRC-Minin. Känns inte som att jag springer benen av mig för att kolla ”värstingen”. Enklare att åka ut till Autopartner här i stan om jag vill titta på en ”liten lantman”…
Bekymrad är uppenbarligen STCC VD:n Bob Huzell över det rådande ”racingkriget” Bob gör samma bedömning som jag och fler andra att ”kriget” kan komma att kosta betydlig mer än det smakar. Huzell gör bedömningen att svensk racing tappar minst 100 miljoner kronor vilket för mig känns helt otroligt mycket pengar. Men när han sedan avslöjar att hela racingcirkusen omsatte runt 4-500 miljoner i fjol, förstår jag uträkningen bättre. Tänk en halv miljard kronor skyfflas in årligen för att ett knappt hundratal förare ska ha möjlighet att ”rejsa”….
Från Suzukifronten rapporteras inget nytt!

Ett svar på “WRC-Sandell till South Swedish, Simon fick Polarpris och racingen tappar miljoner…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *