Göransson kör 24-timmars för BMW Motorsport, rapport från Kräbbleboda och hur tänker rallyförare?

Har gjort mig lite lustig här i bloggen över alla pressmejl från TTA-stjärnan Richard Göransson med alltifrån hans nya hjälm och skor till att den WRC-strajpade ”hundkojan” åker runt i landet. Desto roligare är det då att ta del av ett riktigt positivt nyhetsmejl från Göransson som berättar om statushöjningen till fabriksförare hos BMW Motorsport. Här ska han åka 24-timmarsloppet på Nürnburgring nästa helg.
Bilen är en BMW Z4 GT3 och tillhör teamet Vita4One Racing Team. Inte vilken skittävling som helst, två hundra bilar med totalt åttahundra förare varav då Richard är en.
– Jag är grymt glad över det här kontraktet. Att få köra just den här tävlingen med vinnande förutsättningar är otroligt spännande. Vi har materialet, teamet och förarna för att fightas om totalsegern. Det är vårt uppdrag från BMW och det ska vi göra!
Men först väntar TTA-premiären i helgen som kommer, även till denna ser han framemot med sin ”nya hjälm och skor”.
– Detta på min hemmabana i Karlskoga. Sedan blir det fullt fokus på att genomföra mitt första riktiga fabriksuppdrag på min absoluta favoritbana på bästa möjliga sätt.
På tal om asfalt så är det dags för deltävling fyra i Södras RS-DM och Asfaltcup om ganska exakt fyra veckor. Den 6 juni svarar Trelleborgs MK för Trelleborgs Motorshow, ett varvlopp i ”palmstaden”. Det som jag är lite förundrad över hur rallyförare tänker? Till Lille-Mats var intresset så stort att man fick gallra och tråkigt nog kom inte alla förare från Södra med efter gallringen. Ramaskri direkt över hur orättvist detta var ( jag var själv med och om inte skrek så iallafall höjde jag rösten). Gallringsmetoden var stenhård, de 130 först anmälda fick köra oavsett om man var anmäld före eller efter sista anmälningsdag.
Trelleborgs MK har nu exakt samma gallringsmetod och då menar jag att förarna borde lärt sig läxan, kastat sig över ”enterknappen” och anmält sig direkt för att minimera risken att bli bortgallrad. Men icke, idag är där bara 45 som anmält sig och när maxgränsen är satt till 60 bilar förstår de flesta att det kommer att bli samma visa i Trelleborg som i Hässleholm, gallring.
Bara Asfaltcup har mer än sextio förhandsanmälda så redan där spricker maxgränsen vilket betyder att alla cupåkare troligtvis inte kommer att få köra. Så min fråga är, varför anmäler ni er inte, vad väntar ni på?
I helgen är det premiär för Svenska Rallycupen i Mälarrallyt. Huvudort för rallyt med runt 230 anmälda är Eskilstuna och här förväntas det bli raffel i de Södermanländska skogarna. Allra störst intresse förväntar jag mig att föråkarna väcker, två WRC-Fiestor i en vanlig svensk rallytävling är inte vardagsmat. Både Hans Gustavsson och Ingemar Svensson premärkör sina ”Sillefallar-Fordar” inför SSR nästa helg.
Besökte igår kväll Hans ”Kräbbleboda” Johansson för ett reportage till tidningen med rubriken ”Kampen mot klockan” och handlade om jobbet efter rullningen i Älmhult. Visst var det kamp och när jag var där var det passningen vänster bakskärm mot bakstammen som på ren svenska dj-lades. Med fyra hjälpredor i det minimala garaget försökte Hans och gänget få ordning på ”skrotet”. Det gick så där och till slut gav man upp och menade att det behövdes fika med kaffe och tårta för att man skulle kunna gå vidare. Fikan intogs på pappas uteplats, både kaffet och tårtan smakade jätttebra kan jag intyga. Under fikan ställde jag frågan hur många gånger Hans hade rullat i karriären. Svävande på målet började han yra om tre-fyra gånger, vilket kraftigt emotsades av gänget.
-Minst nio-tio gånger, menade dom enhälligt.
Hans började räkna och till slut var han framme vid ”minst åtta” men det kan vara fler, menade han.
– Rullningar är en sak, enbart takläggning tycker jag inte man kan räkna…
Hur som helst även en ”bonusrullning” fanns men finns inte med i slutsumman.
– En Saab 900 och det måste räknas mer som ren välgärning!

Kan inte undanhålla alla bloggläsare Lennart Johanzon från Åhus roliga bild från Kong Christan Race. Antar att det är av kärlek som kompisarna visar sina snyggaste sida för Osbys Kim Nilsson…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *