Storm i Suzukicup, TTA-Göransson gasar med nya skor och återupplivningen av Kräbbleboda-Volvon i full gång!

Man kan utan överdrift påstå att det blåser näst intill full storm i Suzuki 1300 Rallycup. Detta efter att Ola Strömberg och Brittmarie Åhlunds under dramatiska former lämnade medlemsmötet i Tollarp inför Kongen. På cupens hemsida i ”forumet” har det debatterats flitigt men till ingen större nytta, cupens stora profil ”has left the building”.
Har inga som helst barn ihop med varken cupen eller Ola men så mycket tycker jag mig ändå kunna urskilja, att Ola i mina ögon står för den ”rätta linjen som är underbyggt av fakta. Motståndarna (om man nu kan använda denna benämning för dom som tycker annat?) verkar mer basera sina åsikter på ”tyckande”.
Den springande punkten är hur mycket tidspåslag i procent man ska ha om man åker nedväxlat/tätstegad växellåda. Ola har en åsikt medan resten verka ha en annan och min kompetens på området är så starkt begränsad att jag inte uttalar mig om vem som har rätt eller fel i frågan. Det jag däremot reagerar på verkar vara den ”dolken i ryggen” mentalitet som rådde på mötet. Ingen stod upp för Ola åtminstone enligt ”forumet” och då förstår jag fullt ut att han tackade för sig och lämnade både mötet och cupen.
Nu försöker cupordföranden lugna resten av medlemmarna och säger att avhoppet inte betyder så mycket, ”alla teamen finns kvar och cupen likaså” menar han. Skönt så klart att man inte grips av panik men jag är ändå lite skeptisk. Tror inte det blir så enkelt att ersätta en sådan kraft Ola som verkar drivas av en hänsynslös ”Duracelllkaninliknande” framåtanda för att cupen skulle leva upp till sin devis ”mycket rally för pengarna”.
Nu kallas det till extra årsmöte den 13 maj i Mantorp där ny styrelse ska utses. Tror att alla i ”branschen” inklusive Ola och Brittmarie hoppas de nya krafterna lyckas med den tuffa uppgiften att få ”Succarna” att leva vidare…
Kan inte hjälpa att dra en parallell till Volvo Original Cup som det nu är över tjugo år sedan eldsjälen Carleric Johansson drog igång. Tjugo år i ”rallysportens tjänst” innebär respekt men även i VOC-leden har det stormat genom åren. Carleric red ut dem alla och det blev vad jag vet alltid så att ”hans ord var lag”. Själv var jag med om att dra igång det som nu heter Tinter Classic Rallycup i slutet av nittiotalet. Hela tiden har det här, precis som i VOC varit en extremt begränsad skara som beslutat om regler med mera. Tror även att detta är en förklaring till varför cuperna fortfarande är vid god vigör och min tanke ” demokrati är klart överskattat” anser jag fortfarande vara en stabil grund att stå på…
Nu är det bara några dagar kvar till TTA/Elitserien drar igång på Gelleråsen och det jobbas frenetiskt för att få upp racingpulsen . I dag kom där ännu en rejäl pulshöjare från Richard Göransson, förra veckan var det hans nydesignade hjälm som visades för första gången. Knappt har pulsen lagt sig förrän det är dags igen. Richard kommer i år att köra i helt nya racingskor och håll i er nu, på de specialtillverkade skosnörena finns Richards namn. Stort!
Richard säger själv, nästan lite generat tycker jag mig förstå.
– Det kanske är lite ”nördigt” att få sitt namn på sina skosnören, men det är de små detaljerna som avgör!
Kul att läsa att duktige kartingåkaren Niklas Olofsson från Kristianstad lyckades så bra i SM-genrepet på Järfälla Motorstadion. Niklas själv var dock inte nöjd.
– Det var ett bra test på var vi står inför Svenska Mästerskapen, men särskilt nöjd med en fjärde plats är jag inte!
Ord och inga visor från Niklas, hoppas att det stämmer som man säger i showbizz ” ett dåligt genrep innebär bra premiär”!
I min rapport från Älmhult skrev jag om att Hans ”Kräbbleboda” Johansson rullade den gröna 240:an kraftigt. Sent på söndagskvällen lämnade Hans rapport via telefon om återupplivningen av den gröne.
– Taket är av, ena bakskärmen bortskuren, dörrarna bortplockade och det mesta av riktningsjobbet är klart. Vi startade klockan elva och vid sjutiden på kvällen stängde vi garageporten!
Hjälp hade Hans av sina fantastiska kompisar kring Kräbbleboda och någon fara för SSR-starten är det inte meddelar han.
-Det är lugnt, det är ju en och en halv vecka dit…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *