WRC-promotorn klar, Kubica rallyvann igen, 740-Halldén vassast i Skilling 50 och Rune värd Bragdguldet!

Då blev det två som ska promota WRC framöver då The Sportsman Media Group och Red Bull Media House framöver ska dela på ansvaret. Nu hoppas man ju såklart att det ska bli lugn och ro i i Rally-VM och att vi framöver slipper allts tjafs om tv-sändningar med mera. I fredags spikades också kalendern och någon större dramatik här hittade jag inte. Noterade att ”RAC-Rallyt” åter har sin gamla och ”rätta” datum i mitten av november. Årets försök i september innebar så här långt lägst antalet startande i WRC i år. Detta berodde på fel datum enligt bland annat Fordbossen Malcolm Wilson. Comeback gör Rally Australia och ersätter 2013 Nya Zeeland och datum för alla ”aussies” att ge sig ut i bushen är den 15 september. Helgen efter TV-Svängen så där blir ingen krock alls…
För tre veckor sedan ”kraschade” Robert Kubica riktigt illa enligt kvällsmedia i sin rallycomeback. Kubica klarade sig dock oskadd från ”olyckan” när WRC-Subarun träffade ett träd. Nu var det nog inte så mycket med den där kraschen för helgen efter vann den polske F1-föraren med samma bil och i lördags var det dags för ny seger. I italienska Rally Citta di Bassano var Kubica över minuten före tvåan Manuell Sosella i en WRC-Citroén och vann sju av de nio sträckorna. Blir inte förvånad om Kubica dyker upp i någon WRC-tävling till nästa år!
En IRC-deltävling lite i skymundan kördes i helgen i Bulgarien genom Rally Silven och där vann hemmaföraren Dimitar Ilev med en Skoda Fabia S2000 och blev därmed förste bulgar att vinna i IRC. Samtliga toppåkare avstod och närmast väntar nu San Remo för Mikkelsen & Co i mitten av oktober.
På hemmaplan var det så klart Gruvrundan med sina tvåhundra startande som var största tilldragelsen i helgen. Men även Skilling 50 lockade en hel del startande och här var det faktiskt 2WD-åkaren och hemmahoppet Daniel Halldén i den ”brandgula” 740:an som var snabbast. Daniel var nästan sju sekunder före Mitsubishiåkande Gnestakillen Michael Holmgren. Daniel har även vunnit Energicupen med full pott.
Noterar att veteran Roland Eidhall gjorde sin första start med VOC:en efter kraschen för ett drygt år sedan i Ryd. Där rullade han den snygga 240:an till att inte bli så snygg precis före mig och sedan har jag försökt ha lite koll på honom. Snackade med sonen Fredrik i veckan där han då berättade att ”farsan” skulle besiktiga den nystrukna Volvon i veckan och sedan skulle de två mötas (Fredrik kör också VOC) i Skilling 50. Ser nu till min fasa att bägge Eidhallarna brutit på sträcka tre och nu undrar jag om Roland hamnat utanför vägen igen. Någon som vet?
En mycket trött men samtidigt glad Rune NiIsson banchef för SM-tävlingen i bilorientering i Hässleholm snackade jag med för en stund sedan. Då satt han och åt sen lunch eller tidig middag efter att under dagen flängt runt Hovdalafältet och plockat in alla kontroller, knappt två hundra stycken. Tävlingen blev tuff, inte bara för de tävlande som fick en mycket hal och lerig lördagskväll utan även funktionärerna.
– Sista bil var inte i mål förrän runt fyra på morgonen, berättar Rune.
– Sedan blir det ju tufft när man idag redan klockan åtta på morgonen skulle ut och rensa banan…
Det som jag skrev om de viktiga ovärderliga doldisarna i sporten som t.ex Rune, växer allt starkare och dessa vore de egentliga kandidaterna till Svenska Dagbladets Bragdguld om jag fick bestämma. Men nu får jag inte det så därför blir det inget guld i år heller Rune, även om du och dina kompisar är värda det, med råge dessutom!
Har snurrat runt på lite olika forum och ”SSR-affären” nämns i någon form på de flesta ställena. Om jag skriver att merparten eller 99,99 procent av sympatierna är på rallyt och notskrivarens sida överdriver jag inte speciellt mycket. I fredags skickade Kristianstads Tingsrätt över ärendet till kollegorna i Växjö där orsaken till stämningen skett(Tingsryd tillhör Växjö). Nya uppgifter i ”caset” dök upp hos mig i helgen och så mycket kan jag avslöja, den feta damen har inte sjungit ännu. Hon är inte ens på väg upp på scen, frågan är till och med om hon ens bytt om till scenkläderna…

2 svar på “WRC-promotorn klar, Kubica rallyvann igen, 740-Halldén vassast i Skilling 50 och Rune värd Bragdguldet!

 1. Det är stora ord du skriver Tommy,det är givetvis mer än jag som jobbat med ”pinnarna” Exet, Hovdala o Andreas o Yngve med alla kartor o det finns motsvarande personer i andra klubbar. Men man kan undra varför man sliter på sin redan onda kropp,när tävlingen troligtvis inte går ihop sig ekonomiskt utan klubben får lägga till pengar.Mest irriterande är att förbundet skall ha över 5000:- i tillstånd,o då är det bara ett papper vi får,sen länsstyrelsen strax över 2000:-. Sen har vi körersättningar,priser tryckkostnader osv.Positivt är väl att de duktiga flickorna o Stenberg i markan bidrar med sin vinst.Nu är det ny morron,nu drar jag ut o försöker fylla igen de störst
  spåren/Rune

  1. Hej Rune.
   Stora ord, knappast, snarare tvärtom. När jag skriver ”Rune” så menar jag självklart dig personligen. Men menar lika mycket alla andra ”Runar” runt om i landet som är de som ser till alla  ”gästbokstyckarna” har något att skriva om…
   MVH
   Tommy
   PS.Hoppas kroppen fixar sig med lite vila…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *