Jocke Grahn vann Svenska Rallycupen och sista TTA-racet i Göteborg!

Nu är segern i klar i Svenska Rallycupen för Åhuskärrsåkaren Jocke Grahn och Rickard Nilsson, täövlande för Simrishamns MK. Just nu håller Gruvrundan i Åtvidaberg på att avslutas där Jocke rullade i mål som tvåa efter vinnaren Eric Johansson och har nu ointagliga 85 poäng.
– Även om Jacob Jansson vinner Marknadsnatta och klipper de tre bonuspoängen på sista sträckan kan han bara komma upp i 78 poäng, konstaterar Rickard belåtet.
Nu hade Jocke riktigt flyt, även om det bara blev en andra plats då Jacob fick parkera sin Subaru mitt på första sträckan med växellådstrubbel. Hur var den känslan, Rickard?
– Nervöst som bara f-n, efter det fick vi inte körningen att stämma alls.
Nu var det inte bara nervositeten som ställde till det i WRC-Focusen, på sträcka fyra rök en turboslang och sträckan efter var det dags för punktering. Med detta i bagaget så var andra platsen inte fy skam eller?
– Självklart inte, men man vill ju alltid vinna!
I 2 WD-klassen var som vanligt Storfors Jimmy Olsson vassast i 940:an och har även han vunnit cupen trots att finalen återstår. Min kamrat slöjdläraren noterade att bästa förare i klassikerdelen, Janne Westlunds 240 bara var sekunder bak Jimmys modernare och vassare Volvovariant.
– Fel att kalla 240 för klassiker, ”Modern klassiker” vore mer korrekt!
Var det sista TTA-racet som kördes i Göteborg och där Fredrik Ekblom slutade som mästare? Jag tror det även om det kanske inte var sista racet med bilarna, men som egen tävlingsserie tror jag inte det återkommer…
Grattis till Tomelillas Jimmy Eriksson som redan i går, i kraft av två pole positions körde hem det tyska Formel 3 mästerskapet med sin Lotus. Jimmy är ju skolad i Kristianstad Karting Klubb, helt klart en bra skola om man vill komma långt i racingvärlden!

Ett svar på “Jocke Grahn vann Svenska Rallycupen och sista TTA-racet i Göteborg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *