WRC-profil gillar inte Hagfors Flygplats, Petter Solberg showade medan Stig gled och Amazon-Theorin vann tre klasser!

Uppenbarligen hade Citroénåkaren och en av mina WRC-favoriter Khalid Al Qassimi vaknat på fel sida mer än en dag under årets Rally Sweden. På något annat sätt kan jag inte tyda intervjun med Abu Dhabi-profilen i dagens VF. Något märkligt verkar han skylla vädret med den milda vintern på arrangören (vet inte riktig hur mycket glimten i ögat han hade när han sa det?) och säger till VF.
– Nästa gång ska jag verkligen kolla att det är snö, is och minus 15 grader. Annars kommer vi inte tillbaka, haha.
Däremot hade han en point med Hagfors flygplats, liknade mer en skånsk höstplöjd åker än en serviceplats i WRC enligt min mening.
Organisationen måste höja standarden, de måste ta rallyt till publiken. Lägg servicen i Karlstad, det är en fin stad. Ta rallyt till folket. Att vara här i leran på en flygplats är inte bra, det ska inte se ut så här!
Al Qassimi som även sitter på den plånbok som föder Citroén är naturligtvis en man med inflytande i WRC. När han dömer ut serviceplatsen kan detta därför bara inte viftas bort och jag håller delvis med honom. BloggHyundaiFör mig hade det varit roligare att ha Hyundais ”skrytbygge” och allt annat WRC-jox någonstans i Karlstads närhet. I Hagfors kunde det vara läge för ”remoteservice” men att rallykaravanen återvände till Karlstad efter varje etapp är nog inte helt feltänkt…

*
Har inte gått in riktigt på några detaljer i Rally Sweden Historic mer än Östen Anderssons öden och äventyr. BLOGGPETER2Att Petter Solberg vann igen var väl ingen högoddsare, däremot att Stig Blomquist aldrig var i närheten av den vita Escorten med Audi quattron var lite förvånande. Till slut gav han upp med växellådsfel och dessförinnan hade tydligen även gasreglaget krånglat.
Redan på uppvisningen ute på  Färjestads Travbana under onsdagskvällen satte Petter färg på tillställningen.  BloggPeter1 Stig bara gled fram längs med publiken, medan Petter hängde ut genom rutan och vinkade glatt. En riktig showare som sporten så väl behöver…

*
Blev också glad när jag läste ”entrylist” för tävlingen och såg att  småländske Volvo Amazon-föraren Thomas Theorin äntligen blivit frisk från sin onda rygg. I fjol kämpade han sig genom tävlingen och blev belönad med att under de följande elva månaderna inte kunna köra en enda rallymeter.
– Nu är jag dock bra igen och detta enbart genom träning, ingen operation tack och lov, berättar Thomas.
– Trodde dock att det skulle gå segt i helgen, ett helt år utan rally borde satt sina spår…
BloggTheorinNu blev det inte så utan Thomas, dessutom svårt förkyld och Alvedontuggande under tävlingen vann hopslagna klasserna 5-6-7 med sin Amazon från 1964.
Äldsta bilen vann och dessutom lyckades vi klara en fjortonde plats totalt, det tycker jag är en prestation, menar Thomas som hade brorsonen Marcus i högerstolen.
Måste berömma Marcus, dj-ligt duktig på att läsa noter och han har sin del i att vi lyckades vinna…
Allra mest gladde dock tempot på Vargåsen med berömda Colins Crest där det hoppades friskt.
Vi satte tolfte tid totalt av klassikerna med en gammal Amazon, men fy f-n vad det lättade när vi kom över krönet i en bit över hundra knutar…
För att få lite perspektiv på Thomas och Marcus prestation så var man fyrtio sekunder före erkände fortåkaren och publikfriaren Håkan Lindh i 240:an på plats femton. Klasstvåan Nils Bergquist, dock försvarad av en trilskande motor på sträcka två var nästan åtta minuter efter…
I år blir det hårdsatsning på RM för Thomas och detta med gröna Amazonen, 240-planerna är lagda på is.
– Många peppade mig i Värmland att fortsätta med ”en riktig klassisk Volvo” och så får det bli!

*
Hade en hel massa mejl att gå igenom när jag kom hem och hittade då ett från unge rallyälskaren Sebastian Bourghart. Han har tillsammans med profilen Dan Järbyn dragit igång en Podcast som heter ”Radio Rally” med för, under och eftersnack till rallytävlingar. I veckan kommer ett nytt program där Rally Sweden summeras och man börjar även ”snacka upp” SM-premiären i Östersund.
Här kommer länken för att lyssna på program nr 1. http://archive.org/download/RadiorallyAvsnitt1/Radiorally_avsnitt1.mp3
Och här kommer programmen att lägga upp i framtiden. http://radiorally.wordpress.com/

*
Sprang på flera av deltagarna i Winter Trial som passerade rätt igenom Rally Sweden. Alla nådde inte målet i Oslo, en vit Ford Cortina stod övergiven vid ett fikaställe utanför Karlstad. Varningstriangeln på taket signalerade, jag har gett upp…
BloggWinterGav upp gjorde inte förhandstippade norska duon Thorbjörn Bye och Oddvar Moland i sin BMW 2002 Tii utan man körde hem hela skiten. Tvåa blev Svein Lund/Tore Fredriksen i en Datsun 240Z medan Porscheparet Cor Meulen och Ad van der Werf slutade trea. BloggBryggareEnda svenskparet var Åke ”Bryggaren” Andersson och Hans Sylwan som gick in som 39:a med Saab Turbon.

Ett svar på “WRC-profil gillar inte Hagfors Flygplats, Petter Solberg showade medan Stig gled och Amazon-Theorin vann tre klasser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *