WRC-Polon verkar vara en bra rallybil, Neuville överst på pallen, Opel-Nalle valde rollen som publik och Nisse åkte till Luelå!

Då är Rally Sweden igång på riktigt, för inte kan man kalla SuperspecialenFärjestads Travbana för rally ”på riktigt” mer som en RS-tävling i Södra med skillnaden att här finns lite snö och is. Sebastien Ogier leder,Andreas Mikkelsen, Rally Sweden Andreas Mikkelsen bilden tvåa och min vinnare Latvala som trea, är det någon som betvivlar att WRC-Polon är en bra rallybil?

*
Däremot blev jag positivt överraskad av nya Hyundaien och på sträcka sex var Thierry Neuville snubblande nära att ta koreanernas första sträckseger men det spolierade en av mina favoriter Ott Tänak. BloggHyundaiFick dessutom chansen att studera Hyundaien riktigt nära när Hänninen missade lite på sträcka tre Finnskogen i Norge. Kom långt ut i snövallen, körde över lite ”smart placerade” filmkameror och nästan över mina ”skospissar” vidare på sträckan. Tog lite tid för fotograferna att hitta kamerorna i snömodden, lite kul tyckte jag…

*
BloggMexicoAtt det är partystämning både här och där under rallyt är ingen hemlighet, dock tyckte jag ändå att det inte gått överstyr på de ställen där jag varit. På väg ut från Finnskogen mötte jag ett gäng glada ”mexare” med i full utstyrsel. I bergsprängaren dundrade Lasse Stefanz samtidigt som det dansades med ”en uppblåsbar Barbara”, frågan är dock vilket som var viktigast dansen eller rallyt?

*
Dessförinnan var det nya sträckan i Torsby som blev första stoppet för dagen. Kul sträcka även om vi inte gick hela vägen till den uppbyggda velodromkurvan utan nöjde oss med ”målhanget”. BloggNalleHär sprang jag på en snygg svart Opeljacka innehållande Björn ”Nalle” Johansson. Han berättade då att han varit mycket sugen på att lufta den fina Kadett GTE:n i den historiska delen av rallyt.
Men så tittade jag i plånboken och det är därför jag står här som åskådare istället, avslöjade Nalle.
Onekligen hade både Nallen och hans vassa Kadett varit värd en resa i Värmlandsskogen, men det här med plånboken känner jag själv igen…

*
På Superspecialen kollade jag ihop med hela WRC-gänget när de första bilarna gick ut på banan. BloggMikkelsenHittade då Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul och Andreas Mikkelsen strategiskt placerade på ett bord för att få bättre överblick. I mina ögon såg det ut som en prispall när de tre stod på bordet vilket jag även berättade. Neuville blev alldeles till sig, han stod ju som etta och även Mikkelsen gillade liknelsen, men co-driver Gilsoul hade en synpunkt.
– Jag behöver ju ha en bil annars kan jag knappast bli trea när Thierry står som vinnare?
Klok kille den där Nicolas…

*BloggNisseI vimlet sprang jag även på Gärsnäselektrikern och Mercedesälskaren Nisse Schön.
– Är du är ensam, frågade jag.
Nisse svarade ja på detta och tillade.
Du vet ingen ville följa med, jag kommer direkt från Luleå där jag hämtat en motor till den nya Coswort-Mersan…
Luleå svarade jag och fånstirrade.
Hur långt är det dit?
Exakt 159 mil från Gärsnäs dessutom var det underkylt regn i trettio mil, inte så kul med släp bakefter!
Vad kan en golfare sätta upp mot detta?

*
BloggPontusBloggFredrikHar väl inte varit någon så där stor svenskdag i rallyskogen, Pontus Tidemand nia och Fredrik Åhlin sexa i WRC2 med en trilskande Fordmotor. Nu har ju precis rallyt börjat så än ska vi inte kasta några yxor i sjöar, tippar Pontus som femma och Åhlin fortfarande som trea på lördagskväll.

*
Kul att Emil Bergkvist och Mattias Adielsson uppmärksammades av Svenska Rallyförarklubben som tilldelade de bägge löftena stipendier om 10 000 kronor vardera. Emil hade inte en aning om detta när han stod där som åskådare på Färjestads Travbana i onsdagskväll
-Det kom helt oväntat men det känns förstås väldigt kul och hedrande, konstaterade Emil glatt överraskad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *