Latvala trevligast i WRC-gänget, Evans showade, Opel-Norling åkte hårdast och Östen passerade…

Blir en kort blogg idag, WRC-gänget har inte riktigt samma uppfattning om pressläggning som sportchefen på Kristianstadsbladet. Måste därför blogga först innan jag kan leverera text och bilder till morgondagens tidning, där vill jag gärna ha den korrekta ställningen inför lördagens avslutning…
I bloggen är detta inte lika viktigt utan här kan jag rapportera efter sträcka 15 Hagforsprinten där Latvala tappade mycket tid och nu är bara styvt fyra sekunder före Mikkelsen med Superspecialen på Färjestad kvar att åka.
– Däcken är helt slut, kan varken styra eller bromsa, förklarade Latvala efter målgången.
Betvivlar dock inte för en sekund att målsättningen är klar, vinst i Rally Sweden och detta inte enbart för att ”täppa till t-en” på ”vi som inte gillar Latvala-gänget” eller för att mitt förhandstips ska bli rätt. Han vill vinna för att visa att han mer än väl förtjänar platsen i VW-teamet…

*
När jag ändå är inne på Latvala, på Fredriksbergssträckan stod jag placerad vid sidan av en riktig WRC-räv, en tysk fotograf som åker runt hela världen och plåtar rally. Hade precis hört med ett halvt öra att rallyledaren Ogier åkt av på dagens första sträcka. Tänkte att ”WRC-räven” hade nog koll på detta så jag frågade och mitt halva öra hade hört rätt. Kunde dessutom inte utan att tillägga att detta var ju kul för både rallyt och VM-serien, fler Loeb känns inte helt nödvändigt.
Men känns lite taskigt, Ogier är ju en trevlig kille, tillade jag.
WRC-räven tittade lite konstigt på mig och förklarade att så där dj-la trevlig var Ogier absolut inte.
Han är fokuserade, men trevlig knappast, menade han.
Kunde då inte utan att fråga vem som är trevligast och mest sympatisk bland WRC-förarna?
– Inget snack, Latvala, menade tysken utan att tveka.
– Fast Hirvonen, Mikkelsen och Neuville är också okej…
Sorry gänget ”vi som inte gillar Latvala” vad ska ni mer kunna hitta på…

*

BloggEvansFredriksberg var en trevlig sträcka men ganska odramatisk, fortsatte till Rämmen och till Al Quasimis avåkarböj 2013. Även här, såg mest ut som en grusväg om jag ska var ärlig blev det tämligen actionlöst och hade det inte varit för ”kyrkokörsångaren” Elfyn Evans hårda satsning med Fiestan hade bilderna blivit tämligen trista. Tack Evans!

*
Mellan Fredriksberg och Rämmen jäktade vi till Lesjöfors bara för att bli hindrade av en Molkolm Buss som med hjälp av en Landskronatjej försökte backa. På höger sida parkerade bilar, på vänster ett djupt snöfyllt dike, så tur att han hade en skånska till hjälp. Vi vände och åkte mot målet och stannade till där wrc.com byter minneskort i in-car kamerorna. BloggPontusPontus Tidemand såg inte så glad ut över sin punktering och än surare var Kubica som åkt av.
-Hurry, hurry, gastade han på polskengelska till den stackars kortbytaren.
Latvala däremot hann både hälsa och vara artig…

*
På Fredriksberg såg vi även hela ”Historic-gänget” och självklart blev jag glad när alla skånska deltagare passerade. BloggÖstenÖsten Andersson kom först, sedan Jan Grip och till sist Ola Bengtsson, lite trist att alla åker Saab

BloggNorling uppställ bedömde både jag och Björn ”Nalle” Johansson att Opelåkaren Christer Norling hade i hårnålen, kanske är vi lite färgade vad vet jag?
Däremot var Stig Blomquist en besvikelse och inte ens Petter Solberg imponerade, nej det var nog Norling som åkte hårdast!

*
Nu kommer ”deadline” allt närmare så detta får bli allt för idag, ses i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *