WRC och Rally Sweden klart för 2014, Stoffe körde hem SSRC och Emil Bergkvist var bäst i Finland!

Då blir det glädjande nog WRC i Sverige även 2014 med Rally Sweden som slagfält. Detta står klart sedan FIA långt om länge enats om en kalender bestående av tretton deltävlingar, varav tio i Europa. Ut åker Grekland som det ryktats om hela hösten och in kommer Polen tillsammans med Litauen. Deras samarbete verkar bli något liknande Sverige-Norge hade för några år sedan och huvudsponsor är oljebolaget Lotos.

*
Rally Sweden krockar olyckligt med OS i Sotji vilket innebär att rallyt troligen kommer att köras onsdag-lördag, den 5-9 februari. Glenn Olsson VD för Rally Sweden säger till Värmlands Folkblad att man är överens med promotorn men att det ändå inte är helt klart att det blir som tänkt.
Med tanke på att det är OS första helg så finns det några olika versioner på hur man kan köra tävlingarna. Vi är överens med promotorn om att köra onsdag till lördag och det är söndagen som vi vill slippa kollidera med OS.

*
ERC-kungen heter utan tvekan Jan Kopecky och sjätte segern i årets serie kom i Croatia Rally. I början var det Grupp N-åkaren Andreas Aigner som ledde, till stor del på grund av de blöta sträckorna. När det torkade upp var det Kopecky som tog över helt och hållet och marginalen ner till ”Grupp-N-Subarun” blev till slut nästan två minuter. Detta struntar säkert österrikaren i för honom var det huvudsaken att komma i mål och därmed säkra EM-titeln i ”Grupp N”. Trots att två deltävlingar återstår är både Kopecky och Aigner redan klara mästare.

*
Rally Småland håller just på att avslutas men så mycket står redan klart att Stoffe Nilsson tog hand om segern och 25 000 kronor i Sydsvenska Rallycupens Prispottlista. Nio deltävlingar krävdes innan det gick att skilja Stoffe och Kristianstads C-förare Martin Olsson åt. Men på sträcka sex idag hände något med Martin och han rasade ner till sista plats i klassen. Nu gäller det bara för honom att ta sig i mål för att hålla trean Erik Telehagen bakom sig. Hondaåkaren har också två sträckor kvar att köra men leder nu B-klassen och ligger trea totalt bland 2WD-åkarna. Telehagen plockar därmed maximala poäng vilket räcker till andra plats om Martin tvingas ge upp. Rena Hitchcock-thrillern i Smålandsskogarna alltså…

*
Finlandsäventyret är över för VOC Mekonomen Rally och ”underbarnet” Emil Bergkvist utklassade sina Volvokompisar å det grövsta. Marginalen ner till tvåan Kristoffer Karlsson var nästan minuten och trean Anton Brorsson var en bit över samma minut bak.

*
Häromdagen efterlystes det en undersökning från VOC-åkare om deras åsikter om SBF, Grupp F, VOC, you name it. Debattglade Anders Åberg i Hässleholm nappade på idén och klickar du på http://www.surveymonkey.com/s/VLSC3S7 är det bara att kasta sig in åsiktsfabriken…

*
I morgon analyserar vi närmare Rally Småland, nu ska Silver-VOC:en lastas för en ny batalj med bland annat ”den svarte” och Viktoria Lindh. Trelleborg, here we come!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *