Fredrik kör Skoda och lånar Fiestan till Mattias, tufft i Rally Småland och TV-Svängen 50 år i KRC!

Efter de fyra första sträckorna i ERC-deltävlingen Croatia Rally är det en liten knall som är i topp. Subaruåkaren Andreas Aigner toppar drygt tio sekunder före storfavoriten Jan Kopecký. Ledningen i det dimmiga och fuktiga rallyt är bara tillfälligt om man ska tro Aigner.
När det torkar upp blir det omöjligt för mig att matcha Jans ”speed” men det spelar mindre roll då jag satsar på klasseger, eller egentligen mer att bara ta oss i mål, avslöjade Aigner vid serviceuppehållet.
Trea är Herman Gassner junior i Mitsubishin och han är bara fyra sekunder efter den tjeckiska Skodan. Det är väl närmast honom som Aigner ska se upp med kan jag tänka.

*
Mer Skoda Super 2000 och nu är det Fredrik Åhlin som byter ut R2-Fiestan mot en ”tjeck-racer” redan nu till SM-finalen Rally Uppsala. Fredrik har hyrt bilen från det välrenommerade rallyteamet, Wallenwein Rally Sport i Tyskland.
Det har varit vårt mål att testköra en Super 2000-bil under 2013 och att nu kunna avsluta säsongen med att göra detta känns både roligt och motiverande inför nästa säsong, berättar Fredrik.
– Vi ser rallyt som ett kanonträningspass inför säsongen 2014!

*
När hyrbilen blev klar för Fredrik så öppnades plötsligt också nödutgången för olycklige Mattias Olsson som totalskrotade sin egen Fiesta i förra SM-tävlingen. Starten i SM-finalen i Uppsala nästa vecka såg länge avlägsen ut och därmed också chansen att säkra ett SM-silver i klassen tvåhjulsdrivet otrimmat. Då erbjöd Fredrik sin ”garagerade” Fiesta.
– Det är väldigt bussigt, jag är mycket tacksam att Fredrik ger mig chansen att kunna säkra SM-silvret i otrimmade klassen, säger Mattias.
– Jag är glad över att kunna hjälpa en annan Värmlänning till start i Uppsala, kontrar  Åhlin.
Vet hur tungt det är när man gjort misstaget och bilen är skrot och därför känns det riktigt bra att kunna få till en lösning så att killarna kommer till start.

*
Det stora här nere Trelleborgs MK och söndagens Vikingadansen får ursäkta, är såklart nytända Rally Småland. Ett fint initiativ av ett gäng Smålandsklubbar och man kan väl redan nu säga att man lyckats bra. Hur många tävlingar kan idag bjuda på 74 kilometer specialsträckor utanför Rally-SM?
BloggStoffeTävlingen blir hyperspännande vad gäller vem som ska vinna Sydsvenska Rallycupen där Stoffe Nilsson och Kristianstads C-förare Martin Olsson delat ledningen i stort sett hela säsongen. Båda har 470 poäng och kan vid klasseger få ihop ytterligare 90 poäng. Ende utmanare är ursnabbe B-föraren och Hondafantomen Erik Telehagen från Växjö. För att Erik och Nina Jonasson i högerstolen ska lugga någon av skåningarna på seger krävs fört och främst klasseger, men även att både Stoffe och Martin tappar massor av poäng. Hondaparet har sjuttio poäng upp till de bägge så oddsen ser inte helt enkla ut. Som Gunde Svan hävdar, ingenting är omöjligt…
Tipset blir så här och där 4 WD som vanligt är betydligt enklare att knåpa ihop.
1. Stoffe Nilsson Subaru
2. Åke Jacobsson Ford
3. Anders Jonasson Mitsubishi
4. Ingvar Andersson Subaru
5. Björn Johnsson Subaru
BloggMattis2WD.
1. Mattis Olsson Toyota
2. David Bellborg Golf
3. Christoffer Zeijlon Volvo
4. Erik Telehagen Honda
5. Kjell Fransson Volvo
På listan borde även finnas Johan Green, Hans Johansson, Mats Lundholm, Pierre Fransson, Max Svensson, Thord Johansson, Magnus Johansson, David Lindström, Kristian Johansson m.fl, m.fl…

*
Rally Småland är även final för Klassiska Rallycupen och har med hjälp av två olika banlängder lockat sextio startande. Önskar ett speciellt lycka till till deras ordförande Jårs Damberg som sätter sonen Tom i högerstolen i Ford Anglian. Minns inte riktigt när Jårs och jag tävlade mot varandra senast men det måste vara minst sex-sju år sedan. Kanske lider han av lite rattrost, men det lär inte ta så långt tid att slipa bort för Vallentunabon som gjorde tävlingsdebut i mitten av femtiotalet.. Plattan i mattan, Jårs!

*
BloggLingMer Klassiska Rallycupen och idag presenterade ”tävlingsansvarige” Opelåkaren Karl-Bertil Ling (min bild är från SSR 2005 då det gick lite för fort med den f.d Hörby-rekorden) den tänkta kalendern för 2014. Så här har ”Lingen” tänkt sig året och där det för mig är speciellt glädjande att man kommer till Hörby och TV-Svängens 50-års jubileum den 6 september: Vintertävlingar. Bergslagsrallyt 25/1 Gnarptrofe’n 15/2 SMK Hälsinge, reservtävling Stjärnsvängen Sundsvall ej fastställt datum. Vårtävlingar: Zabra rallyt 3/5 Nybro AC, Kopparsvängen 31/5 MK Kopparberg.
Sommartävlingar, Rallyklassikernas 2 dagars tävling 26-28/6, ARC Rallyt 16/8 Almunge MK Hösttävlingar: TV-svängen 6/9 SMK Hörby
Avslutningstävling med årsmöte o fest: Sigtuna RC troligen 19/10 ev en vecka tidigare.

*
Nämnde i början Vikingadansen i Trelleborg och där luften surrar av rykten gällande vad för bil som Asfaltkung Mats Andersson ska köra. Ett vilt tips var att Lars Servin skulle låna ut sin Volvo till Mats men Mr President dementerade direkt.
– Tror inte det, muttrade Servin irriterat kanske över att inte ens ha blivit tillfrågad, vad vet jag…
BloggMats1Frågan är alltså fortfarande obesvarad och inte ens mejlet från Arne Johansson med bilder på Mats när paret jobbade med noterna inför WRC-tävlingen i Spanien gav något svar. Arne skriver:
Här kommer lite paparazzibilder från Mats träningsläger inför helgens stortävling i Trelleborg. En del fina spårval tar han nog med sig hem. Han tjatar hela tiden om bilval inför lördagen….
Vad tror du man behöver för någon bil för att köra 17 SS-mil på en dag?
Hälsningar från ett 32 gradigt Spanien.
Arne ”
BloggMats2Vad gäller bilvalet i Spanien var det inte så svårt att lista ut, har både blixt och cirkel i loggan. Men ser inte sträckan framför Rüsselheimaren lite rak ut?

*
Till slut så är det en glädjens dag i dag, kommentarsfunktionen i bloggen är öppnad igen. Ledningen för Gota Media har nu hittat en form av hur man kan hantera kommentarer så nu är det åter fritt fram att ventilera sina åsikter direkt i bloggen. Skrolla ner till botten av bloggen förbi ”reglerna”, klicka på ”D” i raden med olika symboler, skriv in email-adressen och sedan ett användarnamn. Nu är det bara att ösa på med både positiva och negativa åsikter om det mesta. Lycka till!
Trevlig helg.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *