WRC-Grahn tvåa i Kullingstrofén, Jerker A. vann, 240 äger, Lundgren från Lund vann i Sunne och fin ”1500:a” i Bromölla.

Hårt pressad jobbhelg men trycker igenom en kort blogg innan det bär iväg nästa knäck, Lasse Stefanz på hemmaplan i Värestorps Folkets Park. Äntligen fick Jocke Grahn och Rickard Nilsson till det med den nyfixade WRC-Focusen. Tvåa i ett regnigt Kullingsstrofén, 3,3 sekunder bak regerande Svenske Mästaren Jerker Axelsson, Trollhättan är en rejäl värdemätare för ”Simrishamnarna”. Dessutom verkar det som att Jocke tappat segern på allra sista sträckan där Jerker, den här gången i R4:a Mitsubishin var runt sju sekunder snabbare än Forden.
Kanske än mer imponerande, är att superheta Robin Friberg med sin R5-Citroén blev trea med ungefär samma avstånd fram till Jocke som han hade till Jerker. Riktigt, riktigt roligt ur skånsk synvinkel och om två veckor möts Jerker och Jocke igen då i Snapphanerallyt. Tid för revansch, så kan jag tänka mig att tankarna går i bussen på hemväg från Herrljunga mot Åhuskärr…

*
Om det nu måste vara Volvo så är det så klart 240 som gäller vilket Noras Pontus Lönnström visade i Herrljunga. Snabbaste 2WD och detta före det som ofta beskrivs som landets häftigaste 940, Jimmy Olssons svart/röda. Men närmare än 5,7 sekunder kom han inte 240:an. Även som trea var det ”surrogat 240” där Daniel Damberg skötte ratten. Bäste ”moderna” bil kom på fjärde plats där Johan Carlsson körde in sin R3-Citroén.

*BloggLedin
Måste även nämna Rally Estonia-femman Mattias Ledin som tog ännu en seger med sin Peugeot. I B-förare 2Wd var där ingen som kunde hota Mattias.

*
Någon form av olycka på SS3 har gjort att tidsprogrammet inte riktigt håller men till min stora glädje noterar jag att Vinslövs Hampus Larsson för dagen med Robin Rosengren i högerstolen ligger tvåa i C-Grupp E med en sträcka kvar att köra. Överladda nu för f-n inte på sista Hampus!

*Bloggludngren
Mer skånska framgångar blev det när det idag kördes asfaltsrace i Sunne. Hit upp tog sig Ascona-åkaren Jörgen Lundgren, Lunds AC och Håkan Oddshammar, Arlöv. Allra bäst gick det för Jörgen som totalsegrade medan Håkan med hustru Pamela slutade åtta. Pamela berättar. ”Vi hade inget bättre för oss, så vi drog iväg 55 mil norrut för att köra asfaltsrace i Sunne. 1:a SS var den väl/ö-kända Tosseberga-backen. Därefter följde 2×2 SP där det gällde att ha handbromsen i ordning. Det sista provet innehöll 7 vändningar runt tunnor. En som är helt suverän på detta är Jörgen Lundgren och han vann följdriktigt totalt. En del duktiga A-förare fick se sig slagna av en B-förare från Skåne!!”.

*
Lite internationellt rally får det också bli och då från Finland. Runt 60 anmälda till Lahti Historic Rally och med två WRC-profiler anmälda. Både Jari-Matti Latvala och Mikko Hirvonens namn finns med i listan. Hirvonen ska köra en Ford Escort medan Latvala sätter sig i en Audi quattro.

*
BloggOle1 BloggOle2I fredags körde en kollega sönder backspegeln på en av tidningens Golfar och vågar inte tänka på hur lång tid detta kommer att ta att fixa på verkstaden. Då är där bättre snurr på norrmannen Ole Christian Veibys Citroén-verkstad. I helgen som gick blev det en rejäl rullning i Rally Estonia för Ole Christian. Idag är bilen som ny, snabba killar hos Citroén…

*
BloggFolkI morse fick jag under loppet av en kvart se två rullningar när det kördes folkrace i Hästveda. På bilden är det Pilatorps Rasmus Johansson Huleén som försöker övervinna tyngdlagarna med sin Opel Astra. Det gick inget vidare kan jag rapportera.

*
BloggVWVidare till ”Tyskbil-träff” i Bromölla och jisses med tyska bilar där fanns. Men allra mest att sticka ut var ändå Putte Nordbergs från Sölvesborg orenoverade VW 1500S från 1965 med 4000 mil på mätaren. Att sedan även Putte klätt sig i en kostym från samma år gjorde inte det hela sämre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *