WRC-Fiesta till Rally-SM och Harry Joki kör Toyota i MSR!

Ingen tvekan utan att påsken inte är någon större motorhögtid. Då räknar jag inte den stora årliga motorutställningen på Elmia i Jönköping eller folkrace på Svamapbanan. Någon större hets i rallyskogen eller på WRC-fronten kan inte jag märka åtminstone. Verkar som alla mest bara vill sitta inne och äta ägg, med tanke på vädret förstår jag dom…
En riktig påsksmäll levererade dock Tommy ”Sillefallaren” Andersson som just på Elmia presenterade senaste nyförvärvet till garaget, en äkta WRC-Fiesta. Nu ska inte Tommy köra den själv utan istället är det Ingemar Svensson från Flen som ska ratta den vassaste rallybilen i landet.
Tidigare har Ingemar kört en egen WRC-Focus men i fortsättningen hyr han värstingen av Sillefallaren bland annat för att åka Rally-SM. Premiär lär det bli i South Swedish Rally i mitten av maj.
Det började inte så bra för Michaela Åhlin Kottulinsky när hon äntligen fick testa i Scirocco R Cup på Oschersleben. Men det var inte Michaela som strulade utan en konkurrent som hon slipstreamade bakom i över 200 km. Han kladdade så att värmländskan fick göra som hon betecknade en ”riktig älgmanöver”. Antar att hon menar att hon fick väja…
Rullar på i Midnattsolsrallyt, drygt femtio anmälda och bland de senaste namnen hittar jag fartfantomen Harry Joki. Senast jag snackade med Harry var det om en asfaltpreparerad BMW M3 som han planerade att åka lite med. En riktig värsting om jag förstod det rätt. Men i MSR är det ingen BMW som gäller utan en Toyota Celica, vilket jag vill minnas att han även rattade i karriärens början. Sedan ser jag dessutom att Harry är anmäld i Regularityklassen med Toyotan. Stämmer verkligen detta att han ska åka i femtio kilometer på specialsträckor? Hur som helst så rämnade min bild totalt, Harry Joki i Regularity stämmer bara inte…
Glad Påsk.

2 svar på “WRC-Fiesta till Rally-SM och Harry Joki kör Toyota i MSR!

 1. Nej det stämmer inte, för inte kan jag hålla gasfoten på tomgång. Nä det blir nog fullgasklassen vad den nu heter på Historic språket. Hälsningar
  Harry

  1. Hej.
   Skönt, då kan jag pusta ut. Hade bara varit för trist om en av mina stora hjältar med snudd på ikonstatus, från åttio och nittiotalet sänkt sig till glidarstadiet…
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *