Kör Latvala WRC-Polon 2013, Ebbe totaltrea i Danmark och två Porschecuper i år!

Hur löst sitter Jari-Matti Latvala i M-Sportteamet och Ford? Enligt ”experter” är det bara en tidsfråga innan Malcolm Wilson ger honom sparken efter sina tre av fyra möjliga, mindre lyckade WRC-framträdande i år. Men ska man tro Mr Wilson himself i engelska Autosport sitter finnen säkert i Fordstolen, åtminstone året ut för så länge gäller kontraktet. Frågan om Latvalas framtid har fått nytt bränsle sedan samma anonyma källa med bestämdhet påstår att Latvala redan nu skrivit kontrakt med VW Motorsport för 2013 och framåt.
Självklart förnekar VW-basen, han är det fortfarande, Kris Nissen uppgifterna. Men säger samtidigt att stolen i ”andra-Polon” fortfarande är ledig. Den tredje bilen har för tillfället en trio kandidater, Andreas Mikkelsen, Kevin Abbring och Sepp Wiegland.
Även Latvala intar en defensiv hållning och förklarar i samma artikel att för honom är det fokus, (la ni märke till ordvitsen fast nu kör han så klart en Fiesta) på Ford och att köra hem WRC-titeln för 2012. Själv säger jag ingen rök utan eld och jag är inte hundra procent säker men drygt åttio, på att Latvala blir temakompis med Sebastien Ogier i VW 2013. Tredjebilen tror jag hamnar i händerna på Mikkelsen om man krasst går på meritlisan. Med tyskarna vet man aldrig, skulle därför inte förvåna mig om den minst erfarne Wiegland kompletterar Polotrion…
Vem ersätter då hos Ford? Min favorit Ott Tännak har tyvärr inte motsvarat mina förväntningar så här långt, däremot blir Mads Östberg bättre och bättre för varje race. Tänk, ett helnorskt Ford-team i WRC? Har inte kammen växt på ”guterna” tidigare så lär det åtminstone inte behövas någon extra gödning för att den då ska börja växa!
I onsdags var ”landmannen” Ebbe Nilsson över i Danmark med sin ”gamla” Kit-Car Puma och åkte Au2parts Rallysprint i Fredriksund. Ebbe som numera tävlar för SMK Hörby lyckades upprepa exakt samma resultatrad som han gjorde i fjolårets upplaga, trea totalt och tvåa i klassen. Michael Ted McBride vann både ”Ebbe-klassen” och totalt med sin Peugot 106 Maxi Evo 2.
Inte nog med att STCC och TTA konkurrerar, nu har samma sjuka drabbat Porscheåkarna. Inte så länge sedan Janne ”Flash” glatt gick ut och berättade att även Porsche Carerra Cup beslutat lämna STCC och i fortsättningen skulle deras tävlingar köras ihop med TTA. Vet inte om Flash minns de gamla ordspråken, ”skjutna björnar och sälja skinn eller inte ropa hej förrän ….”? I allafall gillades inte hans nyordning alls i Porschekretsar som istället slog bakut. Nu är ordningen återställd och under ledning av Kristofferson Motorsport fortsätter Porsche Carrera Cup som partner till STCC.
Kanske tror nu någon att Flash & Co skulle lägga sig ner och ge upp, då känner man inte värmlänningen. Nej självklart slängde han snabbt ihop ett nytt koncept och med vad jag förstår samma bilar som de som rullar i Carrera Cup. I dag kom det i mejlkorgen att redan nu var femton bilar klara för nya ”GT Cup”. Fajten rullar vidare…
Ännu mer tjafs. I fjol i september drog man som bekant i gång ett ”elbil och klassikerrally” runt Öresund där bland annat Hässleholms MK svarade för den svenska delen. Succé vill inte jag kalla det, men andra har kanske en annan uppfattning? För inte så länge sedan kom där pressinfo om ”Öresund Electric Car Rally” i maj och många inklusive mig själv tog för givet att det handlade om samma rally som startades i fjol. Men icke, detta var en istället ”Flash-variant” alltså en utbrytare och vad jag vet så är det hela nu en fråga för advokater om vem som ska få använda namnet.
Så här långt ser det ut som ”originalet” leder då Danska Bilsportförbundet, DASU klart deklarerar att man inte har någonting, med nykomlingen att göra. Dock vill man inte stoppa sina licenserade deltagare från att delta men påpekar man, de försäkringar som är knutna till DASU-medlemskapet gäller inte om man väljer att pysa runt Öresund i elbil i maj.
Istället uppmanar man med eftertryck sina licensinnehavare att åka Öresund Rally den 8-9 september. Det blåser friska vindar i elbilsdammen eller rättare sagt, det slår gnistor om tävlandet med elbilar…

I dag öppnade den fina utställningen om Ronnie Petersons karriär på Autoseum i Simrishamn. Har inte själv sett den, men jag misstänker att det är en riktig godbit. På plats i ”sillastan” finnas Ronnies March från 1972 och en replika på en Ferrari som även den körts av Ronnie. Ta en paus från konsten på Österlen och kolla riktig konst istället…

2 svar på “Kör Latvala WRC-Polon 2013, Ebbe totaltrea i Danmark och två Porschecuper i år!

 1. Ja Tommy det är mer spännande än vanligt inom motorsportens aktörer, tiden får visa vem som går segrande ur elden. Delar din åsikt om konsten och stöder uppmaningen att besöka autoseum i helgen med en återblick av nationens största motorsportsman, Bengt.

  1. Hej.
   Hoppas det stannar med ”spännande” och då tänker jag på STCC/TTA. Spännande är Ok, fiasko känns inte lika kul…
   Vad gäller Ronnie var och är han precis som många andra svenska sport/idrottsprofiler betydligt större utomlands än hemma i ankdammen!
   Ha en bra påsk
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *