WRC-esten Märtin och Flodin tävlar ihop i Moskva, Silverratten ny i SSRC och diskad Norqvist i Midnattsolsrallyt frias av RF!

Ni minns väl Markko Märtin, Estlands mest framgångsrika rallyförare och som tråkigt nog men ändå fullt förståeligt, valde att avsluta sin WRC-karriär efter olyckan i Wales 2005 där hans co-driver Michael ”Beef” Parks omkom. Då körde Märtin för Peugeot men har efter att slutat att tävla aktivt jobbat som testförare åt M-Sport. Lär enligt uppgift även ha en WRC-Focus parkerad i sitt eget garage som dessutom är till salu om någon är hågad.
Till helgen drar dock Märtin åter på sig overallen och är ett av dragplåstren på ”Russian Rally Masters Show” i Moskva. Estländaren har sällskap av WRC-ryssen Evgeny Novikov plus hör och häpna Patrik Flodin. Märtin ska köra en Focus -03 (kan vara hans egen) medan det är en väl förborgad hemlighet vad Flodin ska åka. Kan det bli en Volvo 240 eller drar han till med Opel Mantan som han fått låna tidigare…

*
På lördag är det dags för gruspremiär i söder genom Anderslövsrallyt med 75 anmälda. En av dessa är hemmasonen och Subaruåkaren Magnus Hägg med Kristian Lindberg som notläsare. Ifjol satsade Magnus på Danska Mästerskapet men där tekniska problem ställde till det hela säsongen. Nu är det åter grus som gäller för Hägg/Lindberg.
– Hela förra säsongen körde vi bara på asfalt så det är över ett och ett halvt år sedan jag hade grus under däcken senast, säger Magnus.
– Då hade vi en del problem med tekniken i bilen, men nu är allt fixat. Bilen har bra med kraft nu och det behövs verkligen…

*
Anderslövsrallyt ingår inte i Sydsvenska Rallycupen utan enbart Rally-DM för Södra. Idag presenterade SSRC årets prispott som inte är att leka med, eller rättare sagt något att leka för. De fyrtio först placerade förarna ska dela på 147 000 kronor i ”grundserien” och sedan tillkommer ytterligare 120 000 kronor som fördelas vid finalen i oktober. En prispott på bortemot trehundratusen är unikt i Sverige och som sponsorjägarna är värda alla heder av!

*
Premiären i Simrishamn fick ju ställas in och som ersättning har nu arrangörerna utsett Älmhults ”Silverratten” den 1 juni. För övrigt femtionde gången som tävlingen arrangeras. Rallytravels Kong Christian Race blir ny SSRC-premiär nästa lördag. Man fick ihop nästan exakt antalet anmälda vad Björn Larsson trodde, det stannade på 169 medan Björn tippade 170…

*
I samband med fjolårets Midnattsolssrally körde Trollhättans Tomas Norqvist på en medtävlare inne i tidskontrollen på en specialsträcka varvid även en radioreporter skadades lätt. Händelsen innebar att Tomas uteslöts ur tävlingen direkt då tävlingsledningen med bland annat Lars Mattson från Degeberga i en av rollerna, såg mycket allvarligt på händelsen. Man menade att Tomas hållet alldeles för hög hastighet i TK:n. Nu har dock Riksidrottsförbundet upphävt diskningen och till tidningen ttela säger Tomas.
– Hade det varit ordning på målområdet hade detta aldrig hänt. Det var dåligt skyltat och det var folk i K-zonen, och där får det inte vara något folk.
– Vi gjorde ju fel, men det gjorde även arrangören. Jag visste ju inte att jag var i mål, säger Tomas till ttela som ledde med halvminuten då han diskvalificerades.
Tävlingsledare Mattsson gjorde en anmälan till Svenska Bilsportförbundet som i sin tur valde att stänga av Norqvist från allt tävlande under ett halvt års tid.
Nordqvist överklagade beslutet och säger.
– Först tänkte jag sluta med rally för gott, men jag valde att kämpa vidare eftersom jag visste att jag hade rätt. Jag kör inte på folk med flit, det här var en olycka.
Nu har Riksidrottsförbundet valt att gå på Tomas Norqvists linje och häver därmed avstängningen.
– Äntligen är man rentvådd. Det är skönt att det är över nu. Man har inte smått så bra, rally betyder väldigt mycket för mig och jag har hållit på med det här i hela mitt liv.
Tomas kommer att köra även årets Midnattsolssrally

Idag drog STCC igång säsongen genom träningsdag på Ring Knutstorp. Först blev det förhinder på grund av tät dimma men när man väl kom igång så var det Robert Dahlgren so m var hetast med Thed Björk tätt efter. Vet inte om Richard Göranssons nydesignade skor inte var tunga tillräckligt i ”BMW:n” för hans tid räckte bara till sjätte bästa av dagens åkare. Träningen är ännu intee avslutad så kanske Richard får bättre glöd i dojarna vart efter…

Ett glatt besked var också att STCC och SVT skrivit ett två-årskontrakt som gäller direktsändning från årets tävlingar. Man drar igång med sändning från premiären på Ring Knutstorp den 5 maj och det hela börjar klockan 14.00.

 

2 svar på “WRC-esten Märtin och Flodin tävlar ihop i Moskva, Silverratten ny i SSRC och diskad Norqvist i Midnattsolsrallyt frias av RF!

 1. STCC aká SM i protest är ju helt blaha nu när PRO Superbike inte finns med längre!!!!

  Får se om det finns tid till en tur till Sturup på söndag, ska jobba och det är ju bara 2 stenkast dit från Lund, ja riktigt långa då förvisso.

  1. Hej.
   Har faktiskt inte tänkt på att motorcyklarna inte finns med längre i STCC. Nu är jag ju ingen fantast men förstår att du saknar dom…
   Ta bara lite sats så ska du nog kunna få iväg stenarna åtminstone till Staffanstorp!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *