Rudholm tillbaka hos West Coast, klent rallyintresse hos Södra BF:s förare, Kubica klar för ERC och S2000-Fiesta till salu!

Blir en tidigt skriven Motorblogg idag, STCC-testernaRing Knutstorp väntar. Där lär jag kanske få syn på Robin Rudholm som presenterats som ”nyförvärv” till sitt tidigare team West Coast Racing och Xalander Racing .
– Känns lite som att komma hem att köra för West Coast Racing igen, säger Robin.
– Att dessutom göra det tillsammans med Xlander Racing med vilka jag hade två roliga och framgångsrika säsonger är ett innovativt upplägg som äntligen är klart, säger han i ett pressmeddelande.
Den nya satsningen smygvisades under gårdagens STCC-tester på Ring Knutstorp, där Rudholm imponerade med fjärde tid.
– Vilken skillnad. Vi hade en mycket bra testdag och jag är extremt glad att få chansen i en sådan här professionell miljö. Nu är det fullt fokus på de kommande testdagarna. Genom Rudholms entré i serien har West Coast Racing nu klart med tre förare, Richard Göransson och Fredrik Larsson kompletterar i årets mästerskap som inleds 3-4 maj på Ring Knutstorp.

*

På lördag är det som bekant DM-premiär för Södra genom Anderslövsrallyt i regi av Trelleborgs MK. Skrev ju häromdagen att man från arrangörshåll var ”lite”besviken öve det klena antalet rallysugna, bara 75 ekipage.
När man sedan analyserar detta lite närmare så är det inget roligt resultat man får fram. Av de anmälda är tre föråkare, elva debutanter och till sist, femton förare utanför Södra BF. Detta gör att endast 46 av totalt 75 anmälda kör om distriktets DM-medaljer. Jämför man med Kong Christian Race nästa helg så ser det lite bättre ut, med åtminstone sjuttio anmälda från Södra. Det som skiljer de båda tävlingarna åt, är att Kongen ingår även i Sydsvenska Rallycupen vilket uppenbarligen lockar fler än enbart DM.
En annan sak man upptäcker vid en analys är att de två dominerande rallyklubbarna i Södra ( nu menar jag enbart till antalet förare, inte resultatmässigt…) Hässleholms MK och SMK Hörby tillsammans svarar för en tredjedel av antalet anmälda till Anderslövsrallyt.
Vad vill jag då visa med denna analys? Ingen aning, jo kanske att intresset från Södras rallyåkare inte verkar vara helt på topp…

*
Robert Kubica är klar för nästa deltävling i ERC SATA Rallye Acores nästa helg. Kubica är en av fyrtiotvå förare som finns på ”Entry listan” som publicerades idag. Förstaseedad på listan är ERC-ledaren Jan Kopecky med Skodan och Craig Breen är nummer två med Peugeot. Annars är det för mig mest okända namn i listan bortsett från Bryan Bouffier även han i Peugeot.

*
När vi är inne på S2000-bilar som man tävlar med i ERC så är där just nu en fräsch M-Sportbyggd Fiesta till salu för 1 555000 EUR. 160 SS-mil har bilen gått medan motorn bara varit med i cirka trettio av dessa. Både grus och asfaltuppsättning medföljer den här ungerske rallyvinnaren.

*
Ryktet gör även gällande att en likadan Fiesta kommer att dyka upp i Rally-SM framöver med en tidigare toppåkare i Otrimmat 2WD bakom ratten. Spännande och ”to be continued”…

4 svar på “Rudholm tillbaka hos West Coast, klent rallyintresse hos Södra BF:s förare, Kubica klar för ERC och S2000-Fiesta till salu!

  1. För vår del betydde byte av tävlingsdatum att vi inte kunde vara med i Anderslöv. Behöver alltså inte handla om ointresse eller högre värdering av SSRC.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *