WRC-dörren stängd för PG, Sandell klar för Svenska och filmare med rallybakgrund!

Så slängde då spanjoren Dani Sordo definitivt igen WRC-dörren rätt i ansiktet på PG Andersson. Nu var där väl inte så många som verkligen trott att PG skulle greja en styrning i Mini WRC-Team, men hoppet är ju trots allt det sista som överger en.
Kris Meeke och Dani Sordo bildar nu tvåbils-team under ledning av gamle Subaru-bossen Dave Richards och till Italiens VM-deltävling på Sardinien i maj träder Mini in på scen. Totalt sex VM-rallyn ska det bli innan året är slut och full säsong väntar sedan 2012.
I en ren protest mot Sordo och sponsorn den spanska storbanken Santander, tänker jag i fortsättningen inte använda deras bankomater när jag besöker Kanarieöarna framöver. Sug på den!
Frågan är nu vad som händer med PG? Känns väl som WRC-spåret är stendött, kanske en och annan styrning i S-WRC vore möjlig. Men här kom samtidigt, åtminstone för mig, nästa stjärnsmäll. Patrik Sandell, VM-tvåa i Red Bull Skoda Team, ersätts av IRC-mästaren Juha Hänninen. Vad är det som händer? Var inte VM-silvret värt mer för teambasen Baumschlager än att han bara en dryg månad efteråt kickar ut jämten? Eller har Sandell något nytt hemligt projekt som är ännu bättre på gång? Oavsett vilket känns det som om vi går en trist svensk VM-säsong till mötes. Enda hoppet för närvarande är att Patrik Flodin och hans ryska team fortsätter i P-WRC. Känns väl inte helt omöjligt men det är ju i WRC-klassen vi vill se svenskar…
Såg i går kväll filmen Varg med Peter Stormare i huvudrollen, en mycket bra film. Fantastiska filmbilder av vår internationellt mest kända filmfotograf Jörgen Persson, född i Helsingborg. Samme Jörgen filmade även filmen Black Jack 1990, där Berth Idoffs från Kristianstad medverkade. Naturligtvis följde vi då med under inspelningen några dagar i Stockholm. Där träffade jag Jörgen, vi pratade film och foto, våra jobb ligger om inte nära varandra så i samma härad. Fråga mig inte hur, men plötsligt kom vi in på rally och då glimtade det till hos Jörgen. Han berättade då att han i slutet av femtio och början av sextiotalet, Jörgen är 74 år var snudd på fabriksförare i VW-laget. Med hjälp av den store VW-försäljaren i Skåne ”Frode Lund”, åkte Jörgen SM i både Tillförlitlighet och Rally. Har även för mig att han berättade när han körde Monte-Carlo Rallyt. Men i mitten av sextiotalet tog filmningen överhand och hjälmen lades på hyllan.
Jörgen tyckte verkligen det var kul att snacka gamla rallyminnen med en ”jämlik”, tror att det annars är tunt med sådana i filmvärlden? Till slut blev vi avbrutna av regissören Colin Nutley som inte verkade rallyintresserad alls, han tyckte istället att Jörgen skulle ta plats bakom kameran istället för att snacka skit med mig.
Visst är det konstigt, speciella människor ofta framgångsrika på olika områden, så nog f-n har de haft något med motorsport att göra. Har jag fel?
Innan filmen zappade jag runt och kom in på en tysk nyhetssändning. Här rapporterade man om någon sorts ishalka, tror det var runt Berlin. Tv-bilderna visade massor av bilar, lastbilar, bussar som hade krockat med varandra, åkt rakt in i hus och trädgårdar eller bara stod stilla utan möjlighet att ta sig fram.
Tyskland, är det inte här man åker odubbat för det fungerar ju lika bra som dubbat. Är det inte också Tyskland som dubbhatarna framhåller som föregångare i den här frågan? När jag såg tv-bilderna undrade jag vem som har mest rätt…

Presstop: Bara en knapp timme efter jag skrivit det här inlägget kommer så besked att Patrik Sandell är klar för start i Rally Sweden och dessutom med Red Bull som sponsor i en Skoda. Själv säger Patrik så här i ett pressmeddelande:

– Svenska Rallyt är klart och vi förhandlar just nu om resten av säsongen. Det här rallyt är alltid en av årets höjdpunkter och jag ser verkligen fram emot det.

Finns det kanske en chans att Red Bull Skod utökar till tre bilar med Sandell i en av dessa? Hoppas kan man ju alltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *