Dakar-Rallyt inget för Motorbloggaren!

Idag kom ett ilsket/irriterat mail till Motorbloggaren där det undrades varför jag inte skriver något om Dakar-Rallyt? Ja, det är ju en berättigad fråga och svaret är tämligen enkelt, den här typen av motorsport är inte ”my cup of tea”!
Har faktiskt lite svårt att hetsa upp mig över jättelastbilar som korsar öknar eller var man kör någonstans nu för tiden. Visst där finns mer än lastbilar och visst är det kul att gamle rallyvärldsmästaren Carlos Sainz leder bilklassen. Kul och imponerande är också att tuffa Annie Seel finns med i toppstriden bland tvåhjulingarna, men ståpäls och upphetsning ger det mig inte.
Tycker egentligen bara att Dakar-Rallyt är ett upphaussat jippo. Må vara ett tufft uthållighetsprov, men ändock mer jippo än tävling för folk med lite för tjocka plånböcker. Hit räknar jag dock inte Annie Seel som jag vet jobbar likt en bäver och med små medel ändå lyckas finansiera sitt tävlande. Ska jag vara ärlig är jag mer imponerad över hur hon får ihop stålarna, än själva tävlandet!
Men rallyt gillas av media och i alla tidningar kan man läsa åtminstone resultatet, men även artiklar förekommer i stor utsträckning. Tänk om Rally-SM hade lockat fram lika stort utrymme?
Det är inte utan att man tror att epitetet ”Dödsrallyt” per automatik, gör det mer mediaintressant. Jag kan ha fel…

2 svar på “Dakar-Rallyt inget för Motorbloggaren!

 1. Håller helt med dig. Dakar är ju mer en träff för inbördes beundran än en tävling. Tänk om Rallysporten i sverige skulle få bråkdelen av uppmärksamhet. Det är ju riktigt konstigt att Rally-SM inte har någon som helst uppmärksamhet i media, en eloge till de som dock låg bakom webb-tv från rally-sm 2010. Inte konstigt att det är svårt för PG, Flodin & Sandell tex. Syns ingen i media så syns inga sponsorer. Postkodlotteriet skulle kanske ha en utdelning i ”Rädda en duktig svensk rallytalang”, då kanske vi skulle få se PG i en riktig bil i februari.

  God fortsättning! Rallynördar.

  1. Hej.
   Känns som om vi har samma uppfattning om jippot. Bra idé med Postkodlotteriet, har två lotter men skulle då kunna tänka mig att öka på med ytterligare tio!
   Hälsar
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *