WRC 2013 är slut, Ekström och Sandell tvåor, Ebbe tog Yokohama-guld och guld plus depp på Åsum Ring!

Det var den WRC-säsongen det! Med 90 poängs försprång för Sebastien Ogier till delade tvåorna Jari-Matti Latvala och överraskningen Thierry Neuville är där väl inte en människa i rallyvärlden som tror utan att det blir franskt guld även i år? Jag tror åtminstone så!
För att understryka sin position som Loeb-arvtagare slog Ogier inte ens av på den avslutande ”Kraftsträckan” utan körde in som tvåa, några tiondelar bak sträcksegrare Neuville. Latvala i sin tur tog sista bonuspoängen vilket ger silverläge inför resten av säsongen. Nästa stopp för WRC-cirkusen är i Tyskland med asfalt och en ny seger för Ogier att förvänta. Jag lovar att inte tippa Latvala som vinnare där…

*
En fin andra plats blev det för Patrik Sandell vid den nya grenen i X-Games ”Gymkahna Grid” i Los Angeles.
– Gymkhana var faktiskt riktigt roligt, samma känsla som på isbanan hemma i Kall, men med lite mer däckskrik och rök, säger Patrik.
I finalen ställdes sedan Patrik mot teamkollegan Tanner Foust som dock blev för tuff.
Jag är supernöjd med en silvermedalj, Tanner körde grymt idag så jag kunde tyvärr inte rå på honom, även om det var nära i sista finalheatet.
Senare i kväll är det dags för ”vanlig” rallycross i Los Angeles.

*
Då fick Mattias Ekström nästan full DTM-revansch efter ”tramsuteslutningen” där pappa Bengt hällde vatten över honom i parc fermé. Den segern rök all världens väg, men vid söndagens race i Moskva slutade Mattias tvåa efter DTM-ledaren och teamkompisen Mike Rockenfeller. Mattias ligger sjua i tabellen.

*
BloggEbbeEn som verkligen jublade idag var SMK Hörbys Danmark och afaltspecialist Ebbe Nilsson med sin danske kartläsarinna Ann-Louise Madsen . I tredje deltävlingen i Yokohama Mesterskapet ØST i Roskilde slutade Ebbe tvåa i klass 3 men det räckte för att säkra guldet trots att en tävling återstår.
– Har två vinster och en andra plats, ingen kan längre komma förbi, konstaterade den glade ”Landmannen” från Sösdala.
Detta har jag kämpat för länge, har tidigare tre brons och två silver så det var hög tid med ett guld!
Klubbkamraten Anders Palmqvist jublade dock inte lika mycket. Efter närkontakt med något hårt blev där oljud i ”Peggan” så Anders kastade in handduken.

*
Eftermiddagen har jag tillbringat ute på Åsum Ring och följt SM-tävlingarna i Karting. BloggOlinEtt stort grattis till hemmaåkaren Simon Olin som tog guld i J60-klassen och detta utan större besvär.
BloggMilellDeppigt värre var det däremot för de två stora hemmahoppen och teamkompisarna i JP Racing Noah Milell i KF3 (var snabbast i förkvalet) och BloggNiclasNiklas Olofsson i KZ2. Båda var inblandade, dessutom helt oförskyllt i startkrascher och tappade på detta massor av mark. Placeringarna blev så klart därefter och deppigheten hos de bägge kunde man lätt skurit med kniv.
BloggTörnqvistÖverraskade gjorde bröderna Törnqvist där lillebror Benjamin var ofin nog att sno tredje platsen framför nosen på sex år äldre brorsan Morgan genom en snygg omkörning knappt tio varv före målflaggan.
Vad jag förstod av snacket därute fick Kristianstad Karting Klubb nästan enbart positivt betyg på SM-veckan. Dock hörde jag lite gnäll på sådant som jag uppfattar som bagateller och detta kom inte från förare. Nej det var pappor/mekaniker som stod för gnället och jag blir så dj-la trött på sådant. Här har massor av frivilliga krafter gått på varvstoppet med blodsmak i munnen i flera veckor för att allting skulle bli så bra det bara kunde. Att sedan lägga tid och kraft på att leta bagatellfel är för mig så förbannat trist att jag saknar ord!

*
Förresten fick jag ett mail av eldsjälen Jörgen Andersson där han utmanade mig som ”tippare” och slog vad om en öl i tältet vid EM 2014. Okej Jörgen, ska inte gå in i detalj hur du tippade kartingfinalerna, men det är nog bara att inse att var och en får pröjsa sin öl själv om vi ska ha någon…

*
Fick en liten ”När jag mötte Lassie” känsla i lördagskväll när jag sprang på STCC-åkaren Johan Stureson på restaurang Åmunds i Åhus. Jag var där för att käka deras berömda ”ribbs” som håller absolut ”ERC-klass”. Snäppet bättre, alltså WRC-stuk har ”Smokey Bones” i Clearwater på sina ribbs men det är ju så himla långt dit, närmare till Åhus. När vi var ”färdigribbade” kom Johan fram i elegant halmhatt dagen till ära.
Firar min 40-årsdag och då bör man ha hatt, förklarade Johan.
BloggJohanDå jag pinsamt nog saknade present fick det bli en bild på oss två tillsammans istället (nog många som frågar sig om detta verkligen kan betraktas som present…). Hur som helst, det är Johan till höger om någon mot förmodan skulle undra…

*
BloggAdmiralI dag var det jag själv som sysslade med ”Opel-Spotting”. Hittade den här läckra Opel BloggDekalAdmiralen i Degeberga med den oomtvistade sanningen ”Opel ett sätt att ha det bra” i bakrutan.

*
BloggTjorvNär Motorbloggaren monterades så följdes helt klart inte ritningen fullt ut vad gäller exteriören, ingen större hemlighet enligt mina ”kamrater”. Men inte heller kopplingsschemat för insidan verkar ha haft någon tysk ingenjör inblandad. Hur förklarar man annars att jag i förmiddags gick minst tre varv runt en ”Posta-Tjorv” parkerad på Samlarmarknaden i Broby. Renoverad och med alla postdekaler på de rätta ställena men ändå. Bara det att ägna tid åt ett av de vidrigaste fordon som någons tillverkats och som när det begav sig, jag inte ens skulle vilja ta i med tång. Men nu, nu stod jag där och dreglade, klar varning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *