Axelssons WRC-Subaru hetast i Snapphanerallyt, Johnny och Magda vann ”Kändisracen” i Åsum och mer Opel!

Exakt klockan 18.00 drar Hässleholms MK:CG Wilke igång( då menar jag exakt, Wilke är som bekant gammal militär…) presskonferensen inför helgens Rally-SM, AM-Tryck Snapphanerallyt. Får nöja mig till dess med att få mig till livs ännu okända godbitar i startfältet. Så här långt är det Trollhättans Jerker Axelssons premiärkörning med nyinköpta WRC-Subarun som jag tycker verkar absolut mest spännande. Sist vi träffades var i ett dammigt vägbyte i SSR sedan den ”gamla” Mitsubishin packat ihop. Hoppas på bättre lycka i helgen, kanske kan han t.om med utmana favorittrion Jonsson, Gustafsson och Svensson?

*
Något ”Bollrace” blev det inte i samband med SM i Karting ute på Åsum Ring men på söndagen tog Kartingutskottet över showen och då vek uppenbarligen de upprörda ”stjärnorna” ner sig. Det blev ”Kändisrace” två stycken till och med berättar kartingmedia profilen Staffan Börjesson.
I det första racet startade världsmästare Johnny Mislijevic som Master och sedan försvann han enkelt från resten av gänget.
BloggMagdaSMK Hörbys duktige rallycrosstjej Magda Andersson med stor kartingrutin fick problem med karten i första heatet och kom sist. Med omvänd startordning i race två stod därför Magda i pole och sedan gjorde hon som, Johnny bara försvann.
Men bakom Magda var där en jättefajt mellan Marcus Ericson och Mislijevic som bytte placeringar hela tiden. Som helhet ett mycket lyckat arrangemang, enligt Staffan.
BloggKändisÖvriga kändisar var, Ola Nilsson, Jens Edman, Jimmy Eriksson och William Nilsson.

*
Gymkahna-delen gick bra för Patrik Sandell, men söndagens ”vanliga” rallycross i X-Games/Global Rallycross gick sämre. Patrik låg fyra inför helgen och hade målsättningen att klättra, men det gick sådär. En andra plats i första heatet var OK men i finalen gick det sämre då jämten drogs in i en startsmäll. Fiestan flög in i en barriär och skadades.
– Sammantaget, utöver att jag åter blev påkörd i startkurvan så var det en bra helg, att ta med sig en silvermedalj från X-Games Los Angeles är inte helt fel, menade Patrik.
Redan nästa helg är det dags för rallycross igen, den här gången i Atlanta.

*

BloggAdmiral2Ännu en ”kändis” har anslutit sig till folkrörelsen ”Opel-Spotting” och det är Volvofantomen Hans ”Kräbbleboda” Johansson. I morse kom bilden från hans mobil på den läckra Opel Admiralen, första generationen till skillnad från ”EVO 2.an” som var på bild i gårdagens blogg.
Pärlan var på väg till Bilprovningen för tio år sedan när ett missöde inträffade med en bärarm, berättar Hans.
-Sedan blev den stående, tyvärr…
Av förklarliga skäl kan inte Hans inte uppge närmare adress där Admiralen befinner sig. Krav från försäkringsbolaget då Opeln självklart räknas in i gruppen stöldbegärligt gods…

*
Många har undrat hur det går för ”President-Servin” och om han kommer ut med sin ”Opel-kärlek”? Pratade med honom idag och ställde då en rak fråga i ämnet. Han svarade mig också och det är väl bara att konstatera att jag nog varit allt för optimistisk i min bedömning. Om jag skriver så här, det är nog lättare att fixa fred i Syrien än att Servin börjar köra Opel…

*
Fick mejl idag från en ”Saab-vän” där han i korta ordalag konstaterade att de ”tre varven runt Posta-Tjorven” i söndags inte var något märkligt när det gällde mig.
En sådan är ju mycket trevligare än en gammal Opel, menade Saab-vännen.
Sådana piller får man utan recept, som min far brukade säga!

*
Missa inte kvällens höjdpunkt på SVT1 klockan 20.00 (Lotta på Liseberg på fyran får ursäkta), dokumentären ”Leva med folkrace”. I en hel timme ska man försöka beskriva och tränga in på djupet i folkracevärlden, ska bli mycket spännande att ta del av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *