STCC-Göransson i Rally Sweden och Volvo Original Generalen lämnar över!

Nu tar sig STCC-mästaren Rickard Göransson sig an en ny utmaning, Rally Sweden den 10-13 februari. Har för mig att Rikard har tre tidigare rallystarter i ryggen, den sista slutade med en rullning, så det här blir ett äpple att bita i för Örebroaren. Bilen han ska ratta blir en Mitsubishi Lancer EVO i P-WRC-klassen . Med lite tur blir han inte ensam svensk här, man kan väl även hoppas både på Patrik Flodin och PG Andersson…

För drygt tjugo år sedan drog Carleric Johansson igång Volvo Original Cup, tror till och med att det på den tiden han bodde på Österlen. Många var lite skeptiska till en början och trodde att klassen varken skulle bli långvarig eller särskilt populär.
– Vadå åka rally med en otrimmad 240:a, hur kul är det på en skala, var en vanlig kommentar.
Hur fel hade inte belackarna och idag är utan tvekan Volvo Original ryggraden i rallytävlandet här hemma med drygt en tredjedel av alla rallystarter. Av landets totalt tvåtusen rallybilar så är sexhundra Originalare.
Allt detta är jag beredd att tillskriva Generalen himself, ofta hårt kritiserad för sina benhårda regeltolkningar. Men jag är helt säker på att Carleric har haft klart för sig hela tiden och aldrig velat kompromissa om sitt sätt att se på ”sin klass”.
För så mycket är klart, rallyförare är makalösa på att hitta ”egna” lösningar och att finna kryphål även i kompakta regelverk. Hos Carleric har det dock varit tvärstopp för ”entreprenörerna”, det är dessa regler som gäller, punkt slut!
Men nu lämnar han över stafettpinnen till Skellefteåparet Roger Fransson och Charlott Holmqvist som ska driva Volvo-serien vidare. Paret verkar vara av rätta virket och har redan massor av planer för framtiden berättar man.
– Jakten på en ny huvudsponsor inletts. Det ska vara någon vill ”göra resan mot framtiden” tillsammans med oss och som ser marknadsvärdet av att exponeras på bilar, runt tävlingar, på hemsida, i klasskommunikation och i media tillsammans med landets i särklass största rallyklass. Samtidigt som man bygger relation med tusentals utövare, tiotusentals personer i teamen, och en publik som summerar till hundratusental eller kanske till och med miljoner under en säsong.
Låter bra och bara att önska lycka till för 2011, även om jag inbillar mig att Carleric finns med i bakgrunden för att se till att livsverket drivs vidare i ytterligare minst tjugo år…
Vill även passa på att gratulera VM-tvåan Patrik Sandell och hans Caroline till en son på 48 centimeter och 2758 gram. Timingen var dock inte den bästa då pappa samtidigt körde rally i Kina (till ingen nytta dessutom, bröt med motorbrand på SS 5). Fast å andra sidan måste Patrik vara nöjd med att få en son den18 december, en stor och bra dag att fylla år på. Jag vet själv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *