Volvo Original åkare kolla in Tucson Arizona!

Kollade in lite på startlistan till Snapphanerallyt och Sverige-Serien för Volvo Original. Noterade att gamla hederliga Volvo 240:an börjar bli unik här, det är 940 som gäller punkt slut. En anledning är naturligtvis att 940:an är en betydligt modernare bil med bättre vägegenskaper, en annan är att det börjar bli ont om ”friska 240:er”.
Nu kan jag lugna alla Volvo 240 entusiaster det finns mycket material att hämta , men så är det så klart resan?
För i USA närmare bestämt i Tucson, Arizona välkänt från massor av westernfilmer frodas de gamla Volvobilarna som aldrig förr.
Intresset så stort att man till och med utsett Tucson till lite av Volvos huvudstad i USA. Speciellt gillar man här de hederliga bakhjulsdrivna modellerna 240, 740 och 940 som går under smeknamnet ”the swedish brick” (den svenska tegelstenen). Ett smeknamn som jag tycker passar bra, för mekanik och annat är väl ungefär i nivå med en tegelsten? Förlåt mig alla Volvoälskare!
Noterade även att Kristdemokraten Göran Hägglund än en gång lovade att inte höja bensinskatten efter valet om Alliansen vann. Känner vi igen detta, sa han inte exakt samma sak 2006 och vad blev det av detta. Jo en skattehöjning. Men trots allt väljer jag nog ändå Göran som ger ett visst hopp om att inte bensinskatten höjs efter valet. Wetterstrand och hennes ”hang arounds” lovar däremot helt klart att höja skatten om dom skulle vinna. Då föredrar jag det tunna, tunna halmstrået från Göran…

3 svar på “Volvo Original åkare kolla in Tucson Arizona!

  1. Ja du Tommy,e de tegelstenar vi kör me…så e de byasten som du hanterar i spåret!!!de får manju gräva fram nuförtiden….hihi….

  2. Själv äger jag en Volvo 245 1988 års modell. Det är få bilar i välden som kan klo den. Trygg,driftsäkert,säkerhet,reservdelar,lastutrymme,hotell den listan kan man göra hur lång som helst. Alla gamla bakhjuls drivna VOLVO bilar är evighets maskiner om man håller den från rost. Själv har jag prövat rätt många märke under årens gång. Men det är få märke som klor bakhjuls drivna VOLVO bilar. Tyvärr är det inte många som förstå detta. Det är status och har en VOLVO bil i ”utomlands”. VOLVO ÄR BÄST! MVH Hung Huynh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *