Gud struntade i väderbönen men hjälpte Kristiansson i Snapphanerallyt!

Gud hör bön säger dom som är mer religiösa än jag. Efter min vädjan inför Snapphanerallyt om sol och inget regn, tvivlar jag på detta. Antingen struntade han i bönen eller så sov han middag och hörde den inte…
För visst blev det regn i år också även om det inte blev lika intensivt som i fjol då det regnade precis hela dagen. Störtskuren strax efter klockan tre var ändå tillräcklig för att inte skapa full rättvisa i tävlingen. Men om man tittar på mitt förhandstips, rätt placering inom parantes. så var det väl ändå helt OK eller?
Grupp H 4WD:

1.(1.) Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru. 

2. (Bröt) Åke Jacobsson Emådalens MK Ford
.
3. (2.) Cindy Brüggeman Tjust Mk Mitsubishi
.
4. (3.) Magnus Hägg Trelleborgs MK Subaru.
5.
 (4.) Torbjörn Gunnarsson Tomelilla MK Mitsubishi

Grupp H 2WD:

1.(1.) Thord Johansson SMK Hörby Volvo

2.(2.) Kjell Fransson Vimmerby MS Volvo

3.(5.) Jocke Kristiansson SMK Hörby Opel
4.
(4.) Johan Green Hässleholms MK Golf

5.(Bröt) Jonas Åkesson Karlskrona AK Opel
Volvo Original A-förare:

1.(3.) Fredrik Menck SMK Motala Volvo

2.(4.) Anders Hjälmeby Skillingaryds Mk Volvo
3.(Bröt)
Niklas Carlsson Katrineholms MK Volvo

4.(Bröt) Anders Banger Ljusdals MK Volvo

5.(6.) Samuel Lindahl Norrahammars MK Volvo
Enda riktiga plumpen, förutom min totala brist på kompetens i Volvo Original, var att jag missade hur mycket snabbare och framförallt säkrare friskusen från Ryd, Janne Kristiansson blivit. Ber om ursäkt Janne för att du inte var med i mitt tips, men med din tredje plats visade du hur fel jag hade!
Efter tävlingen hade jag förmånen att ta del av
” Kristiansson-Show” när han var framme och gratulerade klassvinaren Thord ”Todde” Johansson. Det är bara att konstatera att showbizz gått miste om en riktig talang när Janne valde snickerilinjen istället för scenen. Att höra om dagens äventyrligheter på hans härliga dialekt och mustiga språk är inget annat än stor show. När han förklarade för Todde hur han vräkte in den mer än lätt tillstukade 940:an i mediumhögern uppför Hovdalabacken vred vi oss i skratt.
– Du vet jag, kikade på varvräknaren och den stod på 7900 vilket är 190 kilometer i min bil. Men vad fan, så mycket svängde det ju inte att det var lönt att släppa bara för att det gick i 190…
Publiken på plats var av annan uppfattning och trodde inte sina ögon när Volvon dundrade in i kurvan med absolut full gas. Det gick vägen, men vid det här laget så hade han där uppe bevisligen vaknat ur den slummer han låg i när jag skickade väderbönen. Istället såg han till att Janne klarade situationen och dessutom snabbast på sträckan.
Stoffe tog sin andra seger i hemmatävlingen och detta utan att behöva förta sig. Motståndet sedan Åke Jacobssons nyrenoverade Fordmotor börjat trycka ut vatten redan på sträcka ett, var tunnt. Så tunnt att det aldrig blev någon segerstrid. Stoffe bara åkte på och vann så enkelt var det.
Egentligen skulle jag kunna skriva hur mycket som helst om Snapphanerallyt men det får jag inte plats till. Ber bara att få tacka tävlingsledaren Martin Holm och hans grabbar/tjejer för en mycket bra tävling och de två nya sträckorna var ju hur kul som helst. Kul,men väldigt luriga vilket många fick erfara. På sträcka tre försvann en av mina tipsfavoriter, Jonas Åkesson trea i tipset, efter att ha planterat ett stort träd mitt i Opelfronten. Mest led jag dock med Asarums Volvoåkare Christer Ax som gjorde en riktigt ful rullning på sträcka två. Första tävlingen för året, det skulle bara bli den här och TV-Svängen, innan bilen skulle säljas. Nu lär inte den tidigare så fina Volvon betinga något högre pris. ..
För min egen del blev det ungefär som för Stoffe, en lugn resa. Åtminstone fram till sista tredjedelen av Hovdala där vi körde punka vänster bak. Blev till att linka i mål och det som retade mig mest var att däcket var splitternytt. Åkte hela fjolåret och fram till i helgen på samma däck, men nu skulle det bräschas och läggas på nytt. Jo jag tackar till vilken dj-la nytta!

4 svar på “Gud struntade i väderbönen men hjälpte Kristiansson i Snapphanerallyt!

  1. Hej.
   Visst handlar det om tajming men man har ju varit med så länge så man vet hur saker ska skötas…
   Håller med dig om att det var ett jättetrevligt race.
   Ha det
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *