Vinterchock för Canada Goose-jackan!

Inledde arbetsdagen med en färd på rena vintervägar till Dönaberga, förutsatte inga stora problem med 4WD och dubbdäck. Hade dock inte kört så långt innan det blev stopp vid en av Kristianstads ”många uppförsbackar” och längst fram i kön spann en stjärnprydd premiumklasse, naturligtvis med odubbade däck. ” Canada goose-jackan” bakom ratten såg plågad ut när folk försökte putta upp (bort) bilen för att släppa fram oss andra och till slut lyckades man som tur var. Efter detta var de knappa tre milen till Dönaberga en ren ”peace of cake”.

Läste i Aftonbladet där en av våra största kunskapare vad gäller klimat ( obs. ironi ) tv-meteorlogen Pär Holmgren som raljerade lite om norrlänningar och framtida vintrar. Holmgren vidhåller att värmeböljan är på väg, även om han tonat ner något och skriver ” …lär det bli allt vanligare med slask och nollgradigt även i norra Sverige”. Lär måste vara ett nytt ord för tv-experten, tidigare har det hos honom inte funnits något som helst tvivel om väderutvecklingen på grund av bland annat min bilkörning…

Träffade för övrigt statsminister Reinfeldt i Glimåkra lite senare på dagen. Han åker BMW med dubbdäck, vilket nästan måste vara lite som att svära i kyrkan för de troende?

4 svar på “Vinterchock för Canada Goose-jackan!

  1. Habibullo Abdussamatov håller inte med Pär Holmgren. Abdussamatov är chef för rymdforskningen vid St. Petersburg’s Pulkovo Astronomical Observatory i Ryssland. Ingen lyssnar på honom, eftersom hans budskap inte passar in i teorin om människans uppvärmning av jorden. Han säger att denna vintern kommer att bli minst lika kall och lång som förra vintern för Europas del. Inte nog med det, han varnar för att en ny Liten Istid tar sin början år 2014. Denna kommer sedan att vara resten av seklet. Anledningen är att solen håller på att gå in i ett minimum liknande det som inträffade på 1600-talet, då Europa fick extremt kalla vintrar. Ett solminimum innebär att solens fläckar försvinner och den magnetiska aktiviteten upphör. Detta tros medföra ökad molnbildning som kyler ner jorden samt blockering av de milda atlantiska vindarna, så de inte längre når Europa. Kanske bäst att plocka fram vinterpälsen ur gömmorna ifall karln får rätt.

  2. Hej.
    Känner inte mannen ifråga, men där ligger nog en hel del i vad du säger ” att hans budskap inte passar in ”. Vad gäller Holmgrens kunskaper är jag skeptisk, så jag lyder ditt råd och drar fram vinterpälsen…
    MVH
    Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *