Vad händer med Rally-SM 2011?

Vad händer med Rally-SM 2011? Min undran tycker jag känns berättigad, imorgon är det den 1 december och fortfarande finns ingen komplett kalender för Rally-SM. Klara så här långt är Rally Sweden den 10-11 februari, sedan kör Åre/Kall den 12 mars och så South Swedish Rally första helgen i juni.
Kollar man sedan på SBF:s egen hemsida över Rally-SM 2011 så finns även Snapphanerallyt den 12 augusti med. Tittar man däremot på ett annat ställe hos SBF då finns inte Hässleholmarna med, däremot står Östgötarallyt den 17-19 september. Förlåt en yngling, men nog borde SBF kunna presentera en tävlingskalender som stämmer lite med verkligheten? Trots allt finns här personal med lön för att fixa detta, inte ska det behöva vara någon sorts gissningstävling?
Med en månad kvar till 2011 så verkar det svårt för Rallyutskottet att få någon arrangör att hugga på sista SM-betet. Sex tävlingar ska ingå, för tillfället är där bara fem och frågan man borde ställa sig är, varför är det inte kö till att få arrangera Rally-SM?
När nu Supercupen försvunnit borde intresset från de tävlande öka och de tidigare nästan minimala SM-startfälten vara historia. Detta tror jag har varit en bidragande orsak till att så få arrangörer velat ta den ekonomiska risken att köra SM. Men nu känns det inte som om detta skulle vara ett hinder. Vad är det då som gör att det i stort sett är samma klubbar /arrangörer år från år?
Hässleholms MK till exempel, måste vara landets meste SM-arrangör över tid. I stort sett vartannat år har Wilke och gänget tagit sitt ansvar. Samma sak med South Swedish Rally som även de är rutinerade SM-arrangörer, men varför är de så ensamma?
Menar nog att SBF och Rallyutskottet måste ta tag i frågan med högsta prioritet, annars är jag rädd att Rally-SM självdör. Hoppas jag har fel!

4 svar på “Vad händer med Rally-SM 2011?

 1. Vi skulle ha några av Keke Rosberg kaliber i svensk motorsport då tror jag att det skulle bli fart både inom Rally o Ban racing igen vi har ju historiskt sett haft mängder av duktiga förare i alla sammanhang men i dag är det tunnsått men titta på Finland hur dom producerar förare till dom STORA klasserna…..

 2. Hej.
  Visst är där ett annat drag i motorsporten i Finland det kan man aldrig förneka. Där har sporten en helt annan status hos sponsorerna och det vi ju alla hur viktigt det är med uppbackning om man vill nå toppen.
  Kanske en idé till SBF att försöka knyta egna sponsorer till Rally-SM, Saab, Volvo eller Sony Ericsson borde kunna lätta lite på plånböckerna…
  MVH
  Tommy

 3. Tjena Tommy!
  Jag var på plats den 20 november i Jönköping och träffade arrangörerna för 2011´s rally SM och det dom presenterade fick mitt rallyhjärta att pulsera riktigt fort. Vilka ideér och engagemang det finns i sporten. Var ser vi då detta? Ingenstans är jag rädd för, vi lade fram ett förslag till Klarin om att saluföra det på nätet i olika former och han nappade på idén men sen är det ju någon som ska göra det också. Nu vet både du och jag att Mr Klarin är en upptagen man i Svenska rallyt tider men många minuter borde det inte ta i min värld. Angående arrangörer för 6:e tävlingen så fanns det enligt Klarin ett par som var intressanta och det skulle avgöras bara veckan efter mötet i Jönköping. Även detta är svårt att se någonstans om man inte tar tiden och lägger ut det för allmänheten i god tid. Jag ser fram emot Rally Sm 2011 då jag har fått höra alla dessa framtidsvisioner med mål i slalombackar och parksträckor i städer, nu återstår det bara att leverera från arrangörshåll.

  1. Hej Subarukompis.
   Ingen skugga över Klarin, han jobbar säkert så mycket han kan mern som du skriver, han har fullt upp med Rally Sweden. På SBF finns det en tjänst som uppbärs av Annemo Friberg som borde vara den naturliga vägen att få ut allt om Rally-SM på nätet och till annan media. Men det verkar inte som om detta vore en framkommlig väg, märkligt kan jag tycka…
   Vi ser båda framemot Rally-SM 2011 som jag hoppas blir en vändpunkt för sporten!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *