PG till Dubai, Sandell Årets rallyförare och global uppvärmning…

I´m back efter några dagars solsemester och kan bara konstaterar att den ”globala uppvärmningen” verkar tagit en time out. Eller hur tolkar man annars faktumet med flera decimeter snö på marken den 25 november? Att det blir varmare och varmare på jorden har vi ju de senaste åren blivit i trumfade av mer eller mindre seriösa ”klimat-jesusar”. Men varmare, hur förklarar dom snö, dessutom mycket snö i november…
PG Andersson sticker till Dubai och blir framöver instruktör till någon lokal svinrik ökenrally-förare. Ett klokt beslut PG!
Mini-dörren i WRC verkar helt stängd och på andra sidan sitter spanjoren Sordo med stor hjälp av tunga sponsorn Santander, en av Spaniens största banker. Att PG mer än väl kan mäta sig med Sordo hjälper föga, penningpåsen från Santander väger tungt hos Mini!
Nu hoppas jag istället att PG springer på någon rallytokig shejk som istället för fyrtio fruar, väljer värmlänningen och en WRC-bil. Kan tänka mig att en VM-säsong kostar ungefär samma som tre-fyrar av hans fruars julshopping hos Harrods i London…
Får även passa på att gratulera Patrik Sandell till utmärkelsen Årets Rallyförare 2010. Tidningen Bilsport har för andra gången gett Patrik den åtråvärda utmärkelsen, tror dessutom att det är första gången som samma förare får den två gånger. Ett klokt val då Patrik , sorry PG, faktiskt är vår hetaste förare internationellt. Trots sina framgångar, vunnit VM och i år tvåa i S-WRC är Sandell lite av en doldis för många. Han ses gärna lite över axel, tas inte riktigt på allvar vilket är helt åt h-e om ni frågar mig. Sätt Sandell i vilken SM-klass som helst och guldet är klart!
Noterar även att Midnattssolsrallyt 2011 helt och hållet flyttar till ”årets målstad” Västerås. Därmed körs rallyt enligt samma modell som alla andra, alltså med en enda ort som tävlingscentra. Synd tycker jag, men förstår samtidigt de praktiska fördelarna, både för tävlande och arrangörer.
En annan slutsats är att Historiskt rallytävlande ska ske i mellansverige, punkt slut. Först väljer Klassiska Rallycupen att förlägga hela grusdelen hit och sedan följer Midnattssolsrallyt efter. Trist utveckling om jag får säga min mening!
Lyssnade i går på en av mina ”nya idoler” Magnus Uggla på radions P4. Uggla har ju tagit över etern på fredagarna efter ett av mina stora ”kräkobjekt” Annica Lantz. Är där verkligen någon utanför 08-sfären som tycker hon är rolig? Nå iallafall så snackade Uggla i fredags om när han skulle byta till vinterdäck på sin bil, dubbade så klart. Han halkade, lägg märke till ordvitsen, även in på det korkade dubbförbudet på Hornsgatan i huvudstaden. Varken han eller side-kicken ”Jossan” förstod vitsen med förbud mot dubbdäck, vem gör det förresten? Nej, Uggla for President!
Det har varit klang och jubel hos ”Vinterbloggen” i veckan,sedan man med liten, ytterst liten marginal passerat Motorbloggen i antalet läsare. Sportchefen kände sig därför tvungen att störa min solsemester med ett SMS för att berätta att ” Vinterbloggen regerar”. Visst, med hjälp av två nya bloggare, ( nu är dom sex, six eller 6 som skriver om mer eller mindre ointressanta sportfenomen) samtidigt som Motorbloggen tog time out. Först då lyckades man passera, stort är bara förnamnet…
Men skit i det, för nu är vi på banan igen och vid nästa räkning är jag säker på att Motorbloggen återtar andra platsen. Det hänger på dig käre bloggläsare, är det motorsport som gäller eller är det vinterbloggarnas trams!

3 svar på “PG till Dubai, Sandell Årets rallyförare och global uppvärmning…

 1. Tjänare Tommy!
  Du borde ju gilla den här vintern för nu kommer dina dubbdäck till sin rätt. Vi andra får ta det lite försiktigt med våra dubbfria vinterdäck.

  1. Hej Kjell.
   Så sant, så sant! Åkte iväg på tidigt jobb idag, men fick vända vid en av stans uppförsbackar. Längst fram stod en ”stjärnprydd premiumbil” och spann med sin autobahndäck utan att kunna ta sig upp för det lilla lilla motlutet…
   Ha det bra
   Tommy

 2. Hej Kjell.
  Så sant, så sant! Åkte iväg på tidigt jobb idag, men fick vända vid en av stans uppförsbackar. Längst fram stod en ”stjärnprydd premiumbil” och spann med sin autobahndäck utan att kunna ta sig upp för det lilla lilla motlutet…
  Ha det bra
  Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *