Vem slår Jonsson?

Så är Supercupspremiären avklarad eller har jag bara drömt. För visst känns det här med Mats Jonsson som segrare välbekant, visst har det hänt förut? Vad konkurrenterna ska göra åt den här fullständigt omöjlige värmlänningen vet inte jag, för han bara vinner och vinner, år efter år. Är där någon som vågar sätta emot på att det blir ”the doubble” i år också, alltså seger i både Supercupen och Rally-SM?
Nu kom han till Stugun med ”gamla Bettan” och körde jämnt med Hörbings modernare Focus. När så Focuslådan började krångla då var saken klar. Bara att lyfta på mössan och gratulera Mats och ständige följeslagaren Johnny Johansson.
En som fattat att det är ”mission impossible” att slå Jonsson, var Jonas Wigren från Norrköping. Han valde bort Stugun och åkte istället Bergslagsrallyt med sin Focus. Klar seger före Kristian Johansson som nu provade sin f.d. Stecka Walfridsson Mitsubishi.
Bästa grupp N bil blev Växjös Patrik Johansson som kommer att bli hyperintressant att följa under året. Omställningen från Fiestan till Mitsan verkar inte vålla honom några problem.
Från utlandet kan noteras att Petter Solberg naturligtvis var helt överlägsen i norska Svully, ( vad är Svully för något?) Rally Dhabi. Petter körde sin WRC-Citroén i en klass för sig och var hela fem minuter före Marcus Grönholms grupp N-Subaru. Grönholm verkar inte ha försoffat sig sedan han slutade hos Ford och marginalen ner till trean Andreas Mikkelsen var dryga halvminuten. Ytterligare en bra bit efter, lite mer än fyrtio sekunder, hamnade ett av svenskhoppen i Rally Sweden, Patrik Sandell. Alla tre körde Subaru.
Samma bilmärke rattade Patrik Flodin i helgens ryska rallypremiär Rally Peno. Flodin som är regerande rysk mästare hade inga större problem att köra hem segern, tvåan var över minuten efter.
Kollade in väderleksrapporten för Hagfors närmaste veckan, samtidigt som en kvinnlig golftokig kollega stönade över den här dj-la vintern som, tycker jag, bäddat in alla golfbanor i en behaglig vit dräkt. När jag påpekade att vintern ska hålla i sig länge till om jag får bestämma, skakade hon bara irriterat på huvudet och stönade ännu mer.
Nu vill vi ha ett riktigt gammeldags ”Svenska” med minusgrader och tjockt med snö. Vad som händer med vintern efter helgen den 13-14 februari bryr jag mig inte så mycket om, men tafsa inte på den ännu!
Visst har det varit en kall och snörik vinter något som fick en kamrat till mig att reflektera.
– Tur att den globala uppvärmningen har tagit fart och höjt temperaturen här på klotet, annars vågar man bara inte tänka på hur mycket snö och kyla vi fått…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *