Vårkänslor i rallygaraget

Idag fick jag vårkänslor! Lite konstigt kanske med tanke på att snön yr utanför fönstret lägg till detta två minusgrader och kraftig vind. Men ändå jag fick vårkänslor!
Anledningen till den just nu udda känslan är enkel, idag fick jag klartecken för en fortsättning av den cup för klassiska rallybilar jag drog igång för elva år sedan. Det behövs inte mycket för att känna doften av vår. Blunda, låt tankarna gå till Anderslövs rallypremiär den 10 april och vips är snön borta. Känslan av minst tolv-femton plusgrader och en sol över Söderslätt känns riktigt nära. Men så väcks jag av att Colin, vår niomånads labrador vill gå ut och då är vårkänslorna inte riktigt så nära…
Som ni bloggläsare vet så tävlar jag med en Opel Kadett från 1964 i klassen Historiska Rallybilar. När så vårkänslorna slog till var jag bara tvungen att kolla så allt stod rätt till i rallygaraget, där Kadetten väntar på vår. Lite kylslagen är den, ingen värme i rallygaraget, men ändå förvånansvärt pigg. Drar ut choken fullt, ett par pump med gaspedalen och så tryck in startknappen. Jag ska inte säga att det tyska bilundret smäller igång direkt, men efter lite tjurande så rusar den pigga tusenkubikaren igång. Ett par minuter på tomgång följs av lite torrkörande med motion av kopplingen. Sedan börjar motortemperaturen nå upp så högt att jag vågar ge lite fullgas och då är det inte långt till våren, det kan jag lova!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *