Miljöpartiet ger hycklandet ett ansikte.

Nu har väl ändå det politiska hyckleriet nått nya och för mig oanade höjder? Att det sedan är miljöpartisten Karin Svensson-Smith från Lund som ger hycklandet ett ansikte är inget som förvånar.
Ingen kan väl ha undgått att ett av hennes partis största och våtaste dröm är att få ner privatbilismen till ett absolut minimum. Jag försöker förstå miljöpartister då och då men misslyckas för det mesta, men att en hel bilfabrik läggs ner det måste väl ändå vara ett stort kliv mot deras dröm. Tänker sig miljöpartister att det ska produceras bilar som vanligt folk ska köpa för det lilla som återstår efter de röd-grönas höjda skatter. Sedan ska den nyinköpta bilen helst bara köras från försäljaren och hem till garageuppfarten och permanentparkeras. Detta så att den inte orsakar miljöfarliga utsläpp och olyckor.
Det sistnämnda tror jag ändå inte är Svensson-Smiths förvirrade tanke, så varför tycker hon då att det är så viktigt att det produceras bilar i Trollhättan?
För bilar ska vi inte ha enligt henne och hennes kamrater det budskapet kan väl ändå ingen ha missat, jo taxibilar förstås så att politikerna kan ta sig mellan sina viktiga uppdrag. Vi andra dödliga ska åka buss och tåg till jobbet, dagis, fotbollsträningen och shoppingturen till Ikea med mera,. Vi måste ju tänka på miljön!
Miljöpartiets hycklandet tog som sagt ett jättekliv när hon nu står bakom en anmälan till KU för regeringens handlande i Saab-affären. Hon menar att de inte gjorde tillräckligt för att rädda Saab. Det fanns mer friska skattepengar att pumpa in och det gjorde inte Maud & Co, en stor skandal.
Hallå, Svensson-Smith, Saab är räddat, åtminstone tillfälligt och är där dessutom pengar som sparats, så kan åtminstone inte jag fatta vad som är problemet. Nu har det bara betalats ut 170 miljoner av de tre miljarder som fanns avsatta för ändamålet och Svensson-Smith är upprörd. Förståeligt, finns det skattepengar att ösa ut, så ska man ju så klart göra det Kan någon förklara för mig hur en miljöpartist tänker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *