Vem kan låna Björn en Grupp E-bil och i helgen åker Jim brandgul 940!

I Vimmerby gjorde Hässleholms Björn Jonsson en hemsk krasch med sin Grupp E Golf vilket gjorde att båda han och co-drivern hamnade på sjukhus. Björn kom dock snabbt hem medan co-driver Christoffer Svensson har några veckors sjukskrivning framför sig. Till TV-Svängen kom Björn med lånad bil, Anna Larsson från Vinslöv men tävlande för Växjö ställde upp med sin ”manligt rosalackade” Astra. Björn tackade för förtroendet och vann klassen och säkrade DM-guldet, en näst intill otrolig prestation med tanke på hur hans Golf såg ut efter Vimmerby.
Men ännu en tävling återstår i Sydsvenska Rallycupen och det är Ekratten med Asarums MS som arrangör nästa lördag och den måste Björn helt enkelt köra för att inte riskera att missa klassegern. Skulle vara surt för honom då han lett hela året och dessutom även varit tvåa i totalen. Vimmerby gjorde att han rasade som en sten i den listan, men tack vare lördagens seger klättrade Björn åter upp på fjärde plats. Ettan och tvåan är så gott som redan klara, Steffan Ottosson och Victor Karlsson kör hem detta. Men mellan Stoffe Nilsson trea och Björn fyra är det tätt för att inte tala om de som stormar fram bakifrån.
Problemet är Björn inte har någon bil att åka med Golfen ä bortom all räddning och därför annonserar han nu med rubriken ”PANIK” efter att låna/hyra bil:
”Då jag smällt min egen grp E bil och ligger bra till i SSRC’s totallista så undrar jag om det finns någon vänlig själ som vill låna ut sin Grp E bil.
Alternativt hyra en.
Inga krav på värsting, men dock helst FWD. Hör av er snarast! Ska köra Ekratten med bilen!”
Därför känner du att du kan hjälpa Björn blir han säkert mer än tacksam!
En som hamnade i en liknande sits var min klubbkompis i Hörby Jim Nilsson som möblerade om ”PNU:en” kraftigt på sista sträckan i lördagens hemmatävling. Ett dilemma då det redan nu på lördag är deltävling i Asfaltcup som Jim leder. Nästa lördag är det sedan DM/SSRC-final i Ekratten där Jim jagar klubbkompisen tillika nye DM-ledaren Ola Wingren och att då stå billös var inget alternativ. Nu fanns ”hjälpen” på hyggligt nära håll och en blixtutfärd till Växjö i måndags räddade situationen. I Hörby rullar nu en snygg orange (jag föredrar att kalla den brandgul) 940 och på lördag blir det premiär i Köpingebro för Jim med nyförvärvet. Under tiden är PNU på rehab…

5 svar på “Vem kan låna Björn en Grupp E-bil och i helgen åker Jim brandgul 940!

    1. Kan inte mer än skicka enormt stort tack till Anna Larsson och Daniel som vågar/vill låna ut sin bil till mig igen.
      Otroligt vad rally genererar vänner som verkligen ställer upp för varandra.
      Många många tack!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *