Varför så klent intresse för Rally-SM och Snapphanerallyt!

Det tog sig lite på slutet för Snapphanerallyt vad gäller antalet anmälda. Idag visar listan på sjuttiosju ekipage och av dessa kör femtiotvå Rally-SM. Fortfarande en klen siffra och utan att ha full koll, tror jag det är en av de sämsta sedan Rally-SM gjordes om för några år sedan.
Snackade med ställföreträdande tävlingsledare CG Wilke och han hade ingen direkt förklaring till det låga intresset. Samma sak med mig själv, kan inte riktigt förstå varför?
En orsak kan vara upplägget med fredagens inledande asfaltssträcka på Garnisonen. Kanske inte alla som gillar detta enligt källor som nått mina öron. Men själv är jag tveksam, den här typen av sträckor har ju körts för i samband med Rally-SM och då har det inte varit några problem…
Däremot är jag säker på att anmälningsavgiften på 5000 kronor plus noter för 600 har avskräckt många från att åka ”Snapphaneklassen”. Pratade med en i klubben som tänkt åka, men tyckte att det var för dyrt. Han kunde inte heller förstå varför avgiften var samma som för SM? En fråga jag också kan tycka är relevant. Visst kunde det ha varit billigare för de som bara kör rallyt för kul, det ingår ju inte i något annat mästerskap än just SM…
Vid en snabbkoll i anmälningslistan så saknas inga SM-åkare så tävlingen blir säkert minst lika spännande som förr om åren. En enda skåning finns anmäld, hemmaklubbens Jonas Olsson med Fiestan.
Noterbart är också att Stoffe Nilsson inte är anmäld, måste vara första gången han inte ställer upp i hemmatävlingen. En färgklick färre för publiken…
SM-reglerna medger ju inte efteranmälningar så här lär ju inte hända mycket. Däremot har Hässleholms MK uppenbart öppnat upp i de övriga klasserna, vilket gjort att Klassikerna spätts på med två namn, Thomas Theorin och Nisse Bergquist kom in med sina anmälningar först i helgen. Riktigt kul att arton klassiker finns med helgen den 12-13 augusti.
Tog sig även i kommande helgs Vilda Ryd Racet som kunde räkna in 135 anmälda när tiden gick ut i söndags. Här finns däremot Stoffe Nilsson med och får än så länge räknas som storfavorit.

3 svar på “Varför så klent intresse för Rally-SM och Snapphanerallyt!

 1. Alldeles för dyr startavgift för så lite ss mil. Sen så är det ju andra halvan av SM nu, flera som nollat i början av säsongen anser nog att det är kört att fortsätta åka SM nu.

  Mer anledningar kan vara: Lång resa för de mesta teamen, asfalt specialen på fredagen, svårt att få ledigt i semestertider.

 2. Alldeles för dyr startavgift för så lite ss mil. Sen så är det ju andra halvan av SM nu, flera som nollat i början av säsongen anser nog att det är kört att fortsätta åka SM nu.

  Mer anledningar kan vara: Lång resa för de mesta teamen, asfalt specialen på fredagen, svårt att få ledigt i semestertider.

  1. Hej.
   Jo det är nog så att där finns flera anledningar till det klena intresset. Inte alltid en fördel med Skåne, många har väldigt långt hit. Tyvärr är det ju så att de flesta SM-åkarna finns i mellansverige…
   MVHTommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *