Vädret är snackisen inför Rally Sweden, tippar Latvala som vinnare, Tidemand fyra och Åhlin WRC2 -trea!

Vädret verkar vara den riktiga snackisen inför andra deltävlingen i årets WRC, Rally Sweden. Så här milt har jag inte upplevt rallyt på många många år och när vi rullade in i Karlstad stod yttertemperaturmätaren på plus 3 grader. Även snötäcket påminde om Skånes, dock lite bättre än när vi passerade upp genom Småland och Västergötland, här var det mycket mindre snö än hemma.
Enligt Värmlands Folkblad är det slaskigt på sträckorna och detta är så klart långtifrån optimalt när det handlar om ett vinterrally. Men som vanligt blir det för förarna att ”gilla läget” eller som Sebastien Ogier konstaterade i Monte Carlo Rallyt som hade ännu sämre förhållanden.
Det är lika för alla, ingen mening att gnälla…
Till VF säger han apropå årets Rally Sweden.
Det kommer att handla om att ta sig i mål!
Ogier har definitivt ingen fördel av att gå ut som förste bil med massor av lössnö och slask att ploga bort.
Givetvis ingen fördel. Men alla rallyn är så. Framför allt kommer det handla om att ta sig i mål, man kommer tvingas köra utan dubbar då och då. Det kommer bli lurigt, säger Ogier till VF-sporten.
Man har även snackat med tävlingsledare Christina Lundqvist Viklund som är lite positivare.
– Plusgraderna kan vara fördel om det fryser på, som prognoserna säger. Då byggs det mer is på vägarna, precis det vi har saknat.
Det hade varit mer oroande om de sagt att vi skulle få plusgrader i en vecka framöver. Nu har det varit stabila prognoser som pekar åt samma håll.

*
BloggLatvala Precis som i går hänvisar jag till andra medier om du vill var helt uppdaterad inför Rally Sweden. Det är så mycket jag skulle vilja skriva att bloggen hade blivit hur lång som helst. Men för att visa hur ”tuff” jag är, så tippar jag redan idag och väntar inte ens in morgondagens ”shake down” i Råda
1. Jari-Matti Latvala.
2. Miko Hirvonen
3. Mads Östberg
4. Pontus Tidemand
5. Sebastien Ogier
Frågor på detta? Ja kanske två, var blev Thierry Neuville och Kris Meeke av i tipset? Tror inte Hyundaien fixar ett tufft vinterrally direkt och Meeke har för dålig erfarenhet av Värmland, räcker det…
I WRC2 tippar jag inte fullt ut, men Fredrik Åhlin blir trea!

*

Du har väl inte bildspelet på kristianstadsbladet.se från The Winter Trial!!!

3 svar på “Vädret är snackisen inför Rally Sweden, tippar Latvala som vinnare, Tidemand fyra och Åhlin WRC2 -trea!

  1. intressant om det blir snöfall imorgon,det är ju i morgon det riktiga börjar efter den tråkiga travbanan!
    Ett extra plus till Mikkelsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *