Vad kör Jimmy Joge i Snapphanerallyt och Jocke Grahn en av tjugofem 4WD-åkare i Kullingstrofén.

Kollade som vanligt in anmälningslistan till Snapphanerallyt, fortfarande trögt men nu har det åtminstone skuttat upp till 31 ekipage. Noterade att senast att anmäla sig, var segraren i South Swedish Rally, Motalas Jimmy Joge. Det som var intressant var att Joge skulle köra en ”TBA” ( ja jag vet att det betyder ”to be annonuced, eller på svenska ”meddelas senare”). Är det en vild gissning att SM-tvåan försöker få ihop en start i samma Super 2000 Peugeot som han körde till en fjärde plats förra helgen i Estland? För mig känns det inte speciellt långsökt!
Ska Joge rå på ledaren Pontus Tidemand, som kör en Super 2000-Fiesta, tycker han kanske att han inte har råd att ge Pontus handikappet att åka i den vanliga Mitsubishi Evo10:an.
Frågan är vad Tidemand kommer till Hässleholm med? Såg förresten att hans styvpappa Henning Solbergs S2000 Fiesta var till salu häromdagen, för den nätta summan av 225 000 pund plus VAT. Nu vet jag inte riktigt hur mycket ”VAT:en” är, men inbillar mig att man får många VOC:are för samma summa som för en sådan här Fiesta? Minst tjugofem 940:er och ett tiotal 240 …
Nu verkar det dock inte vara samma bil som Pontus har kört i Rally-SM som ska säljas. Den här hade bara gått 90 mil och tre asfalttävlingar. Så antagligen kommer Tidemand med sin ”vanliga” bil för där ryms väl både det ena och det andra i Hennings stora garage!
Annars är det Kullingstrofén som är helgens stora rallyhändelse. Nästan tvåhundra anmälda visar att tävlingen är populär långt utanför Västergötlands gränser. Åhuskärrs enda WRC-Focus körs av Joachim Grahn med Rickard Nilsson i högerstolen och är ett av de tjugofem ekipagen i A-förare 4WD. Tänk tjugofem fyrkrafsare i samma tävling, en riktigt våt dröm för varje SM-arrangör…
En kul comeback på lagom avstånd från hemmapubliken, gör Kristianstads Anders Lindström och Roger Andersson i den blå 240:an. En sak är säker västgötarna kan se fram emot några präktiga skånska sladdar på lördag!
Tävlingen ingår även i TEKNOS Classic Rally Cup som sjätte deltävlingen. Men enbart en vecka efter Midnattsolsrallyt är det ganska naturligt ingen större rusning, bara sju klassiker kör i Herrljunga.

6 svar på “Vad kör Jimmy Joge i Snapphanerallyt och Jocke Grahn en av tjugofem 4WD-åkare i Kullingstrofén.

 1. Hej
  Kunde inte låta bli att fälla en kommentar kring att det är varje Sm arrangörs våta dröm att få 25 fyrkrafsare i en tävling. Jag gillar rally sm men tycker oxå och att det finns en del att önska. Men det du sägger bör som sagt kommenteras. I kullingstrofen och många andra tävlingar slår man ihop trimmat 4wd och otrimmat 4wd vilket man inte gör i sm. Skulle man göra detta i sm så skulle det sett ut såhär hittils i år, Svenska = 42 startand Fäviken=35 startande och SSR=32 startande. Har nu inte delat på A, B och C förare men det bir inte så stor skillnade då det är ett fåtal B & C förare som kör sm. Jag menar bara att ska man jämföra saker och ting ska man oxå jämföra på rätt sätt. Nu hoppas jag på bra väder till helgen men det ser dystert ut.
  MVH
  Nicklas Edvardsson

 2. Hej
  Kunde inte låta bli att fälla en kommentar kring att det är varje Sm arrangörs våta dröm att få 25 fyrkrafsare i en tävling. Jag gillar rally sm men tycker oxå och att det finns en del att önska. Men det du sägger bör som sagt kommenteras. I kullingstrofen och många andra tävlingar slår man ihop trimmat 4wd och otrimmat 4wd vilket man inte gör i sm. Skulle man göra detta i sm så skulle det sett ut såhär hittils i år, Svenska = 42 startand Fäviken=35 startande och SSR=32 startande. Har nu inte delat på A, B och C förare men det bir inte så stor skillnade då det är ett fåtal B & C förare som kör sm. Jag menar bara att ska man jämföra saker och ting ska man oxå jämföra på rätt sätt. Nu hoppas jag på bra väder till helgen men det ser dystert ut.
  MVH
  Nicklas Edvardsson

 3. Hej Niclas.
  Du har så klart rätt när man sätter sig ner och analyserar så noga som du gjort. Det jag menar är att det är imponerande att få ihop så många 4WD bilar i en tävling utanför SM. Just nu är där fjorton anmälda till Hässleholm och det var i ljuset av detta som jag gjorde mitt inlägg. 
  MVH
  Tommy

  1. Hej
   Vet inte om jag behövde göra någon djupare analys för att komma fram till detta. Och du vet säkert som jag att innan anmälan går ut till Hässleholm så är det säkert fler som kommer till start, men som sagt man vet aldrig 🙂  Men som sagt det är alltid kul att det är många som kommit till start oavsett om det är sm eller en vanlig tävling.
   Ska sjäv ner o åka så vi kanske ses där.
   MVH
   Nicklas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *