Mats Jonsson anmäld till Snapphanerallyt och upprop mot dålig rallybevakning av media!

När det återstår lite drygt tjugofyra timmar till CG Wilke drar snöret och stänger anmälan till Snapphanerallyt är där 42 anmälda. Bland de senaste att klicka i väg sin anmälan var Mats Jonsson som är ute efter revansch efter den lite snöpliga sortin ur Midnattsolsrallyt.
Vi väntar på SM-ledarna Pontus Tidemand i Otrimmat 4 WD och Robin Friberg i samma klass, men för de tvåhjulsdrivna. Likaså SM-trean bak Jimmy Joge, Patrik Johansson från Växjö.
Redan nu kan man nog konstatera att den s.k ”Snapphaneklassen”, förare som inte väljer att åka SM, blir en flopp. Fortfarande bara en enda anmäld, norrmannen Peter Rolfsen i en Ford Fiesta…
Klassikerdelen däremot är på gång med elva bilar och än så länge vilar favoritrycket hårdast på smålänningen Sven-Åke Angerd med sin Pinto-Escort. En kul start gör hemmaföraren Stefan Lindh som annonserat ut den vassa Toyota Starleten och istället väljer att satsa på en klassisk grön/vit Cooper S. Stefan har valt en ”nyare” variant som går in i klassen 66-69 och blir väldigt intressant att följa.
Senast han körde ”koja” på riktigt, var i början av åttiotalet. Då var han tämligen ensam om att tävla med en sådan i rallycross och dessutom inte helt utan framgång…
Nu blir det spännande timmar framöver om Snapphanerallyt ska ta sig över hundrastrecket, jag är skeptisk!
Noterade även att det jäser ute i motorsverige över den bristfälliga bevakningen hos Rikspressen av Midnattsolsrallyt Nu vill ”bilsportfotografen.se” uppmana alla att mejlbomba främst de stora kvällstidningarna, Expressen t.ex skrev inte en rad om rallyt, medan Aftonbladet hade en pliktskyldig notis.
Bilsportfotografen.se skriver så här:
Upprop mot svensk media bevakning av motorsport.
Gick igenom söndagens sportbilagor i kvälspressens söndagstidningar och slogs av den otroligt dåliga rapporteringen från Midnattssolsrallyt. Det enda jag hittade var i Aftonbladets ”Sportbladet” en liten notis på ca 50mm. Detta trots att Midnattssols rallyt måste vara ett av Sveriges enskilt största idrottsevenemang. Expressens sk. sportreportrar förmådde sig inte ens att rapportera resultatet, rätta mig gärna om jag har missat det. Mitt förslag är att vi alla skickar ett varsett mail till respektive tidnings ansvariga utgivare för att tala om vårt missnöje. Det är viktigt för alla utövare att media är med och bevakar då detta ligger till stor grund för möjligheten till sponsorer, syns man aldrig i media finns heller inget intresse för att betala för att få reklam exponerad på bilarna etc.
Kan inte mer än hålla med, men tyvärr tror jag inte det har så stor effekt. Jag vet att de här sportredaktionerna till absolut största delen består av av journalister som lever i förvisningen, ”att kallas för sport då måste där finans boll eller puck”, i nödfall kan friidrott också passera nålsögat. Men att tiotusentals människor står i skogen för att titta på rally stämmer inte med deras världsbild. Nej bollar och puckar annars får det vara!
Men jag säger av hela mitt hjärta, lycka till med mejlen och kanske, mycket liten chans, men kanske kan man ändå få upp ögonen på de här avogt inställde sportredaktionerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *