Tvavtal nära för WRC, glömt berömma Rallyradion och däcktragedi i halkan!

Enligt tidningen Autosport är man nu mycket nära ett globalt tvavtal för WRC och resterande deltävlingar. Vem som ska ta över är inte klart men för oss tittare spelar detta mindre roll, huvudsaken att vi får action i rutan!
Har ju skrivit en del om tv och övrig media i samband med Rally Sweden, men har totalt glömt bort att berömma ”Rallyradion” genom P4 Värmland. Heltäckande sändningar med både pålästa experter (hur ovanligt är inte det?) och kul intervjuer, till exempel med gamle rallyräven Sören Nilsson. Vi satt faktiskt och spånade mellan två sträckor hur det var förr. Man var då totalt okunnig om placeringar, vem som brutit och definitivt varför man gjort det. I bästa fall fick man lite vaga resultat när man kom tillbaka till Karlstad på kvällarna. Idag blir man ju nästan skogstokig när man bryter för nyheter precis när Hirvonen rullar i mål på en sträcka.
– Det är ju för f-n inte klokt att man ska behöva vänta i tre minuter innan man får reda på tiden!
Bortskämd är nog det ord som bäst täcker statusen på dagens rallypublik. Så P4 Värmland nu har ni själv lagt ribban för nästa år, då ska ni vara minst lika bra och allra helst ett snäpp upp…
Slog en snabb koll på Rally Sandviken, SM nu i helgen. Tyvärr ser det inte ut att ha blivit någon ”Lövdeneffekt” för de nya SM-generalerna, bara åttiofyra anmälda är för mig en klar besvikelse. I Uppsala kunde jag förstå att där inte var så stort intresse med tanke på det vanskliga ”vårvädret”, men vad jag förstår så är det full vinter i Sandviken. Vad skyller man på den här gången?
Återkommer med ”experttips”, ska bara fnula lite till…
Långtifrån Rally Sandviken ser jag att den danske ”Svenskrally-älskaren” Sören Vig fortsätter sitt entusiastiska arbete för att få fler ”røe o vida” att åka tävlingar på den här sidan Öresund. Sören är flitig grusåkare med sin fina Opel Manta, men vill ha sällskap. Därför har han bjudit in för ”Infomøde om Svenskrallye” hemma hos sig i Gillelleje. På ”mødet” ska Sören berätta om hur det går till att köra rally och RS i Sverige. Motorbloggen önskar honom lycka till och hoppas han får fler kompisar med sig hit!
En som redan är klar är Erik Christenssen från Hjörring med sin VOC:are, en av de tjugotvå hitintills anmälda till Asfaltscup.
Tog del av webbdebatten på ”Vi Bilägares” hemsida där en bilförare är mäkta förgrymmad över att trafikverket bara plogar ”snigelfilen” på motorvägar medan ”snabbfilen” är full av snö. Menar att det borde vara tvärtom, ”vi”som kör lite snabbare behöver bättre underlag än den långsamma trafiken”. Som väntat har han fått mothugg rejäla sådana dessutom. En som dock var lite kul var en som skrev ungefär så här, vill poängtera att det inte är Motorbloggaren som skriver. ” Att inte ploga i snabbfilen är ett krav från oss som kör …….. med 4WD, dubbdäck och boxermotor ( får inte göra reklam i bloggen). För oss spelar det ingen roll om det är plogat eller ej. Fast allra helst kör vi när det inte är plogat för då slipper vi saltskiten”. Så kan man också se på vinterväghållning…
Fick börja jobbdagen på sämsta tänkbara sätt genom att åka på en trafikolycka. Två bilar krockade strax utanför Kristianstad där den ena fick sladd i snömodden, snurrade på vägen och en mötande körde då rakt i baken på den sladdande bilen. Tragedin blev fullständig då kvinnan som fick sladd omkom. Blev självklart illa berörd men sedan övergick känslan till ilska. På bilen satt sommardäck varav bakdäcken var på gränsen till godkända för sommarväg. Jag hoppas att de bristfälliga däcken berodde på ointresse och okunskap, inte på iskallt ekonomiskt övervägande. Eller ännu värre den gamla inställningen att vinterdäck behövs inte i Skåne, här är ju aldrig vinter….

4 svar på “Tvavtal nära för WRC, glömt berömma Rallyradion och däcktragedi i halkan!

 1. Det är inte så mycket mer vinter i sandviken kan jag meddela.
  Sandviken har begränsat deltagarantalet till 90 av den anledningen att servicepark är inomhus i Göranssons arena. 

  1. Hej.
   Det var ju lite tråkigt för just nu snöar det i Kristianstad. är medveten om att man begränsat till nittio, men lite få menar jag…
   MVH
   Tommy

 2. Sen har vi skutorna med fyra ringar i fronten, en dieselfemma i fronten, dubbdäck och fyrkrafs, glöm inte oss.

  Det värsta med V politikern var att hon förmodligen transporterat sina 7 barn i den bilen.
  Tragiskt ja, för barnen och föraren i den mötande bilen.

  Kennet

  Edit: Sen rubrikerna att halkan orsakade olyckor och dyligt.
  Kvalificerat skitsnack, enbart för hög fart i förhållande till väglag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *