Toppbetyg för Rally Sweden och STCC-test i vinterkyla!

Rally Sweden får toppbetyg igen av FIA. I förra veckan tog man det kloka beslutet att låta tävlingen vara kvar i VM-kalendern. Något annat hade varit fullständigt idiotiskt enligt mitt sätt att se på det hela.
FIA-observatören var uppenbarligen mycket nöjd och något annat var väl inte att vänta. För sanningen är att Rally Sweden är ett av VM-seriens absolut bästa arrangemang. Bertil Klarin är naturligtvis nöjd och kommenterade med följande.
– Årets rapport är en av de bästa vi någonsin fått.
– Organisationen har återigen levererat ett arrangemang av hög kvalitet, både sportsligt och kommersiellt, och att vädergudarna i år gav oss en riktig vinter bidrog till ett positivt helhetsintryck av tävlingen.
Invigningen med H.K.H Prins Carl Philip på Färjestads travet fick högsta betyg och även målgången på Stora Torget i Karlstad föll FIA på läppen. Så jag säger som jag brukar.
Trist för alla surskallar som år efter år hävdar att Rally Sweden snart är över.
– För litet startfält, för dåligt väder, för dåligt arrangemang, är några argument mot rallyt.
Synd bara att FIA, alla tävlande och de tusentals i publiken inte håller med!
Idag har det varit träning på Ring Knutstorp inför STCC-helgen. Johan Sturesson verkade vara i topptrim och riktigt på hugget. Vill naturligtvis upprepa segern från i höstas och det är naturligtvis inte omöjligt. Straffvikten på fyrtio kilo extra som han och alla de andra BMW-åkarna tvingas åka omkring med handikappar så klart. Men som Gunde Svan brukar hävda, ingenting är omöjligt!
Vädret var minst sagt tråkigt, fem plusgrader, mörka moln och en iskall vind gjorde att Johan och de andra hade svårt att få upp värmen i däcken. Däckvärmarna flög fram och tillbaka och min skrivande kollega Anders Thell frågade försynt i depån.
– Ni har ingen över som jag kan få låna och värma mig med?
Svaret blev nej så han fick fortsätta huttra i samma klädsel som han normalt använder på träningsmatcherna i fotboll i februari. Något har gått snett med den globala uppvärmningen helt klart. Kanske kan de rödgröna skynda på den, för även där verkar ingenting vara omöjligt så här inpå valet.
Mer att förtälja, Rickard Göransson verkade vara på gott humör, spexade med mekarna innan han hoppade i BMW:n för dagens första testrepa. Minns säkert tillbaka till Lima då han rattade PG:s rally-Mitsubishi. I Dalarna dubbdäck och fyrhjulsdrift, på Knutstorp slicks och bakhjulsladd. Det enda som stämmer var utetemperaturen.
Kul detalj i det genomsponsrade STCC. Unge Viktor Huggare som kör Semcon Cup, hade inte en enda dekal eller minsta lilla klistermärke på sin vita Opel som en gång rattades av Tommy Rustad. Lika vit och tom var den stora transportbussen. Någon sponsor måste väl kunna förbarma sig över Viktor, så han kan klistra på åtminstone en dekal ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *