Solberg leder på Nya Zeeland och PG åker IRC!

Nu börjar det ta sig, sa mordbrännaren när det brann i gaveln. Jag tänker naturligtvis på att Petter Solberg leder VM-rallyt på Nya Zeeland, visserligen med minsta möjliga marginal, 1,4 sekunder före Fordåkaren Latvala. Trea ligger Citroéns påläggskalv Sebastien Ogier medan märkesbrodern Sordo är fyra, ytterligare fem efter.
Först på femte plats, men det skiljer faktiskt bara tjugo sekunder, hittar vi Hirvonen i sin Ford. Bara femma! Vadå bara, det skiljer tjugo sekunder till Solberg, inte mycket till marginal. Kan heller aldrig tänka mig att Miko nöjer sig med femte platsen, utan det blir nog till att skruva upp inför nästa etapp.
Men Loeb då? Jo han visar ibland att han är en vanlig människa och satte på ett nästan löjligt sätt Citroénsidan i ett broräcke på sträcka fyra. Löjligt är naturligtvis ett ord som inte hör hemma när vi snackar om en sexfaldig världsmästare. Men faktum är att när man ser avåkningen in-car så ser det lite tafatt ut. Bron och kurvan syns tydligt, bred väg utan spår och så ändå pang…
Med en flaxande dörr tog Loeb sig vidare och ligger sjua 1.19 efter Solberg. Han har dock inte gett upp hoppet om en pallplats och när det gäller honom är det säkerligen fullt möjligt.
Svenskhoppet, han är ensam down under, Patrik Sandell krockade direkt på sträcka två med sin Skoda. Blir problem med försäkringsbolaget för motparten var en stor fågel och dom brukar ha klent försäkringsskydd. Sandell är dock kvar i rallyt på en fjärde plats i S-WRC-klassen.
Noterar även att PG Andersson är hetare än på länge. Nu har både Malcolm Wilson, Fordbossen och Dave Richards, Prodrive fått upp ögonen för värmlänningen. Wilson har hjälpt PG till en styrning i IRC-deltävlingen på Sardinien. IRC är ”konkurrenten” till VM och körs med Super 2000 bilar plus grupp N. På Sardinien ska PG ratta en grupp N Mitsubishi EvoX, en bil som inte bör räcka till mot Super 2000. Men PG är med och det är det som är det viktiga i hans läge. Nu väntar vi bara på att något svenskföretag öppnar börsen då kan PG snart sitta i en vinnarbil i Rally-VM. Tro mig!
Detta hör inte hemma i Motorbloggen, men jag måste försöka komma ikapp antalet besökare på Fotbollsbloggen. Gäller naturligtvis Solnas stolthet, AIK. Ett lag riktig på dekis och både spelare och ledare lastar nye målvakten Tomi Maajona för det mesta. Ett faktum som fick Thomas Ravelli att ryta till och kräva att de borde be Tomi om ursäkt. Ravelli har aldrig tillhört mina favoriter, är man ljusblå så är man, men den här gången stöder jag honom till hundra procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *