Tidemand kör Rally-SM men i vilken WRC-Ford, experten tippar och första back flipen med bil!

Det blev till slut en anmälan även för Pontus Tidemand till helgens Östersund Winter Rally men vilken WRC-Ford han kommer att köra framgår inte. Därmed är väl också toppstriden klar och det mest intressanta i Trimmat 4WD blir nu att tippa tvåan och trean.
Just nu gör Rally-SM:s mediaansvarige Joel Sannemalm ett gästspel som vikarie på Kristianstadsbladet. Då kändes det självklart med ett riktigt experttips från Joel som har bättre inblick bakom kulisserna än jag själv. Nu lät jag för enkelhetens skull Joel tippa enbart 4WD och 2WD och så här tror Joel att det ser ut på lördagskväll.
4WD.
1. Pontus Tidemand WRC-Ford
2. Mats Jonsson WRC-Ford
3. Robin Friberg Mitsubishi
Men Joel, Eddie Hörbing och Jari Saarinen vart försvann dom?
2WD.
1. Tobias Söderqvist Toyota
2. Leif Peterson Toyota
3. Johan Carlsson Toyota
Close but no cigar säger jag. Peterson vinner om inte Rickie Borgström får till en fullträff och pressar honom till misstag…
Till slut blev det alltså bara drygt sjuttio startande totalt och tråkigt nog nådde man inte de åttio bilar som jag också misstänkte att man inte skulle göra. Klassikernas RM måste även det betraktas som en besvikelse med enbart tretton anmälda. När ska det vända för Rally-SM och få den status mästerskapet förtjänar?
En som struntar att åka till Östersund är Patrik Flodin som i stället väljer hemmatävlingen Monitor-Rallyt. Här ska det enligt anmälningslistan göras debut med den nybyggda Grupp H Volvo 242:an. Spännande och vi som åker riktig 240, alltså med bara två dörrar håller alltid ihop…
Ingen tvekan, Yazeed Al Rajhi är en oerhört underskattad rallyåkare iallafall ur svensk synvinkel. Rundningsmärken som Ogier och Loeb käkar han till frukost, att då ens inbilla sig att Pontus Tidemand skulle kunna blanda sig i omröstningen på wrc.com är enbart löjlig. Nu har Yazeed ökat på antalet röster och leder med 74 procent medan Ogier fortfarande är tvåa på nio. Loeb har spottat upp sig och skuggar Tidemand på tredje plats med sex respektive fem procent. Frågan jag ställer mig är, kan Yazeed rent av få mer än hundra procent när röstningen väl är avslutad?
Har fått en del beska mail, samtal och andra påpekande om att jag är allt för ”Ramona-vänlig” i bloggen. Låter därför flitige läsaren Kjell Larsson från Brösarp komma till tals via ett mejl, sedan kan ni förklara vad för fel Ramona gör när hon ser till att det skrivs om rally?
Kjell skriver: Jag befinner mig där alla använder dubbdäck dvs Norrland. Visserligen allra längst ner i Gästrikland men här är massor av snö.
I dag besökte jag biblioteket i Sandviken för att läsa om rally-SM i lokaltidningen och då tog jag även en titt i Göteborgs-Posten. Fick då se ett uppslag (två helsidor) om Ramona och hennes stöd för tjejer som satsar på motorsport. Ett verkligt fint uppslag.
Du och jag är väl ganska överens om Ramona, hon är värdefull för rallysporten. När fick en svensk rallyförare ett helt uppslag? I alla fall ingen av de gnällspikar som klagar på Ramona.
Hälsningar Kjell Larsson”
Frågor på detta?
Fick nys om en video där man mig veterligen för första gången gör en ”back flip” med bil. Det är franske stuntmannen, rallyföraren och proffsskidåkaren Guerlain Chichenst som med en John Cooper Works Mini svarar för den enastående bedriften i fransks skidorten Tignes. Leta efter filmen på You tube och ni får en verklig stunds bilporr.
När jag tänker efter så var nog inte fransmannen först, i ett SAPA-Rally i början av nittiotalet var jag vittne till när Arbogas Anders Nilsson gjorde samma sak i en vänster tvåa med sin Opel Kadett GSi. Flipen var minst lika bra, landningen däremot en ren katastrof…

6 svar på “Tidemand kör Rally-SM men i vilken WRC-Ford, experten tippar och första back flipen med bil!

 1. Stod där oxå o försökte varna bilar eftersom nån huggit ner ungskog rakt fram, men blev utskälld o hånad! La inte ”Gullabo” sin Quattro där oxå precis innan?

  1. Hej.
   Helt rätt och minns jag inte fel var där även en vit Ascona B som blev kvar. Visst är det kul att vi varit så nära varandra utan att ha den blekaste aning om att vi skulle fortsätta att träffas så här…
   MVH
   Tommy

 2. Det blir ju ännu roligare att Yazeed med tanke på att hans fajt var med en Gr N-bil. Haha. Borde inte stackars Gröndahl som ju gjorde ett grymt mycket bättre rally än han leda omröstningen då. Jaja. Det är som rankingsystemen där ”experter” rankar olika förare… snacka om noll koll när man sätter Andreas Mickelsen som etta i världen. Han kanske förtjänar en 7:e plats på sin höjd. Sedan tippar jag på att Tidemand kör samma focus 05 som Ingemar Svensson körde i Falun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *