SSR-stämningen nerlagd, Prodrive vill tillbaka till WRC och Rally-SM till Hässleholm även 2014!

Rallysverige kan dra en lättnadens suck, den stämning som ”kartläsaren” Tomas Norrstrand riktat mot South Swedish Rally är återtagen. Beskedet kommer från SSR:s Lasse Mattsson som precis fått beskedet av rallyts jurist.
– Helt klart känns detta bra, även om vi var säkra på att vi vunnit om saken gått hela vägen till tingsrättsförhandlingen i maj, menar Mattsson.
Vad som har gjort att Norrrstrand dragit sig tillbaka vet inte Mattsson men han gissar.
– Troligtvis har han insett att han aldrig kunnat vinna och att advokaten rått honom att lägga ner.
Saken är ännu inte helt utagerad, fortfarande återstår vem som ska stå för kostnaderna så här långt och SSR är inte intresserad att betala något, förklarar Mattsson.
– Absolut inte, men det blir ju inte vi som avgör detta till slut utan tingsrätten så vi får väl se…
En stor sten föll i och med detta från alla rallyarrangörers bröst, för vem hade vågat stå som ansvarig om Norrstrand fått gehör för sina krav. Rätt svar, ingen…
-Vi vill tillbaka till WRC med en full satsning!
Orden kommer från Prodrive höjdaren Richard Taylor till webbsajten iRally och sedan kommer den verkliga dräparen.
– Vi uppfattar det som att kostnaderna har sänkts betydligt sedan vi hade vårt uppdrag med Subaru i WRC!
Nu vet jag inte om Taylor och jag har varit på samma planet de senaste åren, men att kostnaderna har sänkts har jag oerhört svårt att se. Bara VW:s WRC-satsning är antagligen i nivå med ett mindre afrikanskt lands BNP…
Men skit i detta, som rallynörd är man så klart jätteglad för alla som vill slänga in lite nya slantar i WRC och öka intresset.
En som lämnat ”finrummet” är 42-årige belgaren Freddy Loix men fortsätter istället i ”vardagsrummet” och trots sina 89 WRC-starter, sju IRC-segrar har aldrig ”Lucky Freddy” lyckats med bedriften att vinna BM-guldet (BM är en försvenskning av Belgiska Mästerskapet). Nu gör han en ny satsning på mästerskapet med en WRC-Focus och inleder jakten på guldet i helgen med första deltävlingen Rally van Haspengouw.
En som varit i ”vardagsrummet” länge är landsmannen Francois Duval som för övrigt vann förra helgens klassiker Boucles de Spa. Citroén-bossenYves Matton har inte glömt Duval sedan tiden de jobbade ihop på mitten av tvåtusentalet. Nu har han erbjudit teamets tredjebil till honom i Rally Germany.
-Francois är en av de bästa rallyförarna i världen och det känns väldigt bra för oss att kunna räkna in honom i teamet igen, menar Matton belåtet.
Hoppas det går bättre än senaste gången Duval körde WRC-bil i de tyska vingårdarna. Då var det en WRC-Focus när han började men vid avslutningen var det något helt annat som återlämnade till Mr Wilson…
Visst är det oroväckande tyst om STCC som om lite drygt två månader har premiär på Ring Knutstorp? I helgen träffades STCC och den nybildade förarföreningen i Jönköping berättar Bilsport. Mötet verkar ha varit lyckat av artikeln att döma men vad detta sedan betyder rent konkret återstår att se. Känns inte som att fjolårsteamen i både STCC och TTA står likt galopphästar, stampar och väntar på att släppas lösa. Visst lite nyheter från Team Tidö, Picko och andra droppar in. Men vad händer hos de stora elefanterna, West Coast, Kristoffersson för att inte tala om hos Johan Stureson i Knislinge, det är ju först när dom börjar röra på sig som man får en riktig indikation på om årets säsong blir topp eller flopp. Delar min uppfattning gör dock inte nye STCC aktören David von Schinkel, Team Tidö som säger till tidningen.
– Det var verkligen kul att se och känna hur alla team och STCC-organisationen drog åt samma håll, att leverera bra racing till en stor publik, säger von Schinkel.
– Jag ser verkligen fram emot ett givande samarbete framöver.
Omröstningen på wrc.com rullar på och Yazeed drar ifrån, nu toppar han med åttio procent av rösterna, Ogier har sju, Tidemand fem och Loeb fyra. I min värld är alltså Ogier vinnaren, Tidemand tvåa och Loeb trea. Är där någon som har en annan uppfattning?
I dagens Norra Skåne finns en stor och berättigad artikel om Hässleholms MK som fyller sextio år på lördag. Ordförande CG Wilke släpper där även nyheten att Snapphanerallyt är klart för Rally-SM även 2014 när Hässleholm fyller hundra år. En annan nyhet är att Försvarets Motorklubb går upp i Hässleholms MK vilket ger klubben ett fint tillskott på 155 nya medlemmar. Överhuvudtaget har klubben mer än vind i seglen, av artikeln att döma är det minst sagt styv kuling. Inte bara genom sitt SM-engagemang sticker klubben ut, man har dessutom inga som helst problem med att hitta funktionärer enligt artikeln.
– Sedan har vi många medlemmar som ställer upp som funktionärer vid våra tävlingar. Något som vi motsats till många föreningar inte har problem med, säger Wilke till tidningen.
Där är du allt för blygsam CG, plocka bort ”många föreningar” och skriv i stället ”alla föreningar” har problem med att bemanna sina tävlingar. Alla förutom Hässleholms MK vilket imponerar storligen på mig!
När Rally-SM körs i Östersund är det samtidigt tid för Dan Andersson Minne i regi av Grangärdes RC. Kul att alltid glade byggaren från Vimmerby, Kjell Fransson väljer att lufta 940:an i tufft vintersällskap. Ett annat namn jag spärrade upp ögonen för var Arne Bäckström från Haninge. Tidigare har Arne kört det mesta, men blev mest känd när han körde Volvo PV i KRC för att sedan byta till Audi ur-Quattro vilken numera rattas av Tom Axelsson, senast i Rally Sweden Historic. Nu sitter Arne i en Renault Clio i A 2WD. I samma tävling körs även deltävling två i Suzuki 1300 Rally Cup med tolv startande.
Grattis säger jag till alla er som har Viasat och gillar rallycross. Kanalen kommer att sända tävlingarna från Rallycross RX från Sverige, Finland, Norge, Frankrike och Tyskland.
När andra skollediga ungdomar letar snö eller annat för att koppla av från plugget stack Kristianstads kartinglöfte Noah Milell återigen till Italien och South Garda-banan. Testerna inleddes i måndags och till helgen är det dags för hans allra första internationella race, Trofeo Di Primavera. Vi säger lycka till!

2 svar på “SSR-stämningen nerlagd, Prodrive vill tillbaka till WRC och Rally-SM till Hässleholm även 2014!

  1. Hej Tommy!
    Skulle vara en förtjänst om Du nämnde något om Per Wiléns öde på arbetet för någon vecka sedan.
    Synd om grabben som jobbade extra för att ha råd med Snow Rally och råkade ut för en arbetsplatsolycka. Nu blir det inget bilåka förrän tidigast till sommaren…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *