Tidemand klar för WRC2 i Italien, Flodin showar i Moskva(?), Nevs till STCC och startordningen i RS-DM lite svår…

Det blev som planerat WRC Rally D´Italia Sardegna som blir nästa och andra anhalten i BloggPontus kopiaPontus Tidemands WRC2-äventyr. Rallyt startar den 5 juni med målgång söndagen den 8 och då förhoppningsvis med Pontus och co-driver Ola Floene som vinnare i WRC2.

*
Trots att krigshotet hänger tungt över Ukraina och grannen Ryssland planerar man ändå att i helgen köra den fjärde upplagan av ”Russian Rally Masters Show”. Ett namnkunnigt startfält bjuds och där gamle WRC-friskusen Markko Märtin får mitt hjärta att klappa lite fortare. Det var ju Märtin som körde olycks-Peugeoten när co-drivern Michael ”Beef” Parks omkom i Rally GB 2005. En tragisk händelse som gjorde att Märtin direkt slutade med rally på toppnivå.
På plats i Moskva enligt mina uppgifter ska även Patrik Flodin finnas. På Patriks hemsida står dock inget om en Rysslandresa så om detta är riktig eller ej, är oklart. Japanen Toshi Arai är också anmäld och så klart hemmahoppet, fjolårsvinnaren Evgeni Novikov. Både Märtin och Novikov kör WRC-Focus medan Arai och Flodin litar på Subaru.

*
Först Ramona Karlsson med Saab i Rallycross och nu presenteras Nevs som bilen för PWR Racing Team i årets STCC. Daniel Haglöf, STCC Göteborg 20130629”Bilen” blir så klart en Saab 9-3 men vem som ska köra ”svensken” är ännu inte klart utan ska presenteras inom kort. Blir man nog tvungen till då serien startar i början av maj…
Teamchef och VD Daniel Haglöf är glad över det nya samarbetet som han ser som ett viktigt steg i utvecklingen för PWR.
– Jag är väldigt glad att vi har fått förtroendet att köra Saab 9-3 och representera Nevs i STCC. Vi har båda en framtidsvision för samarbetet och en gemensam syn på vad vi förväntar oss under säsongen.
Den andra delägaren av PWR Racing Team, Peter ”Poker” Wallenberg Jr är lika entusiastisk.
Både Nevs och PWR är unga företag och vi vill nu hjälpas åt att växa.

*
Hade en liten fågel som kvittrade i mitt öra och kvittret handlade om startordningen i Sturupsprinten. Till årets RS-DM beslöts att inte dela på förar och bilklasser, t.ex går alla förare i D1 (VOC med mera) ut enligt följande C-B-A. Därefter kommer t.ex, D2 C-B-A. Detta för att uppnå största möjliga rättvisa då alla förarklasser kör om samma DM-tecken/klass. Ett system som funkade i premiären men som redan i deltävling två nu på Sturup verkar ha kraschat.
Här körs istället med alla C-förare först, sedan B och sist A-förare. Kollar lite på DM-reglerna och för mig är dom solklara, så här står skrivet,                     ”Startordning. Förarklasserna startar enligt C-B-A förare där dessa sammanslås i resp fordonsklass. Arrangören bestämmer vilken ordning fordonsklasserna går ut”. Det arrangören själv kan bestämma är alltså endast i vilken ordning bilklasserna startar, men alla ”VOC:are t.ex, kör ihop. Hur kunde det bli så här?

*
Har idag fått många ”glada påskhälsningar” då detta sammanfaller med ”Opels nationaldag”. Enligt Mr President Servin är dagen ”Skärtorsdag” uppkallade efter att den berömda Opelmotorn skulle skära. Stenkorkat!
Saab-lovern Bertil G. skickade den käcka ”Bli belåten med Opel, se naturen genom plåten.”. Detta kommer alltså från en som dagligen kör ”kommunalgrå” Saab 9-5.?
Då värmde det desto mer när BloggOplarCarsten Magnusson skickar en bild på något som närmast kan liknas vid ”heaven”. En lokal fylld av ”Opelvärstignar” och frågan är om en lokal kan bli vackrare…

*
Häromdagen visade jag en bild på en Opel Manta CC, ett resultat som måste bero på en osedvanligt blöt personalfest nere i Rüsselsheim. En annan parameter till det totala designfiaskot kan också vara att man av någon outgrundlig anledning vände sig till golfare.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Jan Perden har skickat den fina dekalen som för mig är sista pusselbiten i fiaskot. Kan man skylla på alltför många ”jäger” innanför ”der lederhosen”…

*
Har nu gått igenom långfredagens ”jobblista” och det behövs ingen ”raketforskare” att räkna ut att någon Motorblogg hinns inte med mellan all konst, fotboll, dragspel och annat ”upplyftande” som ska fotograferas. Men vi hörs påskafton!
Glad Påsk

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *