Svenska Rallyt tar över Midnattsolsrallyt, Mentos nytt i WRC2 och skånska SM-planer klarnar!

Misstänkte länge att Svenska Rallyt inte tänkte gå ut med något officiellt kring övertagande av Midnattsolsrallyt förrän efter Rally Sweden. Klokt nog ändrade man sig och idag presenterades ”nya” Midnattsolsrallyt som får nytt datum med flytt från slutet av juli till den 12-15 juni. Precis som jag trodde är det därmed även ”over and out” för Västerås som huvudort och nu kommer istället MSR att köras i klassiska rallymarker i Dalarna, Värmland och Örebro län. Föga överraskande med tanke på att Svenska Rallyt har huvudort i Karlstad. Dock har man ännu inte bestämt startort men för mig finns bara två, Karlstad eller Örebro.
Per Carlsson, Önnestad fortsätter som ”General” eller projektledare som det så modernt heter och även KAK som äger namnet kommer även i fortsättningen finnas med på ett hörn. Svenska Rallyts VD Glenn Olsson är nöjd med upplägget.
– Det finns enorma utvecklingsmöjligheter kring Midnattssolsrallyt som evenemang. Utan större marknadsföring är tävlingen, sett till publikintresset, ändå redan Sveriges största motorsportevenemang sommartid.
Per Carlsson instämmer.
– Att arbeta tillsammans med Svenska Rallyts VM-erfarna organisation kommer att bli ett lyft både för mig och för tävlingen. Målet är givetvis att med nytänkande ta Midnattssolsrallyt till en ny dimension.
När vi ändå är inne på Rally Sweden så kommer där inte att läggas ut någon anmälningslista då rallyt fick kritik för detta i fjol. Det ingår inte i WRC-konceptet att redovisa namnen förrän efter att anmälningstiden gått ut. Därför får vi nöja oss med de bulletiner som kommer ut från andra håll för att få reda på vilka som ska åka.
Idag meddelade nystartade Mentos Acanie Racing Team att man kommer till Värmland med två nya Mini för WRC-2. Teamet är stationerat i Ukraina ( ja varför inte, några svenska motsvarigheter lär vi bara kunna drömma om) men kommer att ha full support av Prodrive. Planen är full säsong och att försteföraren Gorban ska kunna förbättra fjolårets tredje plats i PWRC-klassen. Seger är det som räknas för honom och teamkompisen Kikireshko och detta i Minis av senaste specifikationer.
Nu har Sebastien Loeb bestämt vilka fyra WRC-tävlingar han ska åka i år. Rally Sweden och hemmatävlingen i Frankrike var kända sedan tidigare men glädjande nog valde han även premiären i Monte-Carlo om drygt två veckor. Som fjärde och sista tävling blev det för mig mycket överraskande Rally Argentina i början av maj som blev valet av grusrally. Trodde han skulle åka i Finland, men det förklarade Loeb inte alls var aktuellt.
– Med så få tävlingar i ryggen och göra grusdebut på vrålsnabba Finlandsvägar kändes inte alls bra. Då passar Argentina bättre!
Mitt inlägg häromdagen av den kompakta tystnaden kring SM-åkarna har givit lite respons. I går ringde Jocke Grahn och meddelade att för tillfället var WRC-Focusen helt nerplockad och att man nu kämpade mot klockan för att få ihop bilen till SM-premiären. Några konkreta planer på bilbyte kändes lite avlägsna menade Jocke.
– Har en intressent på min bil, men hur det går får vi se.
– Sedan känns det inte heller bra att byta, denna går ju bra och nu med det mesta nyrenoverat känns det lite dumt att börja om…
Även uppe i Kräbbleboda tar SM-planerna fastare form för Hans ”Kräbbleboda” Johansson med Mathias Bengtsson som pådrivare/notläsare. Men det blir inte den ”gröne” som blir SM-bil istället blir det Mathias egen 240:a som kommer att göra tjänst i händerna på Hans.
– En riktigt bra, fräsch bil med det mesta nytt vilket känns skönt inför en tuff SM-säsong, konstaterar Hans.
Dessutom är denna vit till färgen, vilket i mina ögon är ett jättelyft mot en grön 240…
Ramona Karlsson har nu även hon kommit med i anmälningslistan till Sprint SM med nya WRC-Skodan och just nu är där totalt 55 anmälda. Kan nog bli riktigt kul i Falun!
Mitt inlägg i går om ”Rebell of motorsports” föranledde märkligt nog inga ”hatmejl” eller liknande reaktioner. Däremot nappade min ”teamkompis” Ola Wingren på idén om ”SM i Silver-Voc”. Ola skickar SMS och skriver.
– SM i Silver-Voc tycker jag låter som en alldeles lysande idé!!!
Inte så konstigt med tanke på att han rattar den betydligt potentare ”Silver-Grisen” vilket kullkastade mina planer. Hade ju hoppats vara själv i klassen…

2 svar på “Svenska Rallyt tar över Midnattsolsrallyt, Mentos nytt i WRC2 och skånska SM-planer klarnar!

 1. Hej Tommy!
  God Fortsättning!
  Med tanke på att Polar Classic Rally startar två veckor efter Midnattssolsrallyt tror jag det är för kort tid mellan två så stora rally.
  Det är nog inte så att alla ”gubbar” som kör historiskt är ekonomiskt oberoende.
  Visserligen sållas det hårt i Midnattssolsrallyt angående startande, men jag har ändå svårt att se att det ska kunna bli hyggliga startfält i bägge tävlingarna.
  MVH Ulf Team Återfall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *