Rebels of motorsport kör SM i Streetracing utan SBF, AM firar tio, Picko 75 år och Lasse Storm gör 25:e starten i Rally Sweden!

”Nu devalveras värdet av SM”!
Så dramatiskt utrycker sig Mikael Johansson på tidningen Bilsport sedan han fått nys på att det ska köras ”SM i streetracing” i regi av icke SBF anslutna Landracing.se. Med Marknadsdomstolens utslag i ryggen öppnas nu nya vägar för ”kreativa” arrangörer när man inte längre behöver gå i SBF:s tvångströja. Till exempel skriver Landracing.se på sin hemsida, ” Det som är unikt är att alla motorfordon kan vara med och prova på att tävla med oss. Man väljer själv nivå och insatts. Det behövs inga vagnsböcker, krångliga intyg eller att fordonen skall vara besiktigade av Svensk Bilprovning, utan Landracing besiktigar alla fordon på plats och SMA utfärdar engångslicens eller årslicens till förarna så alla är försäkrade.”
Inte heller säkerheten tummar ”landmännen” på som även kallar sig ”Rebels of motorsport” (!) citerar från hemsidan, ”Vi lägger ingen vikt på tjocka regelböcker, svårbegripliga regler som ingen längre förstår eller förmynderi på ett obegripligt sätt. Nej, enkelt och förstårligt med hög säkerhet det är det som är det viktiga för oss och er. Ingen myndighetsutövning här inte.” Det är väl bara att hålla med, vem f-n behöver regelböcker alla vet ju att det ändå är gaspedalen som gäller, punkt slut (obs. ironi).
Som avslutning skickar man en riktig käftsmäll till SBF och deras anställda ”Det är vi och ni som gör Svensk motorsport tillsammans ute på banorna och inte på något kontor i en dammfri miljö. Ni och vi har kunskap och kompetens.”
Jag delar Mikaels oro med alla nya arrangörer som nu vädrar morgonluft och håller med honom när han så klokt skriver, ” Om ett svenskt mästerskap i Streetracing är bra eller dåligt lägger jag ingen vikt vid i det här läget. Det jag kan konstatera är att från och med nu kan man bli svensk mästare i allt så länge det finns drivna arrangörer som vill arrangera svenska mästerskapstävlingar. Men det devalverar så klart statusen i ett SM-guld inom hela idrotten. SM i bredsladd på IKEA-parkering, SM i att springa 99 meter och SM i höjdhopp med röd kroppsstrumpa, för att nu raljera lite. Allt är plötsligt möjligt.”. Själv är jag lite sugen på att arrangera ”SM för blå Kadetter av 1964 års modell” eller kanske ”SM i Silver-VOC”. Som Gunde Svan säger, ingenting är omöjligt!
Lyfter på hjälmen i efterskott för Picko Troberg som fyllde 75 år Nyårsdagen. I den här spalten lär inte landets snabbaste mustasch behöva någon större presentation så bara ett enkelt grattis i efterskott.
Mer jubileum, superfina sajten Aktuell Motorsport som drivs av Micke Persson, Hyllinge MS fyller tio år. Så här berättar Micke
– 2001 byggde jag en webbsajt åt motorklubben där jag själv är medlem, Hyllinge MS. När den var klar fick jag ta hand om den också, det var inte riktigt meningen.
– Istället för att vara brandman vid klubbens tävlingar på hemmabanan Ring Knutstorp, så blev det till att skriva nyheter och fotografera klubbens tävlingar. Oftast var jag den sista som fick reda på vad som hände, ibland skämdes man för att någon av klubbens förares framgångar inte blev uppmärksammad.
Micke drog sedan igång den ambitiösa satsningen och 2003 var det hela klart.
– Marknadsföringen bestod av en liten annonsbanner på Hyllinge MS webbsajt. De närmaste månaderna skickade jag massor med personliga email till klubbar, serier och förare och bad dem att lägga en länk på sina hemsidor till Aktuell Motorsport. Det gick ganska trögt, men sakta ökade besöksantalet, från ett tiotal per
dygn till hundratals och tusentals.
– Idag, 10 år senare, har Aktuell Motorsport ca 20 000 besök per dygn, året om, trots att ingen annan marknadsföring har gjorts.
Micke avslutar.
– Jag vill passa på och tacka alla som besöker Aktuell Motorsport varje dag, det är ni som ger mig energin att fortsätta.
– Sist men absolut viktigast vill jag rikta ett STORT TACK till alla som på olika sätt har hjälpt till genom åren.
Idag anslöt sig Erik ”Eken” Johansson, Jan-Erik Lundgren och Gert Blomquist till Rally Sweden Historic vilket betyder exakt femtio anmälda. Fick ett trevligt mejl ( jo, jag får faktiskt även sådana och än så länge är de i majoritet…) av Lasse Storms co-driver Ulf Storm. När jag läst detta så måste jag erkänna att det är klart att Lasse ska köra Rally Sweden!
Med årets start firar Lasse jubileum då det blir den 25:e starten medan Ulf har ”mer blygsamma” tolv Värmlandsäventyr. Allra värst är Stig Blomquist som lär ha hela 40 starter om vilket Ulf skriver.
– Troligen ganska svårslaget men kanske vi gör ett försök att matcha honom…
Önskar så klart paret lycka till i Opel Asconan!
Nu öppnar danskarna upp i Danska Mästerskapet i rally för GT-bilar i Mekonomen Rally Championship. Detta betyder att vassa Porsche och Lotus Exige ska konkurrera med Super 2000-bilar plus nya R4 och R5-värstingar. Precis som tidigare är dock WRC-bilar förbjudna av DAU i mästerskapet.
Niklas Karlsson lämnar en lägesrapport via en bild med 31dagar kvar till SM-premiären. Se och avgör själv om Niklas har marginaler eller ej…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *