Sur-Kimi kraschar för mycket och heder åt Tingvall.

Först noterar jag att ”Sur-Kimi” Räikkönens framtid i Rally-VM ser lite mörk ut. Red Bull som står för fiolerna tycker han har kraschat för mycket och det kan väl ändå ingen protestera emot. Man anser sig inte ha fått ut tillräckligt för sina sponsorpengar då framgångarna uteblivit. Kniper det så kan väl Kimi själv plocka upp börsen, då han enligt uppgift har haft 160 miljoner i årslön 2010. Rimligtvis bör han ha en slant undanstoppad, såvida han inte lagt ut massor på charmkurser…
Gårdagens ”snackis” var så klart Trafikverkets 180 graders sväng vad gäller dubbdäck. I fjol totalt förkastliga och nu hyllar samma gäng dubbdäcken för egenskaperna som gör dem till riktiga livräddare i vintertrafiken.
Kollade lite på tv-nyheterna och fick se Trafikverkets chef Claes Tingvall förklara undersökningen som gav beskedet som alla normalt funtade redan visste, dubbar räddar liv. Det måste man säga till Tingvalls försvar, han hymlade inte med att man haft totalt fel i den här frågan. Jag fick också nästan kaffet i halsen när han svarade på frågan vad de bilister skulle göra till vintern som valt dubbfritt på Trafikverkets inrådan. Nu kan jag inte citera ordagrant, men andemeningen i svaret som jag tolkade det var klar, kort och koncis.
– Ställ bilen när det blir vinter!
Om nu Tingvall ska ha heder så kan man inte säga samma sak om Miljö och Trafikborgarrådet i Stockholm, moderaten Ulla Hamilton. Trots att hon nu får kalla fakta på bordet, vidhåller hon styvnackat att det dubbdäcksförbud som hon fixade till i Stockholm ifjol, ligger fast och undersökningen inte förändrar någonting. I en intervju med Aftonbladets Robert Collin säger hon följande.
– Det viktiga för oss är att klara av de luftkvalitetskrav som regeringen åtagit sig och som EU kräver.
Collin avslutar med att fråga vad hon har för däck på sin egen bil?
– Jag kör inte bil jag cyklar!
Är det konstigt att det finns något som kallas för politikerförakt? Inte för mig och så länge det finns politiker som Hamilton lär ordet kunna användas. Trodde i min enfald att de flesta av Hamiltons sort hörde hemma hos de röd-gröna, bara att konstatera att även Reinfeldt fått åtminstone en dumstrut i sin båt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *