Succé, inget annat ord behövs för SMK Hörbys ”SM Shake Down”!

Nu är jag förvisso part i målet, men att säga utan att SMK Hörbys ”SM Shake Down” inför söndagens ”Bilmånsson Rallysprint” blev något annat än succé vore att fara med osanning. Redan från klockan 09.30 började folk dessutom glädjande nog många barnfamiljer, strömma till Nya Torg där det redan då fanns det mesta av vad dagen hade att erbjuda.

 Foto: Tommy Svensson

Eventansvarige Lars Servin gick runt och mös i den lätt blåsiga Skånevåren, nöjd med att allt blev exakt som han planerat. Ett litet orosmoment var om allt skulle få plats på torget, men när Hörbys Räddningstjänst med flera bilar fått dessa på plats så blåste orosmolnen bort och de röda bilarna blev  direkt favoriter bland både barn och vuxna. Även polisen som visade bil och utrustning lockade många.

 Foto: Tommy Svensson

Fast frågan är om inte ändå Lars Mårtensson hade allra mest att göra när han under eventets fyra timmar snurrade runt ”Rulle-Volvon” till innehållens stora, om än lite skräckblandade förtjusning.

 Foto: Tommy Svensson

Hårt motstånd om att vara mest populär hade Lars av Södra BF:s lådbilsentusiaster som också hade ständig kö till sina två bilar. På tal om kö så ringlade den hela dagen lång till Smoke&Flames BBQ som inte bara sålde slut på det medhavda lagret utan fick även sticka iväg och komplettera.

 Foto: Tommy Svensson

Stöter ni på de två duktiga grillarna kan jag varmt rekommendera deras grillade brisket (nötbringa), en riktig höjdare.

 Foto: Tommy Svensson

Lite mindre trängsel var det kring min gamle ”vapendragare” Claes-Göran Perssons lilla minnesutställning över hans och min rallybarndom. Den irriterande vinden gjorde dock att de gamla fotografierna hela tiden ville blåsa bort. Samma risk löpte inte de ”LP-skivor” som han samtidigt försökte sälja och inte ens den textade skylten i backen med mitt gamla vinyl ”Tommy Svensson Proveniens” orsakade någon rusning. Märkligt tyckte både jag och Hörbys egen antikexpert…   

Så klart fanns det också massor av grejor som skulle föra tankarna till morgondagens SM-premiär, som rallybil-utställning, klubbens esport-rigg och även många besökte klubbens tält för information och köpa program. Bland programköparna fanns tre extra lyckliga som i morgon får sätta sig som ”kartläsare” i Ingemar Månssons ”VIP-940”.En av dessa var Johnny Andersson från Hörby som var jublande glad över priset.

Direkt när jag fick lotten med nummer 100 kände jag att det var en vinstlott, förklarade Johnny ”Målare”.

– Att åka rallybil har jag altid drömt om och i morgon blir det äntligen av, blir nog inte så mycket sömn i natt…

När klockan slog 13.30 var det dags för den ceremoniella starten som skedde med kommunalråd Cecilia Bladh in Zitovid startflaggan.

 Foto: Tommy Svensson

Dessförinnan på ett förtjänstfullt och proffsigt sätt, intervjuade klubbens Tom Kristensson SM-gänget inför morgondagens uppgift.

 Foto: Tommy Svensson

Först i uppställningen stod RM-hoppet Kalle Ingesson/Emma Fransson med sin fina BMW Grupp F och sist kom dubbla SM-vinnaren Joacim Kristiansson/Maya Ragntoft med det som paret hoppas är ”vinnarbilen” i morgon, Opel Corsa Grupp H.

 Foto: Tommy Svensson

Häftigast i gänget och som drog många blickar till sig, var ändå Stefan Kristensson/Rickard Nilsson som kör tävlingens häftigaste bil, Ford Fiesta WRC 16.

 Foto: Tommy Svensson

Att tävlingsledare Mia Nilsson med inhoppande biträdande tävlingsledare, tillika dotter Linn var nöjda gick inte att ta miste på.

– Så himla kul att det kom så mycket folk, många fler än vad vi hade vågat hoppas, konstaterade de båda.

Samma sak menade SRM:s Patrik Persson som besökt de flesta SM-tävlingarna sedan man tog över ansvaret 2021.

 Mycket bra arrangerat och utan tvekan bland det bästa jag upplevt i SM-sammanhang! 

Bland utställarna fanns en av huvudsponsorerna, Sparbanken Skåne som även dom gav dagen många ”gilla”.

 Speciellt har vi hört hur uppskattat det var bland de med barn, att det fanns massor för dom att upptäcka. Ett kanonarrangemang helt enkelt!

Nu kan allt detta kanske upplevas som skryt vilket det ändå inte är. Istället som vi säger i Skåne, ”vi sajer baara såm de e”

Hoppas ni ursäktar att det blev mycket SMK Hörby i dagens blogg? Till mitt försvar, där finns för närvarande inte mycket annat än Bilmånsson Rallysprint i skallen, så inte utan att det blir skönt när det är söndagskväll. Men först ska SM-premiären klaras av och förhoppningsvis med stor publik. Oavsett så lär man inte kunna skylla på vädret i morgon när vinden ska mojna och solen titta fram över Hörby ungefär samtidigt med första start klockan 10.00. Vi ses väl där?

*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *