Succé för Jens och Ola vid STCC-öppning, Grahn snabbast med WRC-Focusen i Hässleholm och Ramona fixar tv oxå!

Vilken succé det blev för Kristianstads snabbaste försäljare Jens Edman i premiären för V8 Thunder Cars i samband med STCC på Ring Knutstorp. Jens vann bägge racen och leder så klart serien efter första omgången.
– Det känns fantastiskt bra, säger Edman till STCC:s hemsida.
– Teamet har jobbat ihop ett år och det har gett resultat. Vi har varit snabbast i varje pass.

*
Även för Ola Nilsson var det en givande helg med dubbelseger i Porsche Carrera Cup och detta iallra första tävlingen från framhulsdrivna Sciroccon till baktunga Porschen. En riktgit bra lördag eller hur Ola?
– Ja, det var något i den stilen va? Helt perfekt. Det kunde inte ha gått att göra bättre för min del.
Att debuten skedde på hemmaplan kanske var en faktor i succén. Lite reservation skickar han därför med inför fortsättningen.
– Det här är den banan jag känner bäst av alla. I fortsättningen kommer vi att köra på en del ställen där jag aldrig har varit. Då får vi se.
– Det går att hitta lite mer fart i bilen och det tror jag kommer att behövas när Johan Kristoffersson kommer tillbaka till Sverige.

*
I ”huvudklassen” STCC som vad jag förstod av Sportradion, var tämligen odramatisk. Omkörningar var lika sällsynta som isbjörnar i Afrika och där vann Richard Göransson första heatet och slutade tvåa i det andra där Thed Björk vann.

*
Mitt tips gick in med Sebastien Loeb som vinnare och även om det återstår sista Superspeicalen i Argentina tror jag inte mycket kommer att hända där. Ogier slutade tvåa, (jag tippade att han skulle bryta) över minuten efter Loeb som nu tog sin åttonde raka seger. Ryssen Evgeny Novikov var uppe och vände på pallen men då kom Latvala och puttade ner honom igen. Skiljer fem sekunder och de kan kanske Fordåkaren plocka in om Latlvala förivrar sig.
Miko Hirvonen hade som vanligt inget flyt med både punka och elfel på Cittran. VM-titeln kommer allt längre och längre bort från Miko…

*
BloggGrahnHade som jag skrev igår en späckad helg så något besök på Lille Mats Rallysprint hanns inte med. Genom täta telefonkontakter höll jag mig ändå underrättad om vad som skedde inne på Garnisonen i Hässleholm. Vann dagens ”förfest” RS-DM och Asfaltcup, gjorde fjolårsegrarna Joachim Grahn och Rickard Nilsson. I den vit/blå WRC-Focusen var ”Simrishamnarna” (Jocke bor i Åhuskärr och Rickard i Träne) en sekund snabbare än normannen Tommy Herregård. Sedan går uppgifterna isär, min ”kunskapare” hävdar att Tommy kör en BMW medan resultalistan säger Ford
Ytterligare fyra tiondelar efter var Stoffe Nilsson med sin Asfalt-Subaru.
Fast det började lite knackigt för Jocke som ”bara” var trea efte första åket.
– Det var förbannat halkigt att gå ut som första bil, förklarar Rickard via mobilen.
– Men i det andra var det bara att åka på och det höll ju hela vägen…
I morgon söndag, det är ju då det gäller med fyra heat och omvänd startordning, ni går ut som sista bil?
– Vi går ut sist men ska vara först i mål, lovar en segerviss Rickard medan Jocke instämmer i bakgrunden.
Rune Danneborg i Mads Ösbergs hyr WRC Fiesta slutade fyra men var ”enorma” sex sekunder efter Jockes äldre WRC-variant. Vad höll han på med, stannade och fikade eller…

Asfaltskungen Mats Andersson från Eslöv hade ingen bra dag med punktering i första åket. Slutade till slut som fyrtioåtta och klarade med nöd och näppe femtio-gränsen för att få åka även söndagens race. Detta startar klockan 10.00.

*
Ursäkta en fråga men är det Ramona Karlsson som ensam har ansvaret för utvecklingen av rally i Sverige? Vi ett mejl från henne berättar hon om den nya satsningen på livesänding från South Swedish Rally.
” – Vår målsättning är att göra rally ännu mer publikvänligt, och lättare att följa. Både ute på plats, och hemma i soffan. Vi kommer även att ha ett samarbete med Rallyradion under sändningen, och eventuellt hänga på dem ytterligare en kamera också.
Programledare Per Johansson, före detta rallyförare och även van speaker, kommer att lotsa tittarna med allt ifrån inför- och eftersnack, till regelbundna uppdateringar om liveresultat från alla klasser samt intervjuer med intressanta gäster i studion. Ute på fältet finns rappa reportern Christian Holmudd, som kommer att ta tittarna direkt ut i hetluften och intervjua SM-fältet på plats. Dessutom kommer en livekamera att monteras inne i Ramonas bil, där tittarna kan följa rallyt live inne ifrån bilen.
– Vi har ett grymt proffsigt och erfaret team kring produktionen, och jag är verkligen glad och stolt över att mina samarbetspartners gör detta möjligt. På sikt är målsättningen att utveckla detta konceptet, som jag tror starkt på, säger Ramona med tillförsikt.”
För att finansiera produktionen kommer en s.k. ”Pay per view”-lösning att göras, vilket innebär att tittarna får betala 129 kronor för att se denna tvådagars-sändning genom en enkel betalningslösning via sms eller betalkort.”
Man kan undra hur många timmar det går på Ramonas dygn, hon verkar hinna hur mycket som helst? Fixar sitt eget körande med WRC-Skodan, tar hand om duktiga bilsporttjejer, jagar sponsorer och nu till och med dra igång egen tv-sändning. Är det bara jag som är imponerad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *