Polar Classic Rally inställt, Loeb WRC-leder efter Ogier avåkning och tumhållning för Ola och Jens!

Då blev alltså Midnattsolssrallyt en alltför tuff nöt att knäcka för Rallyklassikerna och nu tvingas man för andra året i rad ställa in Polar Classic Rally. I fjol var det vägarna som inte pallade för rally och nu var det förarna som inte pallade. Med enbart tjugonio anmälda när arrangörerna satt åttio som minimiantal, var det så klart omöjligt att genomföra det ambitiösa projektet.
Nu verkar man ändå inte ha gett upp utan planerar att till nästa år genomföra ett nytt rally men då med bara två dagar och dessutom koncentrerat till Mälardalen. Ett koncept som jag är övertygad om har större möjlighet att genomföras. Tänker man sig sedan en annan tidpunkt än två veckor före MSR ökar säkerligen chanserna att rallyt blir verklighet…
Min egen reflektion är att Midnattsolsrallyt nu är så etablerat att där helt enkelt inte finns plats för fler liknande tävlingar. Redan nu är det ju så att många åker enbart MSR medan resten av året bilarna samalr damm i garaget. Att då lansera ytterligare ett storrally är en tuff utmaning, kanske allt för tuff?
Hade jag fått råda Rallyklassikerna tycker jag man skulle försökt få fler MSR-åkare att istället köra i vanliga Klassiska/Historiska Cupen för där finns det helt klart plats. I helgens deltävling ZABRA-Rallyt i Nybro, är knappt femtio klassiker anmälda vilket känns lite futtigt när det är gruspremiär. Jämförbart är att MSR idag har 83 anmälda…

*
– Nu tar det sig, sa mordbrännaren!
Sebastien Ogier har tappat ledningen i Rally Argentina efter och ni läser rätt, en avåkning på sträcka sju. Tappade 44 sekunder till nye rallyledaren Sebastien Loeb och tänk, jag som sällan missat att hackat på Loeb nu håller tummarna för fransmannen. Fast frågan är vad som händer om Loeb leder inför sista sträckan med nuvarande tvåan Miko Hirvonen (nu 8,6 efter) tätt bakom. Slår boss-Matton då en signal till Seb och undrar om inte Cittran har lite tekniskt krångel. Menar kanske att det är bäst att han stannar till en stund på sträckan så att den får vila?  Omöjligt är det inte, en VM-titel står på spel och då är varje poäng värdefullt…
Ogier är naturligtvis fortfarande med i matchen men var klart frustrerad vid sträckmålet när han kom med krossad vindruta.
– Det var en lång kurva med lera i slutet och vi åkte av, förklarade Ogier.
– Måste backa och det tog tid…
Loeb hade liknande problem på sträcka sex men klarade sig med att bara tappa fyra-fem sekunder. Fyra sträckor återstår av fredagsetappen.

*
BloggolaI morgon är det dags för STCC-premiärRing Knutstorp och jag måste medge att det känns tomt utan Johan Stureson. Nu får vi nordostskåningar hålla tummarna för Ola Nilsson i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2013 och Jens Edman i V8 Thunder Cars.
Allra mest spännande blir att följa Ola som gör debut med Porschen.
– Det är väldigt kul att få börja på hemmaplan, jag vet att det kommer mycket vänner och bekanta på besök under helgen och supportar, berättar Ola
BloggEdman– Jag måste även passa på att tacka mina partners, mitt team Steber Racing och människorna runt mig som gör detta möjligt.

*
Nu får jag säkert på ”skallen” för att jag inte kommer till Hästveda och Folkracepremären men skyller helt och hållet på IFK Kristianstad och deras strul med Sävehov. Hade bara de ”oranga” vunnit i onsdags så hade ”F1-Bosse” och jag delat på helgen vilket då gett mig tid till folkrace. Nu drar Bosse istället till Göteborg och jag har fått resten av helgens fotojobb i knät och då, tyvärr hinns inte folkracen med. Tyvärr, men det är den bistra verkligheten.

*
BloglagerRättvisst blir det också eftersom jag även missar Lille Mats Rallysprint på lördagen och får nöja mig med ett besök på söndagen. En som också höll på att missa Lille Mats eller åtminston köra en väldigt liten del av Garnisonens asfalt är Eslövs Mats Andersson. Via ett SMS berättar Mats.
– Tur man har mekaniker på heltid (farsan). Ingående lager i lådan såg ut så härefter Sturup.
– Hade inte gått långt i morgon, behövde lite första hjälpen…

*
Ha en trevlig motorhelg var ni än befinner er.

2 svar på “Polar Classic Rally inställt, Loeb WRC-leder efter Ogier avåkning och tumhållning för Ola och Jens!

  1. Nu drar jag snart till Dynamitbacken för att försöka övertala några av ”de mina” att köra en tävling till, åtminstone, i år. Har till och med lyckats skaka fram ytterligare en tävling på avlysta vägar. Sen är det fullt fokus på första SM-deltävlingen i bilorientering i en månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *