Stureson hetast på Jylland och vem ersätter Göransson hos West-Coast!

Motorbloggen – Jonas Kruse, SVT:s expertkommentator = 1-0. Så enkelt kan man summera första omgången av STCC där Johan Stureson, min vinnare leder efter de två premiärracen på Jyllandsringen.
Jag har hela tiden varnat för Johan medan Kruse gjort samma sak med norrmannen Rustad, så här långt har det gått min väg…
Måste säga att jag blev oerhört glad när jag via Sportradion fick höra att ” Knislinges finest” ledde med bara några varv kvar att köra. Var tvungen att sitta kvar i bilen för att få upplösningen hela vägen fram tills den svartvit rutiga flög i luften.
Erkänner gärna att det kom en liten tår i ögonvrån, tänk seger för Johan direkt. En triumf som han och teamet med Anders Boström i spetsen verkligen förtjänar efter det trista fjolåret.
Vore kanske till och med lämpligt att göra den 23 april till Knislinges egen nationaldag. Tänk på det kommunalråd Åberg, dessutom är ni ju båda BMW-åkare!
Självklart överskuggas Johans seger av den trista olyckan med fyrfaldige STCC-mästaren Richard Göransson. Tack och lov verkar det som att han klarat sig relativt hyfsat från frontsmällen i däckbarriären. Två skadade ryggkotor är dock inget man leker med och själv är jag tveksam till om vi får se Richard mer i år. Tre månaders rehabilitering brukar alltid bli längre och då är säsongen över.
Vem som ska ersätta honom i West Coast-teamet, om han ska ersättas vill säga, kan man bara spekulera om. Rutinerade Thed Björk som kuskar runt i Camaro-Cup är ett namn. Porscheåkaren Fredrik Larsson har tagit time out och är ledig. Eller varför inte Jens Edman som helt hamnat i skymundan sedan Saab-spåret blivit iskallt. Dansken Jason Watts som vann race ett har inte budget för Seaten mer än för enstaka inhopp. Han kan vara ett namn för Dick om det nu går att handikappanpassa BMW:n förstås?
På tal om Jason Watts fick jag en åktur med honom i hans specialbyggda VW-buss på Ring Knutstorp för några år sedan. Att man kan köra bil på det viset med bara händerna som instrument är fantastiskt. Själv är man inte i närheten trots fungerande fötter. Att kalla Watts för handikappad är helt fel, istället kan man säga att han bara flyttat fötterna till slutet av armarna…
Snackade lite med Asfaltskungen Mats Andersson i samband med Silverratten. Elektrikern från Eslöv var just hemkommen från notskrivandet inför nästa VM-deltävling på Sardinien tillsammans med Arne Johansson. Mats berättade då om att vi ofta klagar på ”dåliga sträckor” hemma i Sverige.
– Åk ner till Sardinien och titta, menade Mats.
– Då får man en helt annan uppfattning om vad som är dålig väg!
Mats berättade att en sträcka kunde man inte skriva noter på överhuvudtaget, bara att hoppa över och på en annan fick man bitvis fotvandra för att ta sig fram. Vägarna var alltså delvis okörbara med vanlig bil, fulla av stora djupa hål.

 – Vi frågade hur man skulle hinna laga vägarna till första helgen i maj, berättar Mats.
– Inga problem, vi fyller bara hålen med lite stora stenar och sedan grus ovanpå, sedan är det klart att åka!
Så detta är vad ni har att vänta, PG och Flodin!

6 svar på “Stureson hetast på Jylland och vem ersätter Göransson hos West-Coast!

 1. Tjenare, Tommy! Grattis först och främst till det fina påskvädret ni haft, t.o.m bättre än här, där vi haft regn och rusk hela veckan. Sedan har vi en av dessa minneskavalkader igen. Denna gången vet jag att de är helt tillförlitliga (T). Fanns en kille för ett antal år sedan (Blekinge, tror jag) som åkte rally i en av dina favoritbilar – SAAB V4 – och gjorde det med bara händerna och ofta med mer än hedersamt resultat. Som ofta har namnet försvunnit där bortom….. Kommer ihåg att jag intervjuade honom efter målgång på Möllerödssträckan ett år. Det var det största flinet jag sett i rallybil ngn gång. Eftersom jag har erfarenhet av både banracing och rally, vill jag nog påstå att bedriften är större i skogen, även om det är ngt så ofattbart för oss vanliga ”fotförare”, vilket som. De förtjänar alla vår största beundran!! Fortsatt god motorsportsvår.
  Och Lycka till i Kongen!
  Skoda-Nilsson

  1. Hej.
   Minns samma kille mycket väl. Har jag inte helt fel hade han ganska långt hår, lite popfrissa. Däremot tror jag att han var från mellansverige någonstans. Vi får väl vänta på att Roger Roth kommer med kompletterande uppgifter, en röd V4:a var det han åkte åtminstone. Som sagt var helst där är en ”Saabadjävul” på gång så har Rothen koll…
   Lycka tillet i Kongen lär behövas…
   Ha det bra
   Tommy

  1. Hej Oscar.
   Jag missade Mats ironi, när han menade att det istället var fint med ”asfaltrally”. Helt klart har du rätt, Sardinien är grus, eller rättare sägat hål med sten!
   MVH
   Tommy

 2. Får väl tillägga att där var många fina vägar med på Sardinien inte bara dåligt.

  Kollade precis startlistan till Lille Mats , 148 startande och motståndet känns som det bästa på länge. Får nog spänna fjädern i Protonen rejält.

  Mvh
  Asfaltkungen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *